Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Audio/Video/Foto un TV › Audio pastiprinātāja izvēle.
Tātad plānoju iegādāties audio jaudas pastiprinātāju (mašīnas).
1) vai izejas jaudai jābūt lielākai par tumbu nominālo jaudu, ja jā – par cik?
2) vai atšķiras pastiprinātāji, ko izmanto subiem no citiem, vai tur ir vēl kāds smalkāks iedalījums?
Konkrēti ir vajadzība darbināt tumbiņas 2x 85w nominālā jauda, 160w peak (lai ko tas arī nozīmētu :ooo:)
+ vai pagaidām viņas var slēgt pa taisno pie atskaņotāja (4x45w) un lai klusiņām skan, vai arī tur kaut kas nobeigsies?
Nu ja gribas to bum-bum efektu pa visu ielu, tad vajag nopirkt papildus klāt subi ar aktīvo pastiprinātāju, piem. šito:
Subis domāts tikai basu atskaņošanai, tam ir jaudīgs “gumijas” skaļrunis un filtrs, kas laiž cauri tikai basus.
Vispār jebkuru tumbiņu max pieļaujamā jauda jābūt lielāka
Vienkārši agrāk ir bijis pastūzis, bet es jau nez, varbūt tur subis arī ir bijis, tagad tikai vadi palikuši.
Nēesmu es nekāds “tuč tuč” mīlētājs, un negribnu tur kaut kādas baigi lielās tumbas nemaz, vienkārši plaukts ir sagraizīts un šīs tur ir ieliktas, tad nu nekaitētu arī lai skan. Dabā izskatās tīri palielas un cik skatos uz JBL citiem produktiem, tur nemēdz būt rakstīti kaut kādu “1000 W P.M.P.O.”, kaut vai pastūži ir nopērkami ar izejas jaudu 2x60w par palielu cenu :hmz: Vecas gan viņas arī laikam ir bez gala.
Nu labi, ja tu saki, ka viņas var droši maukt pa taisno klāt, tad man nekādu pastūzi nevajag 😀
Vispār man jau mētājas jaunas šādas:
Ak tu nabaga audio šķūneri 😀
Es jau teicu, ka patiesībā es visu to padarīšanu labprāt dabūtu ārā un ieliktu +/- oriģināla izmēra tumbas un viss, tā arī būs jādara, ja dabūšu plauktu… audio šķūneris ir bijis vācietis. Vadi tur ir savilkti krustām-šķērsām, bagāžnieka plauktā izgrauzti caurumi utt… :duno:
Samuraj: nu par kasti skaidrs, telpa jau arī ir nodalīta starp salonu un bagāžnieku. Man tikai aizdoma, ka tas maģis visu to nevelk – priekšējām tumbām ir katrai sava izeja no maģa, bet divām atlikušajām izejām katrai paliek pa vienai no šīm JBL, vvz kādai sānu tumbai un aizmugures pīkstulim…
Tā vismaz šķiet, bet to vadu tur ir vairāk kā vajag 😀
Labi, paldies par to pašu! Lai kā arī tur nebūtu, meklēšu plauktu un nahrenizēšu tās JBL 🙂
Samuraj pričom tur “jauns”? Apšaubu, ka ir daudz maģu, ar drošinātāju virs 10A un no tā izrietošu pastiprinātāja potenciālu – izmērs ir ierobežots un ar dzesi arī ir probas.
Un plaukts jau tiek runāts 🙂
Būtu tuvāk šitam galam, varētu palīdzēt [ja darbošanās ar instalāciju un salona jaukšana sagādā probas] ;.
Bet vadi gan man tur ir visvisādi savilikti, cilvēks, kas lika signalizāciju, brīnijās, kāpēc tā mašīna vēl nav nodegusi 😀 Izrādās, ka arī Vācijā tomēr ir tādi paši “meistari” kā pie mums.
Preses relīzes