Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Autovaditāja apliecība-D kategorija
Bezdarbniekos piedāvā iet uz autokursiem kārtot D kategoriju.Bet ir viens jautājums-ja es izkriitu eksāmena man neanulē B kategoriju?
Ja B kategoriju nokārtoji, tātad tajai attiecīgo zināšanu pietiek, un nekas netiks atņemts.
Vienīgais “pasākums”, kurā noņem VISAS kategorijas apliecības ir braukšana dzērumā.
Brauksi kaut vai uz “veļuka”, bet noņems arī uz automašīnu tāpat.
Brauksi kaut vai uz “veļuka”, bet noņems arī uz automašīnu tāpat.
Koooooo??? A ja es kājām iešu piemāvies, tad arī noņems? Un ja es paiet nevarēšu, bet tikai rāpošu, tad arī?
Ar kājām Tu vari pārvietoties un Tev neko neatņems, jo nav ko atņemt. T.i. – Latvijā vēl nav jāiegūst apliecība, kas apliecina, ka vari pats pārvietoties ar kājām. 😀
Sliktākajā gadījumā Tevi savāks “zaļie” un aizvedīs uz mājām vai atļurbeni
Zinu vienu cilvēku, kurš pirms diviem gadiem šādi šķīrās no B kategorijas, tiesa, tikai uz 3 mēnešiem. Sodi bija “vaļīgāki”.
Divos gados mainījies ir daudz kas, bet neticu, ka uz “labo” pusi velo braucējiem – dzērājiem.
Tāpat taču tur tiesības vajadzīgas, un, daudzi brauc, izmantojot tikai B kategoriju (es arī), bez speciālām “velo tiesībām”.
kā arī – lai brauktu ar riteni nav jābūt nekādiem dokumentiem, tad kāda ir loģika tos atņ emt ja kādam tie ir!?
APK 14915. pantiņā “Transportlīdzekļu vadīšana alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē”tikai un vienīgi naudassodu
Tā kā nevar ne atņemt tiesības, ne iebāzt uz sutkām.
izredzētais: tagad bez dokumenta i nopirsties nevar. Apliecība ir obligāta.
Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,2 promiles, bet nepārsniedz 0,5 promiles, –
uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam, kura vadītāja stāžs mazāks par diviem gadiem, no simt piecdesmit līdz trīssimt latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.
Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz 1,0 promili, –
uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam trīsdesmit latu apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no trīssimt līdz četrsimt piecdesmit latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz vienu gadu.
Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, –
uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam astoņdesmit latu apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no piecām līdz desmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no sešsimt līdz astoņsimt latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.
Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, –
uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam simt divdesmit latu apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no astoņsimt līdz tūkstoš latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.
Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, –
uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam simt divdesmit latu apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no astoņsimt līdz tūkstoš latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.
izredzētais: tagad bez dokumenta i nopirsties nevar. Apliecība ir obligāta.
man tas ir pilnīgs jaunums… diez cik lielai riteņ braucēju daļai šāda apliecība ir, kā arī kādēļ vispār tāda ir nepieciešama? o_O
Kādreiz daudz ar velo braukāju, bet nekad mūžā tā arī to papīru nevienam nesanāca parādīt. Toties vienreiz man Ogres policija atnema riteni, jo nebija tā dokumentu
Likumu lasu, nesaprotu. Jāparok atpakaļ, piezvanīšu CSDD noskaidrot, ir pāris citi jautājumi vēl pašam jānoskaidro.
Uzskatu, ka ja kas tāds bijis un atcelts – absolūti nepareizi. Riteņbraucēji, manuprāt, ir daudz bīstamāki (ja ne mašīnai, tad vērtējot, ka visbiežāk iet bojā) nekā kādi “smagie”. Jau tā nevar pamanīt – brauc arī “kā redz”, nevis kā drīkst, un kur nu vēl, ja dzēris. Varbūt tāpēc pēdējo 5 gadu laikā ar riteni esmu braucis tikai reizes 3, un tās pašas pārgājienos/pārbraucienos. 🙂
PS – painteresējos, ja kabatā ir B kategorijas vadītāja apliecība, tad nekādas atsevišķas apliecības braukšanai ar riteni nav nepieciešamas. 🙂
P.S. B kategorijai nāk līdzi arī A1 un M kategorija (par kvadracikliem neatceros, iespējams ari tās).
Preses relīzes