Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › ASV: nodokļu nemaksātājiem nākamgad sāks anulēt pases
Nodokļu inspektori pagājušajā gadā izsūtīja 855 tūkstošus brīdinājumu ārzemēs dzīvojošajiem amerikāņiem, kuri aizmirsuši, kas ir VID. Līdz šim viņiem bija grūti kaut ko padarīt, bet tagad esot rasts efektīvs līdzeklis, kas ienesīs valsts kasei līdz 398 miljoniem nākamo gadu laikā.
Š eit skaidri redzama atšķirība starp nodokļu nemaksāšanu Latvijā un ASV: kamēr pie mums nodokļu nemaksātājs ir malacis, gandrīz vai varonis, jo nesodīti apmānījis VID, Amerikā tas skaitās valsts noziedznieks, kurš grauj ASV ekonomiku. Un tāpēc arī atšķirīga attieksme, līdz pat cietumsodam.
Bez veselības apdrošināšanas tu vispār nevienam neesi vajadzīgs un uz nekādu veselības aprūpi un palīdzību nevari cerēt. Un tāpat tā dārgā apdrošināšana ir pilnīgs sūds un nekam neder pie nopietnām problēmām. Tas, ko daudzās filmās rāda, nav nekas pārspīlēts, tā ir skarbā ASV realitāte.
Tādā ziņā UK vēl ir pasaku zeme, nodokļi nav pārspīlēti un veselībai NHS visu vajadzīgo nosponsorē, bet ja uztaisīs par privātu kantori, tad ganjau attīstīsies ASV situācija.
Pravda, ja turpināsies tāda Obamizācija, tad visa iekārta patiešām par elli pārvērtīsies. Bet es joprojām naivi ceru, ka par prezidentu tiks Tramps un visus liberastus un sociķus bez emocijām pārmetīs pāri bortam.
Tā tik ES maksā 40% sociālajos pabalstos no visas pasaules naudas, kas tiek atvēlēta sociālajai palīdzībai. Un ierobežo biznesus. Tad nu varam vērot tagad, kā mums grasās lēnām garām braukt Ķīna, pēcāk arī Indija. Lai gan ES pieder vairāk naudas, nekā ASV.
Iekšzemē pases tur praktiski netiek lietotas,
!?
…jo..
Preses relīzes