Avira. Mēslos līdz ausīm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Avira. Mēslos līdz ausīm

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Nereti gadās, ka antivīrusu kompānijas pieļauj kļūdas (pie tam arī rupjas) savos kārtējos atjauninājumos. Š oreiz ārā no visiem rāmīšiem izkāpa Avira, un nevis ikdienas atjauninājumos, bet gan ilgi gaidītajā Servisa pakā. Kad vakar visi maksas versiju Avira Internet Security 2012, Avira Antivirus Premium 2012 un Avira Professional Security 2012 lietotāji saņēma šo “dāvanu” – uzreiz sākās vispārējs juceklis.

Daļai lietotāju pazuda internets, galvenokārt bezvadu. Citiem sākās bezgalīgais restartu cikls, no kura ārā tikt varēja vienīgi caur Safe mode. Vēl citiem nobloķēja explorer.exe vai citus svarīgus Windows procesus. Es tiku cauri vieglāk – Avira Internet Security 2012 par varītēm negribēja atļaut palaisties Windows programmām dllhost32.exe un rundll32.exe (“programmu starts tiek bloķēts, rūpējoties par Jūsu drošību”). Izeja no situācijas atradās ātri – minētās programmas pievienoju programmu-izņēmumu sarakstam un viss bija kārtībā.

Š odien nu mērkaķa ātrumā tika izdots automātiskais ielāps, kuram vajadzētu minētās kļūdas labot. Patiesībā nekas nav izlabots; vienkārši no Avira pretvīrusu instrumentu klāsta pazudusi ProAktiv aizsardzība – rozīnīte, kura atšķir maksas versijas no bezmaksas Aviras. Protams, agrāk vai vēlāk viss nostāsies savās vietās, bet ka šādas kļūdas var pieļaut ilgi un rūpīgi gatavotā Servisa pakā, tas visnotaļ solīdai vācu firmai Avira GmbH godu nedara…

[img]https://notepad.lv/userpix/28_av_2.jpg[/img]

Stat1CX
    Participant

Avira jau sen manās acīs ir mirusi , bezmaksas av viņiem ir vienkārši draņķis – 0 day malware detection praktiski nēeksistē, panda cloud un bezmaksas avasts šamo saliek vienos vārtos. Un maksas versija arī nav nekāda izcilā, ir daudz citu labāku maksas risinājumu.

Imhoteps
    Participant

Š itāda atrakcija reiz bija AVG. Uzskatīja vindas procesus par malwārēm un paralizēja visu, ko vien var, osi ieskaitot. Avasts ir vešč. Ne reizi nav pievīlis.

[spoil]- Mammu! A kas tur ēzelītim starp kājām karājas?

– Es nezinu, dēļiņ. Aizej, tētim uzprasi.

– Tēti! Kas tur ēzelītim starp kājām karājas?

– Hmm – da nekas nopietns.

– Mammu! Tētis teica, nekas nopietns!

– HA! Tas tavam tētim tur “NEKAS NOPIETNS” karājas, toties ēzelītim – VEŠ ÄŒ![/spoil]

Kon
    Participant

Jau trešais laikam gads bez av .. still livin’

daGrevis
    Participant

Hei, te raksta Linux lietotājs! Kas ir vīrusi un antivīrusi?

P.S. Nu vienkārši nevarēju neierakstīt. 🙂

Stat1CX
    Participant

Hei, te raksta Windows lietotājs! Kas ir vīrusi un antivīrusi?

Kādus 5 gadus uz sava PC nevienu neesmu redzējis, laikam man rokas pārāk līkas un kaut ko daru nepareizi.

rizhee
    Participant

nu, loģiski, ka neredzēsi, ja neizmanto antivīrusu. neticu, ka tie kuri dzīvo bez, un bļauj, ka nekā šiem nav, tā arī ir. uzinstalēs antivīrusu stabili sāks bļaut. es kādreiz dzīvoju uz avasta, arī likās viss skaisti, tad uzinstalēju avg, dzīve vairs tik koša nelīkās, pēc pilnās skenēšanas.

Kon
    Participant

ik pa laikam veicu profilaktisku apskati izmantojot dažādus av, joprojām tīrs .. vnk jāmāk izmantot datoru 🙂

Stat1CX
    Participant

Reizi pa paris menesiem izskeneju ar dazadiem tooliem 5 gadu laika nekas nav ticis atrasts, kaikam man rokas tomer aug no pakalas, ka tas var but ka nav neviena virusa, uz windas tiem tak tur defulta butu jabut.

