Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Cita tehnika › Auto motora eļļa!?
Kā kurai un kāda eļļa. Bet pa lielam ik pēc 10000, bet ne retāk kā reizi gadā.
A ka izskaidrosi to tekstu,ne retāk kā reizi gadā
Nu tā, ka arī stāvot viņa noveco un zaudē savas īpašības. Tāpēc – pat ja gadā tos kilometrus nenobrauc, eļļu vienalga jānomaina.
Vot tagat nevaig tikai dirsti!!!.Veikala plauktā šā var stavēt gadiem “kur tāpāt ir temparaturu mainas
Samdzeņu skalošana-lai biznes ietu un saskalotie tam tic! Patiesībā pats galvenais ir neparsniegt tos 10000 km!
Ir jau vēl Longlife eļļas un longlife filtri, kā arī jaunākiem auto ražotāji nosaka nesaprotami lielus maiņas intervālus – līdz pat 30000, bet savam vecajam Opelim pieturos pie pārbaudītas receptes: labāk lētāka eļļa un biežākas maiņas, nekā otrādi.
Olīveļļa arī plauktā var stāvēt gadiem, a tu attaisi, ielej katliņā un pēc gada pasmaržo! Un ja vēl to katliņu dažas reizes uzkarsē un atdzesē… Nu tak nemaini, ja negribi.
Ir jau vēl Longlife eļļas un longlife filtri, kā arī jaunākiem auto ražotāji nosaka nesaprotami lielus maiņas intervālus – līdz pat 30000, bet savam vecajam Opelim pieturos pie pārbaudītas receptes: labāk lētāka eļļa un biežākas maiņas, nekā otrādi.
Autiņš pēc eļļas maiņas parsvarā stāvējis servisā kadu pus gadu un tad nobraukts 3000km… tagat ar diviem kaimiņiem ir strīds,viens saka ka veikolā plauktā sā tapati gadiem stāvot otrs pēc internet receptes…..”ka tu….ne retāk kā x gadā!”
Servisā protams saka ka dīzēliem vaidzētu gan mainīt,bendzīnam var palaist vel pus gadu janu galigi nav tuvu pie 10000km….Nezin,šis arī G klases opelis 2000g. braucis vecs opaps,beigās pardod jao naxer uzturēt mašinu ja vairs nebrauc,puika nopirk un tikai 3000 nobraukti,no eļas mainas …bet nakammēnes paliek gads! Eļļa nav darga pussintētika var dabūt pa 17 ero”pat par 12ero var kautkādu dabūt,bet” vietēja bodē+ filtrs kopā 26eiro-padomājot apmainīs takš!
Par 1 gada termiņu. Domāju, tur divas daļas… Pirmā daļa tajā faktā, ka atverot sulas paku jau tās termiņš samazinās uz 3 dienām. Otra daļa faktā, ka motora lietošanas rezultātā radušies piemaisījumi ilgtermiņā arī sabojā eļļu. Gluži kā zupa, kura par ilgu ir stāvējusi…
Olīveļļa arī plauktā var stāvēt gadiem, a tu attaisi, ielej katliņā un pēc gada pasmaržo! Un ja vēl to katliņu dažas reizes uzkarsē un atdzesē… Nu tak nemaini, ja negribi.
Nav tada Longlife , tas viss ir marketings . taa pat kaa daudzi auto razotaji iesaka nemainit karbaas ellu ,bet karbu razotai savukart iesaka to mainit ik peec 25k 🙂 . es mainu principa visas ellas bremzu ,karbas ,motora , stures pastiprinataja .
Bet jā,pareizi vien ir mainīt gadā vai bišku vēlāk ja mazi nobraukts- lēto eļļu un miervaldis!
Ja nespēj kopt autiņu tad naxren adod šrotā!
Nav tada Longlife , tas viss ir marketings . taa pat kaa daudzi auto razotaji iesaka nemainit karbaas ellu ,bet karbu razotai savukart iesaka to mainit ik peec 25k 🙂 . es mainu principa visas ellas bremzu ,karbas ,motora , stures pastiprinataja .
Ja tas autiņš ir jau notrieksts līdz kliņķim – tas viss ir lieka naudas tērēšana!
To visu vaig izanalizēt kādā stāvoklī bundža saņemta un tad tikai tik perfekti vari pieturēties pie principiem! Es takš uz cauras pannas neliešu kruto olliveļu lai izceptu lēto sojas desu :D!
nu tu tiesiibas beidzot noliki?? rekur veel grutak buus tev nolikt
Kas tur grūti -ja es varēju ar helikopter uz atpakal piestumties un noprkoties uz gubumākoni,tad uz zemes daudz vieglāk!
vnk nobildeejies pie auto un liec iekshaa bildi iepazisanas portala
ee, ja tev taas tiesiibas un autinju vajag prieks veceneem tad to taapat var noorganizeet…
vnk nobildeejies pie auto un liec iekshaa bildi iepazisanas portala
Dzirdēju pa radio no tēvu padomiem dēlam: ja tu aizbrauc pie draudzenes ar mopēdu, bet pēc tam nevari viņu pielaist, tad saki, ka tas ir tavas māsas mopēds un tu viņu paņēmi tikai pārbaudīt.
Es kad 9viņdesmitajos laidu ar voshod pie čomenes….Šīs sētā dubļos pārtrūka ķēde,man nekas nebij jaslēpj jo viņa tā patās zināj ka tas vošelis pieder manam bračkam kurš ar to vizināja resnās mazeles!Talab viņa man pat palīdzēja turēt ķēdi lai es to varētu savienot!
mācies 🙂
Šis jau vairs tagat kops septembra nerulllē, tas tagat būs jaizdar reālos apstākļos uz ielas!
Preses relīzes