Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Atvadas no Netscape Navigator
Līdz ar to slavenajam “browseru karam” pienākušas beigas. Pirmais populārais interneta pārlūks bija Mosaic (1992), tā radīšanā piedalījās arī vēlākais Netscape Communications izveidotājs Marks Andersens. Š im cilvēkam arī jāpateicas par Netscape Navigator. Pārlūku karš sākās 1995. gadā, kad Microsoft izlaida savu Windows95 ar bezmaksas pārlūku IE 3.0. Pēc 2 gadiem parādījās IE 4.0 ar daudziem uzlabojumiem. Pamazām Netscape Communications sāka zaudēt pozīcijas.
1999. gadā Netscape Communications par 4.2 mljrd. USD pārpirka koncerns AOL cerībā iedvest jaunu dzīvību Navigator projektā. Tomēr tas neizdevās un 2003. gadā darbinieki tika atlaisti. Daļa no tiem pārgāja uz Mozilla Foundation un izveidoja tagadējo Firefox.
Pēc dažādu neatkarīgo avotu datiem (12
piemēram, pastaigā pa Krievijas lielākiem forumiem
negribu jau protams karot, bet ka operu lieto tikai viens procents, tas ir kapitāls fufelis
Es jau nestrīdos, ka IT tautas vidū šis % būs ievērojami lielāks. Bet ja paņemsim vidējo statistisko klientu… nu piem. tos, kuri draugos.lv apgrozās – % būs tieši tāds, kādu minēju. Liela daļa pat nezin, kas tie tādi FF un Opera (vairāk pazīst Mini Operu, jo no tās labi draugos līst 😀 ). Tāpat darbavietās visi ar ēzelīti ĪĒ strādā, neviens viņiem FF vai Operu nedod.
Skumji, bet fakts.
Tāpat darbavietās visi ar ēzelīti ĪĒ strādā, neviens viņiem FF vai Operu nedod.
Skumji, bet fakts.
Manā galā es esmu Operas “terorists” – vienā skolā 99% tikai uz Operu sēž, jo kā es tur atnācu rukāt, piespiedu visus uz to pāriet.
visos datoros ko es pārinstalēju IE ikona ir nobāzta dziļi prom un uz darbvirsmas ir tikai sarkanais O pārlūks, kā galvenais – defaultais ir tikai O.
Tāpat darbavietās visi ar ēzelīti ĪĒ strādā, neviens viņiem FF vai Operu nedod.
Skumji, bet fakts.
Manā galā es esmu Operas “terorists” – vienā skolā 99% tikai uz Operu sēž, jo kā es tur atnācu rukāt, piespiedu visus uz to pāriet.
visos datoros ko es pārinstalēju IE ikona ir nobāzta dziļi prom un uz darbvirsmas ir tikai sarkanais O pārlūks, kā galvenais – defaultais ir tikai O.
Tad taja vietaa nevalda demokraatija 😀 Vajadzeja vismaz ari FF uzlikt. Nu par to, IE, lietotajs atver parastu mapi, un augsa adreses laukaa ieraksta adresi, uzreiz IE browseris atveries. Taka vai tu liec dzili vai uz ekrana atstaa ir maza nozime, kas gribes, tas atradis. Kaut kur krievos bija pamaciba, ka IE vispar izravet no Windows laukaa. Iespejams, pat adreses lauks vairs nestradas.
un tas ir tikai viņu – lietotāju pašu labā izdarīts
tādu pašu brīnumu Google rīku joslu mirīgi pieļau stellēt arī “gudrajam” Firefox lietotājam.
Opera paldies Dievam tādas muļķības nepieļauj – stellēties kam tik pagadās. Uzskatu to par ļoti lielu plusu.
personīgā pieredze, kādēļ nelieku Firefox
secinājums bija šāds –
uzliku Operu – lapas rādījās tādās krāsās kādā tām vajadzēja būt un ar normāliem burtiem.
Tad taja vietaa nevalda demokraatija
es lieku tikai to, ko esmu pats pārbaudījis un kam uzticos.
IE nav izravēts, bet tikai ikona atstāta kā ir starta izvēlē
un tas ir tikai viņu – lietotāju pašu labā izdarīts
tādu pašu brīnumu Google rīku joslu mirīgi pieļau stellēt arī “gudrajam” Firefox lietotājam.
Opera paldies Dievam tādas muļķības nepieļauj – stellēties kam tik pagadās. Uzskatu to par ļoti lielu plusu.
personīgā pieredze, kādēļ nelieku Firefox
secinājums bija šāds –
uzliku Operu – lapas rādījās tādās krāsās kādā tām vajadzēja būt un ar normāliem burtiem.
Iespejams, vaina nebija Browseros, bet gan pasaa sistemaa. Iespejams, ja tam cilvekam, butu bijusi visi 3 browseri no sakta gala, tad ari Opera raditu nepareizi, jo iespejams, butu inficeta. Tie kas veido visadas drazas nav ar pirkstu veidoti, un ir paredzejusi loti daudzas iespejas. Par IE un FF saistibu varu piekrist.
Preses relīzes