Oxys
    Participant

Man tas Eset Nod 32 “šeptējas” pa datoru, instalēju AVG 2008 uzreiz jau vīrusi ķērās, bet ar visiem netika galā, pēc kāda laika kompis gandrīz aizgāja līdz HDD maiņai, bet bija prasmīgs datormeistars kurš datoru salaboja.

P.S. Silti iesaku labāk 1 antivīrus nnekā 2 un vairāk, jo savā starpā saks ”cīnīties.”

samurajs
    Participant

Raivucis88: Nu esi tak dzirdējis, ka labas lietas ir trīs? Tāpēc arī vislabāk instalēt uzreiz 3 antivīrusus uz PC, kas garantē 3-kāršu aizsardzību! Un tad arī datormeistars bez darba nepaliks [img]https://notepad.lv/userpix/28_trollface_1.jpg[/img]

Oxys
    Participant

Nevis 3 kāršā aisardzība, bet 3 karša maksa datormeistaram, vai 1 jauns dators! 😀

lexxx
    Participant

Software Restriction Policies + Group Policies + User Account Control + Limited User = Vīrusi sūkā krānus (sun)

Gakh
    Participant

Nemanīju neko Avira darbībā, ja nu vien vecos mēslsus (kur neatceras pāris opcijas, kā piem. faijervālam neatceras ka “always show details”).

Un kāds tur 0day malware detections ? 80% malware uz ko ir iespēja ikdienā uzrauties +/- izmanto vienas un tās pašas metodes, un tikai retu reizi ir iespēja atrast kādu sample.exe kas nav nokriptēts, bet reāli attīrīts soursā no detekšeniem.. Tākā ja es šodien nopērku kripteri, kuru nav rakstījis kāds c+p hackforums members, bet gan koderis ar pieredzi un zināšanām kā strādā PE fails u.tt, un kurš var bypassot antivīrusus, tad neviens no antivīrusiem nepalīdzēs. Un Avirai ir diezgan labs heuristic skaneris, agrāk ka katru dienu sanāca strādāt ar malware, testēju antivīrusus, un avira parādīja vislabākos rezultātus (un bija visvieglākais attiecībā uz resursiem) Un lai inficētu sevi ar kādu banking/spam botu nav vajadzība obligāti palaist exe failu, pietiek lai uzrautos uz kādu 0day exploitu kādā webā u.tt Un tad ir cerība ka antivīrus/faijervāls vēl varētu izmest paziņojumu, ka pēkšņi kautkas konektējas kautkur, tas tā, iebraucot dziļāk nedaudz.

samurajs
    Participant

Pārbaudi izmaiņas logfailos (PC Protection > Realtime Protection > klik uz ikonas “Show report files”) – ProActiv aizsardzība kopš vakardienas pazudusi!

https://www.bildites.lv/images/nnw1ujh8udf8evky66rt.jpg

Aldis
    Participant

Pievienojos.. man gadi 4 vai vairāk, nav uz PC bijuši ne vīrusi ne antivīrusi.. 🙂 Kur tādus vīrusus dabūt vsp..? Warezos? Lietojot krekotos antivirusus jūs pakļaujiet datoru vēl lielākam riskam – jo antivirusu izstrādātājiem arī gribas ēst, un kas zin, ko šie aiz atriebības par krekošanu jums iebarot var. Antivirusam parasti tiek dotas pilnīgi visas permisijas pār datoru… :] Padomājot taču.

Mans antivirusu lietošanas cikls beidzās ar to, ka gada laikā neko nenoķēra kaitīgu, bet par kaitīgām programmām uzskatīja visādas sistēmu utilītas, administratīvās programmas utt.. kas nepieciešamas darbam 🙂 Gan Avg, avira, mani paspēja vairāk iztracināt, nekā kaut ko patiesi darīt… :]

Daivana
    Participant

dzēsu.

Melot ir slikti

Scandal
    Participant

Microsoft security essentials, un pagaidām nekādu problēmu un ļaunuma. Pirms pārsi nedēļām izskanēju ar kaspersky virus removal tooli, viss tīrs 🙂 Tā tad divu gadu laikā MSE ir darbojies godam.

Avira free edition agrāk arī tika lietota daudz, bet apnika reklāma pie updeitiem.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?