Asus vs Gigabyte kurš zīmols labāks (un linux draudzīgāks)?

Sākumlapa Forumi Hardware Pamatplates un CPU Asus vs Gigabyte kurš zīmols labāks (un linux draudzīgāks)?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    E-500
    Participant

1. Kurš zīmols ir vairāk Linux draudzīgs(mazāk problēmu)?

2. Vai tiesa ka Gigabyte platēm labāk patīk AMD procesori?

Kura no šīm Ivy Bridge 1155 mb:

Asus: https://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8B75M/

Gigabyte: https://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4150#ov

Faks
    Participant

cik mana praktika saka Asus vienmēr rūpejas lai viņu mātes plates ilgāk kalpotu piemeram atceramies AM2 soketu Asus pekšni paziņoja ka mātes plates pēc bios updates bus AM2+ Ready nu tad ko brīnities ka asus liksies labāk par Gigabyte.

Crow
    Participant
    Athlons
    Participant

😀

faq
    Participant

Jā, tā bilde ir ņirdzīga, bet es uz tā āmura rakstītu assrock. Personīgi, izvēlos no mātenēm un videnēm tikai asus pēdējos 8 gadus. Un viss ir kulē. Vismaz nav kā ar gigabyte, jāsmērē pasta zem kūleriem kad nopērc. Pēc izpakošanas. Linux draudzīgs…? Linuxdraudzīgs ir viss kas ir intel un nvidia.

aoma
    Participant

Nevajag pirkt pašus lētākos modeļus, ko izdodas sameklēt, bet vismaz no vidējā budžeta, tad problēmu nebūs ne ar vienu zīmolu. Latvijas cenās tas būtu vismaz 80-100 Ls, uz māteni nevajag taupīt, tas ir “skelets”, kas satur kopā pārējo.

Un kāds sakars ir “Linux draudzīgumam” ar mātesplati? Ja atbalsta konkrēta dzelža draiverus, tad atbalsta, ja ne, tad izvēlies citu distru, reti izplatītiem modeļiem var arī neko neatrast, jo draiveru vienkārši nav.

faq
    Participant

“Izvēlies citu distru.” Un tagad pasēdi stūrītī un apdomā ko pateici.

msh
    Participant

Piekritīšu tai aomas posta daļai par draiveriem. Kāda šķirba kas par māteni? ÄŒipseta ražotājs draiverus ir nodrošinājis? Nu tad par ko jautājums.

Par pašiem ražotājiem – ar gigabaita sūdiem vēl nav sanācis saskarties, bet pakaļas sūdiem gan. Pirms šie sāka dažus gadus atpakaļ pacelt kvalitāti, tā bija kā bija. Vienam pazīstamam savulaik trīs vienādas pakaļas s478 mātenes nokūrās, tb vienai nokūrās čipsets un abām pārējām tas sāka no cepšanās gļukot, lasīt – divas reizes garantijas laikā mainīja māteni un pēc garantijas beigām es šim ieliku ko citu. Neatceros kas tieši par čipsetu/māteni, bet tomēr. Par savu A7M266-D arī – nu nav slikta mātene, bet principā tikai tāpēc, ka šī segmenta mātenei nevarēja izmantot sūdīgas detaļas un AMD 768MPX čipsets arī ir labs, bet kas no pakaļas puses nācis – bioss – nav tas labākais.

Bet nu labi, kopš šie pirms dažiem gadiem sāka celt kvalitāti, laikam jau ir palicis labāk 🙂

aoma
    Participant

Kuru tieši no šiem nedaudzajiem vārdiem nesaproti?

Varu paskaidrot tuvāk – starp 1000 un 1 pasaku katrs atradīs sev sirdij mīļu un vajadzībām atbilstošu, bet tas, ka pat it kā līdzīgi laidieni un kompilācijas krasi atšķiras, nav nekāds noslēpums.

