Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Ātrdarbība – Linux vs WinXP
d_l, pie krenelja kompileesjanas, mums ir jaasauc paliigaa tikai viens eksperts! the one and only, undefeatable, undestructable, man with woman’s name, the unique new genius = QUEENZ!!!! :>
Varbūt kāds to ir darījis un varētu padalīties pieredzē?
Bet zinu, ka C koda kompilēšanu uz noteiktu procesoru var ievērojami paātrināt programmas darbību. Sevišķi tas attiecas uz izvēli Intel/AMD.
Ubuntu piem 9.04 vai 8.04 ir jāsalīdzina ar vistu.
Tik pat labi var salīdzināt DSLinux ar windows xp 😀
Kā arī priekš tiem kas nav parastie useri , its about choice uzliekat kādu darbavirsmas vidi vēlaties un būs ātrums, un izskats.
Priekš tiem kas daudz negrib/nemāk darīties, velkiet xubuntu, kubuntu (kopš kde 4 neieteiktu) vai alternate ubuntu un sēžat terminālī.
Š eit nebūtu jārunā par ātrāks vs lenāks, bet gan par praktiskumu un laika ekonomēšanu uz one-click instalācijām.
Dators kalpo cilvēkam nevis otrādi.
Jā – tieši Linux kodola kompilēšana varētu būt ļoti interesanta lieta… bet kaut kur lasīju, ka tam esot arī mīnusi, un ne vienmēr kompilēšana ir labākais variants.
Varbūt kāds to ir darījis un varētu padalīties pieredzē?
Katrs kārtīgs linux lietotājs kompilē savu kerneli. Kapēc? Lai dators darbotos ātrāk.
Pats kompilējot var atslēgt visus liekos draiverus un citas fīčas, kuras nekad nebūs vajadzīgas.
Īpaši izdevīgi tas ir protatīvo datoru lietotājiem, kuriem iekšas gandrīz nevar mainīt.
Cilvēkam, kurš nebaidās no termināļa un māk angļu valodu, Linux kernel kompilēšana nav nekas sarežģīts.
Katrs kārtīgs linux lietotājs kompilē savu kerneli.
Esmu nekārtīgs 😀
Pats kompilējot var atslēgt visus liekos draiverus un citas fīčas, kuras nekad nebūs vajadzīgas.
Taisnība.
Un tomēr te ir runa par darbastacijām, nezinu kādus kodolfizikas aprēķinus jūs veicat uz saviem datoriem, ka jums nepietiek resursu un/vai bremzē. Vai tā ir kārtējā paranoja ka viss bremzē 😀
Browsēju netu, ofisa programmatūra arī tiek darbināta, gāmes, filmas muzika. 2Ghz amd athlon 1Gb operatīvās cietais disks IDE 80Gb , viss strādā nevainojami. Ja āri kādreiz kautkas ilgāk lādējas netrakoju un pagaidu.
Kodola kompilēšana ir diezgan vienkāršs process, pats esmu mēģinājis tikai uz viena distributīva – CRUX
Ak jā, tehniskie parametri – Intel Pentium 3 (Katmai) 500Mhz, 256Mb SDRAM.
Vienīgais mīnuss tam, ka tu manuāli kompilē ir tas, ka dažkārt kompilējot, piemēram, SAMBA, tas var neizdoties, ja kodolā ir atslēgta smb/cifs failu sistēmas atbalsts, attiecīgi tas ir risks, kas ir jāuzņemās veicot šādas darbības.
Un linuxisitem būtu laiks izbeigt izplatīt mītus par linux. Jā, drošāk ir. Bet vai ātrāks, tas ir jautājums bez noteiktas atbildes.
Protams, jebkura sisteema ir vismaz nedaudz jaaoptimizee, lai lieki neteereetu resursus.
Domaaju ka viennoziimiigi atbildi nesanjemt, kaa teikt, ljoti intiims jautaajums. Ja speej kompi, vai nu Windows vai Linux, optimizeet tavaam vajadziibaam, tad vienliidz atrs buus gan viens, gan otrs.
P.S. kernilis ir konfigureets, ikdienaa, protams slinkums. Daudzi raud ka tas ir kas shausmiigs, nekaa turbriesmiiga nav, briesmiigaakais ir ka jaagaida, kameer shis kompileejas. Toties jaa, labums no taa ir, var atsleegt liekos moduljus un atstaat tikai to, ko vajag tavai kastei, liidz ar to arii ielaade notiks aatraak, kaut gan es ar neredzu vajadziibu paarstarteet Linux kasti.
Pats kādreiz (testējot) uz pentium 2 lietoju slackware ar XFCE un strādāja lieliski.
Eudoxus, es nesaprotu kapēc Tev tik svarīgs uzbūtošanās laiks. Tas nepasaka neko par to cik ātri darbosies istēma.
Mūsdienās tāpat ērtāk lietot hybernate. Cik ilgā laikā tas paspēj ierakstīt/nolasīt ir atkarīgs no dzelžīem. Lēnākais posms, laikam, būtu HDD.
Vēl Linux ir draudzīgāks programmētājiem, kas man ir diezgan svarīgi.
Hibernate ir drūma bremze, sevišķi pie lielākas atmiņas… A sleep mode ir linuxā un vai strādā normāli? Kaut kur lasīju, ka parasti Linux sleepā negrib iet…
Un slīpi arī šis iet tīri labi. Viss atkarīgs no lietotāja. Problēma ir tā, ka daudzi jo daudzi vienkāršī nemāk kaut ko darīt. Ko vaino parasti? Ne jau sevi! 🙂 Tāpēc jau arī Bilu Geitsu daudzi nemīl.
Vēl mēdz uzkārties Windows programmas, kuras laiž caur wine.
ob1, uz jebkura OS var uzrakstīt bezgalīgu, bremzīgu ciklu…
Bet ja dēļ kādas programmas ir paralizēts grafiskais, tad nevajag pārstartēt datoru vai GUI. Pietiek pārslēgties uz termināli, ar top apskatīties, kura programma vainīga pie bremzes un to nokillot.
Preses relīzes