Labi atceros laikus, kad regulāri nācās pārbaudīt barošanas elementu stāvokli radiouztvērējos un citā sadzīves elektronikā. Pietika nedaudz zaudēt modrību, un bateriju nodalījums tika pieķēzīts ar kodīgu sārmu, kas saēda visas metāla daļas. Ja vēl mazliet noslinkoja, kodīgā “zupa” iekļuva iekšpusē un saēda iespiedshēmas celiņus un ierīci mierīgi varēja izmest. Ar laiku barošanas elementu konstrukcija pilnveidojās, tie ieguva dubultus hermētiskus korpusus, un par tecēšanu varēja aizmirst.
Tāpēc izbrīnu izraisīja publikācija, ka atkal parādījušās baterijas, kuras tek. Un nevis kaut kādas noname, ko tirgo Maximā, bet dārgās un brendīgās Duracell. Baterijas bija ievietotas datorpelē, kuru lietoja ne pārāk bieži. Pēc kāda laika pele pārstāja darboties. To atverot, atklājās šāda aina:
[img]https://notepad.lv/userpix/28_25458a41b18d46beda99a71bf0a3f50f_1.jpg[/img]
Peli izdevās izmazgāt, bet darbspējas tā vienalga neatguva. Īpašnieks sākumā mazliet pašķaudīja tviterī, bet tad iedomājās pasūdzēties Duracell ražotājam “Procter&Gamble”. Liels bija viņa izbrīns, kad pēc nedēļas saņēma pasta pārvedumu 70 EUR apmērā, kas ar uzviju sedza gan peles, gan bateriju izmaksas. Neprasīja nekādus pierādījumus un nekas nebija jāsūta. Tāpēc, ja jūs nokļūstat līdzīgā ķezā ar Duracell, pietiks aizpildīt šo formu, un jūs uzklausīs.
Kaut kad konstatēju, ka portatīvajai radiostacijai bija nedaudz iztecējis sārms uz kontaktiem. Tā kā baterijas labāk neaizmirst iekārtās, kuras ilgu laiku nelieto.
Instrukcijā jau ramsta, ja kādu laiku iekārtu nelieto, tad baterijas ir jāizņem
Nupatās revidēju savus veco krāmu krājumus, atradās dažas pultis ar baterijām iekšā, kas nebija aiztiktas vairākus gadus. Nekur nekas nebija tecējis (tfutfutfu).
Mērfijs gan ņirdz un saka, ka tas notiks ar ikdienā lietojamu ierīci, kas visu laiku ir deguna priekšā 😀
Es pirms mēneša no pults izvilku iztecējušas baterijas (šī paša ražotāja) lieki piebilst, ka derīgas viņas bija līdz 2018 gadam 😀
Ja godīgi sakot tad lētās maksimas, rimi baterija nav ne par matu sliktākas par duracell..
Vēl pirms pāris mēnešiem no datorpeles izvilku divas iztecējušas AAA baterijas. Pele regulāri tiek lietota, tāpēc man ir dziļa neizpratne par iztecēšanas iemesliem. Pati pele man jau ir vairākus gadus, un šī bija pirmā negatīvā pieredze. Nu neko- izjaucu to peli, ar spirtu visu iztīrīju, saliku atpakaļ un lietoju joprojām.
nu man logitech arī bez pišņas atsūtija jaunu klaviatūru 120eur vērtībā… aizrakstu supportam ka poga izlidoja ”netīšām” un atbildes e-pastā uzreiz teica ka man ir viņu warehousā sagatavota jauna klaviatūra un lai atbildes e-pastā apstiprinu vai shipping adrese ir kārtībā.. apstiprināju un pēc 4 darba dienām ar kurjerpastu man atsūtija jaunu… 😉 pat šo veco neprasīja atpakaļ, kaut vai pilnībā funkcionējoša bez vienas pogas tik… tagad man ir divas 120eur vērtas klaviatūras…
Gan jau bildes autors centās uzlādēt vienreizējās baterijas kaut kad.. un pēctam brīnās ka tek…. 😀
Tu noteikti gribēji teikt: “viena 55eur vērta klaviatūra”.
K800
Jau pirms pāris gadiem Duracell tieši ar šo izcēlās – ja dēļ bateriju lietošanas aiziet pie dieviem ierīce, tad šie sedz ierīces vērtību. 🙂
Sūdīgi, ja baterijas iztek no vibratora…. :>
Mošk sākuši “kruķīt” dārgās baterijas? Nesen lasīju, ka e-bayā var mierīgi nopirkt “kruķītus” Sanyo Eneloop akumulatorus.