Piemērs iz dzīves: nesen pavecākam lapsim gribēju uzkrāmēt kubuntu vai xubuntu (konkrēti vairs neatceros, ar kuru sāku, bet abiem bija viens cipars) – jau live variantā nestrādā wireless, pievilku vadu, sabakstīju draiverus ar rociņām, it kā aizgāja, tomēr pēc īsa pārdomu brīža nonesu un uzliku konkurentu, tam gāja viss uzreiz. Un šādu gadījumu netrūkst.

E-500
    Participant

Nu 80-100ls būs par dārgu, es domāju, vai tad tie modeļi ir ar ko labāki? Vienkārši viņiem ir vairāk man nevajadzīgas lietas tur overklokotājiem, savienojumi utt. Asusam teiksim ir atvieglotās plates light edition zem 50ls bez visiem tiem pribambasiem.

Par draiveriem, nu man bija asus laptops, bēdīga pieredze, nācās ilgi ķimerēties līdz viss bija kaut cik lietojams, kā arī nācās atteikties no tādas pašsaprotamas lietas kā datora restarts, jo vienkārši nokārās, šo bugu ar 2 gadu novēlošanos salaboja, bet laptops jau sen kā aizgājis labākos medību laukos. Desktop modeļiem es domāju, ka nav tādu problēmu.

E-500
    Participant

Š im manis iedotajam Gigabyte modelim, kā reiz ir ļoti karsts čipsets, ko min kā vienu no trūkumiem un iesaka uzlikt papildus ventilatoru. Bet, viņš ir drusku lētāks par Asus analogu. Gigabytam es arī izlasīju, ka esot kaut kādas problēmas ar ram-southbridge komunikāciju ar Kingston value ramu uz Fedora Linux, kad tam sabojājās katrs 200-500M viens bits un jāpazemina ļoti tas ātrums stipri zem 1333, kaut arī visi Memtesti tiek izieti. (tas bija AMD platēm, nezinu vai intel ar).

Par Asrock nu viņiem jau arī ir ļoti labi modeļi kuros ir ieguldīts daudz mīlestības, bet tie nav tajā lētākajā galā, runā arī ka lētās Asrocka 1155 plates ar ir normālas atšķirībā no iepriekšējām nedienām ar šo brendu. Bet tā, kā vairāk sliecos uz Gigabyte un Asus, jo tās esot uzticamākās firmas.

Gigabytam esot sliktāks Bioss par Asus. Bet tas ir Dual Bios grūtāk nograut, viņam iznāk retāk atjauninājumi, bet Asusam ļoti bieži ar “sistēmas stabilitātes uzlabojumiem”, kas liek domāt, ka Asus ir vai nu nestabils, vai arī viņi ļoti rūpējās par MB ar biežiem atjauninājumiem. Asusam nav Dual Bios, bet Crashfree un tas ne vienmēr nostrādā, ja kaut kas nojūk, daži esot atjauninājuši un sačakarējuši, it kā darot visu pareizi.

Nu tā ir info ko esmu savācis, bet ja kādam ir zināms kas vēl tad rakstiet.

aoma
    Participant

Taupītājiem neko nevaru ieteikt, jo pats labāk dzelžus mainu reti, toties tad no ultra izdevumiem, vismaz kādu laiku ir miers, jo var gadīties, ka tuvākajā nākotnē mainās prioritātes un tad nākas kost pirkstos 🙂

Visiem ražotājiem ir savi “sliktie un labie” modeļi – asrockam gan pirmēju ir ievērojami vairāk.

Manuprāt, gan Asus, gan Giga ir laba izvēle starp brendu un kvalitāti, ir abējas lietotas un neatrisināmu problēmu nav bijis.

Willis
    Participant

Asus un Gigabyte ir labākās firmas kuras taisa mātesplates, tikai Asus platēs ir sabāzts pilns ar visādiem ‘navarotiem’ kurus 75% lietotāji nekad neizmantos, Asus ir smukākas 🙂 !

[img]https://www.asus.com/websites/Global/products/utHmzlUxAvC7spKL/b6lCjMLv4oCthYSg_500.jpg[/img]

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā