Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Avira. Mēslos līdz ausīm
Daļai lietotāju pazuda internets, galvenokārt bezvadu. Citiem sākās bezgalīgais restartu cikls, no kura ārā tikt varēja vienīgi caur Safe mode. Vēl citiem nobloķēja explorer.exe vai citus svarīgus Windows procesus. Es tiku cauri vieglāk – Avira Internet Security 2012 par varītēm negribēja atļaut palaisties Windows programmām dllhost32.exe un rundll32.exe (“programmu starts tiek bloķēts, rūpējoties par Jūsu drošību”). Izeja no situācijas atradās ātri – minētās programmas pievienoju programmu-izņēmumu sarakstam un viss bija kārtībā.
Š odien nu mērkaķa ātrumā tika izdots automātiskais ielāpsrozīnīte

[spoil]- Mammu! A kas tur ēzelītim starp kājām karājas?
– Es nezinu, dēļiņ. Aizej, tētim uzprasi.
– Tēti! Kas tur ēzelītim starp kājām karājas?
– Hmm – da nekas nopietns.
– Mammu! Tētis teica, nekas nopietns!
– HA! Tas tavam tētim tur “NEKAS NOPIETNS” karājas, toties ēzelītim – VEŠ ÄŒ![/spoil]
P.S. Nu vienkārši nevarēju neierakstīt. 🙂
Kādus 5 gadus uz sava PC nevienu neesmu redzējis, laikam man rokas pārāk līkas un kaut ko daru nepareizi.
P.S. Silti iesaku labāk 1 antivīrus nnekā 2 un vairāk, jo savā starpā saks ”cīnīties.”

Un kāds tur 0day malware detections ? 80% malware uz ko ir iespēja ikdienā uzrauties +/- izmanto vienas un tās pašas metodes, un tikai retu reizi ir iespēja atrast kādu sample.exe kas nav nokriptēts, bet reāli attīrīts soursā no detekšeniem.. Tākā ja es šodien nopērku kripteri, kuru nav rakstījis kāds c+p hackforums members, bet gan koderis ar pieredzi un zināšanām kā strādā PE fails u.tt, un kurš var bypassot antivīrusus, tad neviens no antivīrusiem nepalīdzēs. Un Avirai ir diezgan labs heuristic skaneris, agrāk ka katru dienu sanāca strādāt ar malware, testēju antivīrusus, un avira parādīja vislabākos rezultātus (un bija visvieglākais attiecībā uz resursiem) Un lai inficētu sevi ar kādu banking/spam botu nav vajadzība obligāti palaist exe failu, pietiek lai uzrautos uz kādu 0day exploitu kādā webā u.tt Un tad ir cerība ka antivīrus/faijervāls vēl varētu izmest paziņojumu, ka pēkšņi kautkas konektējas kautkur, tas tā, iebraucot dziļāk nedaudz.
Mans antivirusu lietošanas cikls beidzās ar to, ka gada laikā neko nenoķēra kaitīgu, bet par kaitīgām programmām uzskatīja visādas sistēmu utilītas, administratīvās programmas utt.. kas nepieciešamas darbam 🙂 Gan Avg, avira, mani paspēja vairāk iztracināt, nekā kaut ko patiesi darīt… :]
Melot ir slikti
Avira free edition agrāk arī tika lietota daudz, bet apnika reklāma pie updeitiem.