ATX case failu serverim?

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas ATX case failu serverim?

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Crow
    Participant

Neceri, ka es teu tagad ieteikšu kā pareizi darīt darīt darbu, kuru esi pats izlielījies kaut kādiem tādiem pašiem klauniem, ka proti-proti. Taisnība arī būs, ka man nav sajēgas, kā risināt konkrēto uzdevumu, bet tāpēc es arī to atzīstu un nepiesakos tādus risināt. Tā kā vēlreiz – beidz bļeģ ļurkstēt.

janculis
    Participant

macbeton, padalies ar sava failservera dzelžu konfigurāciju. Iespējams, man arī tuvākajā laikā būs nepieciešams būvēt savu NAS, varbūt kaut kas no Tavas konfigurācijas noderēs. Kādu māti lietosi, kādu RAID kontrolieri. Faktiski tie būtu būtiskākie faktori.

Andron MacBeton
    Participant

Tu esi pajolītis.

Apzinies to un sāc kautko labot.

Andron MacBeton
    Participant

Vot nesaprotu, kur rodas šitādi neiznēsāti kroplēni?

Tiešām mauka pret izlietni atsita?

Kuņasbērns nedapistais, noteikti vel bija balsot!? Vienotības pamērklis.

Andron MacBeton
    Participant

Uzraksti pareizi vajadzības, jaunā tēmā, un apspriedīsim.

Tikai būs jāfiltrē spams, jo visādi pideraseļi te spamo, un kroplie foruma maukasbērneļi nebano ārā.

Andron MacBeton
    Participant

Es cer ka tie dauņ, kas teu tagad naud maksā, vienreiz atapsies, un tu nosprāgs bada nāvē.

nevertell
    Participant

Tev ir problēmas ar Link aggergation un ECC atmiņu ? A tu vispār kādreiz esi normālu NAS’u taisījis ? ECC vajag tāpēc, lai ZFS softiskais error korrekšens nenopisinātos pa dupsi, ja turēsi datoru ieslēgtu ilģāk par tām 30 sekundēm kuras tev vajag, lai izbaudītu savas porņuhas.

Un nezinu gan, kas tur grūts ir uztaisīt NAS’u priekš 10 autogalda lietotājiem- kārtīga tīklene, raid10 hdd un ssd kešošanai. Es ceru, ka tie dauņi, kas tev maksā, sapratīs, ka nav vērts ieguldīt naudu psihiski slimu cilvēku karjeras attīstībā un aizvedīs tevi atpakaļ uz mājām pie mammas, silta piena un mīkstām sienām.

Ralfie
    Participant

Kapēc piedrazot ar jaunām tēmām?

Tev beton, jautāja janculis, lai tu padalies ar savu esošo konfigurāciju, kurai meklē keisu.

Man arī tagad interesē, kas tev ir salasīts NAS’am.

procs, matka, rams, diski, baroklis..

lūdzu pastāsti.

Andron MacBeton
    Participant

Kad izdzēsīs tavus un crow liekos komentus tad sākšu mācīt.

janculis
    Participant

Kāda starpība, kur spameri spamo. Jaunā tēmā vai jau esošajā. Jaunu tēmu neveidoju, jo gribēju zināt par Tavu konkrēto risinājumu. Un cik tad tas galu galā maksāja.

Andron MacBeton
    Participant

Š…emot vērā ka foruma īpašnieki ir galēji pajoli, tiešām – nekāda starpība.

Man ir Nas4Free 9.2.0.1 (build 972), full instals, lai varētu piemest klāt LPRng, mc, un citas derīgas lietas, uz Gigabyte E350N.

1Tb WD RED

1TB Seagate

abi ZFS spodulī.

Sistēmai 80Gb Exelstore, ir doma sambas logfailus pārlikt uz raida, lai var Exelstori laist gulēt.

ZFS tapēc ka sagribējās paexperimentēt. Prasa protams RAMu, taka 2Gb DR3 pat nebij izšķērdība, jo 640Mb aizdiršās ar ZFS.

Ir vietas kur esmu salicis IntelAtom, ir kur miniITX celeronu, attiecīgi uz Celerona lieku veco FreeNAS 0.7.2. Sabanda (pirātu līcī ir mans uploads).

Pagaidām 1 tāc vec FreeNAS ir nostāvējs 2 gads ar samb uz ārējo IP, i neko – vēl nekas nau exploitots.

janculis
    Participant

ZFS ir faktiski softiskais RAIDs, nevis dzelziskais. Kā viņam notiek paziņojumi par to, ka kāds no diskiem ir beigts?

Interesants raksts:

https://betanews.com/2014/01/15/windows-storage-spaces-and-refs-is-it-time-to-ditch-raid-for-good/

Andron MacBeton
    Participant

Tu nekādu serveri nespēj salikt, tu vari tikai samaksāt kādam, kurš saprot ko darīt.

opengraybox
    Participant

Vismaz 4gb un HW raid kontra, preteja gadijuma nedataisits ZFS NAS. Te vel minēja SSD caching – tas ir must have ja taisa no 0 – attiecigi sistema liekas uz usb puljkja, visu iespejamo kesho uz 60gb ssd un failus tur raid kontra. Taisit mazak un letak vnk nav jega un tas ir stulbi

Andron MacBeton
    Participant

Ei dirst, klaun!

janculis
    Participant

Tu gan, macbeton, ātri diagnozes uzstādi. Nedaudz saputrojos, un man jau diagnoze. Rekomendēju mainīt nodarbošanos un kļūt par ārstu. Iesaistot Tevi medicīnā, rindas slimnīcās tiks mazinātas ar gaismas ātrumu. 😉 🙂

Crow
    Participant

Pag, a kāpēc ZFS vajag hardware RAID kontru? Nē, nu kaut kur jau tā disku čupa ir jāpieslēdz, bet ja ir pietiekošs skaits portu vai SAS uzķepināts jau uz plates?

aoma
    Participant

Beton, nomierinies. Ja ir ko teikt, atbildi, ja nav, beidz purkšķināt.

opengraybox
    Participant

ja es nekludos tad ZFS veic diezgan aktivu cpu noslodzi – vainu tas ir kontras cpu vai sistemas cpu – pietam ja tas ir celerons tad nakotne pie lieleim failiem, paaugstinata i/o uz diskiem var ieslegties leenums

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā