Atvērts Android kods uz Intel x86 platformas

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Atvērts Android kods uz Intel x86 platformas

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Google publiskojis Android porta kodus, kas paredzēti izpildīšanai uz Intel x86 arhitektūras. Kodiem ir Apache Public License 2.0, par to bāzi izvēlēts Android 4.0.1 (Ice Cream Sandwich). Pasākums noticis Google un Intel sadarbības rezultātā, kas paredz pirmo šādas kombinācijas mobilo ierīču parādīšanos 2012. gadā.

Android 4.0.1 for x86 paredz daudzskārienu ekrānu atbalstu, OpenGL ES akselerāciju uz AMD Radeon čipiem un Wi-Fi datu pārraidi. Pagaidām vēl ir problēmas ar skaņu, kamerām, grafikas akselerāciju uz Intel mikroshēmām.

Projekta mērķis ir Android adaptācija uz Intel procesoriem. Process notiek jau vairākus gadus, šai laikā izlaisti porti Android versijām 1.5, 1.6, 2.1, 2.2, 2.3 un 3.2.

Š ie projekti ir visai tālu no pilnības, bet tagad, pēc Intel piesaistes, ir cerības, ka ledus sakustēsies, un mēs redzēsim reālas Android ierīces ne tikai uz ARM, bet arī uz x86 platformas.

https://www.android-x86.org/

https://open.cnews.ru/news/top/index.shtml?2011/12/01/466686

dzhonsons
    Participant

Kaimiņu portalā raksta, ka tas labāk darbojas un ir optimizēts AMD sistēmām, bet vairāk vai mazāk iespējams arī Intelim ar nelielu “veiksmes piedevu” 😀

Kā tur īsti ir? 😀

samurajs
    Participant

Pats esmu mēģinājis agrāku versiju uz AMD, bet tās drīzāk ir bugainas asaras nevis normāli strādājoša OS 😀

Lejuplādēs redzam, ka katra ražotāja laptopam ir sava Android versija – tas ir tas pats, ka mums vajadzētu vienu Windows priekš ASUS, bet citādu – priekš HP. Tur ļoti daudz ko darīt profesionāļiem, bet Intelī tādi strādā. Tā kā ir cerības.

Wuu
    Participant

Pag pag, runa iet par jaunajiem FM1 APU? Nejau, tu mēģināji uz vecajiem atloniem.

msh
    Participant

A priekš kam to androīdu uz x86? Drīzāk vajag tur to planšešu sērgu pagriezt atpakaļ uz x86 un atsākt lietot normālas planšetdatoram domātas OS, nevis telefoniem domātas OS stūķēt virsū nu jau uz datoriem.

Nettwerk
    Participant

Es jums saku jo taalaak jo trakaak. Driiz androids paarnjems klozetes podu sfeeru. Ja tas notiks tad es ieshu dirst dabaa. Es nepieljaushu ka Androids pieskaras manai pakaljai un citur.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?