Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › barosansa bloks korpusa augšā vai apakšā
Vecajos datoros bieži nemaz nebija cita ventilatora, PSU kalpoja kā vienīgais dzesētājs, kurš izvilka silto gaisu no korpusa reizē dzesējot sevi, tāpēc, atradās augšā (jo siltums ceļas uz augšu). Tagad, kad augšā ir speciāli ventilatori PSU liek apakšā, lai tas nekarstu un ilgāk kalpotu.
Man gan tas guļ apakšā ar propelleru uz augšu, kas laikam nav īsti pareizi, jo izjauc visu gaisa plūsmu – PSU bija jāliek uz leju, lai velk no korpusa apakšas (tur speciāla atvere), jo citādi viņš izvelk sev cauri to korpusa siltumu un sliktāk dzesē/kalpo īsāku laiku. Guļot ar propelleru uz augšu var arī iekrist putekļi vai kāda skrūvīte, ja neesi uzmanīgs.
Man gan tas guļ apakšā ar propelleru uz augšu,
Forši. Datorā noteikti putekļi maz. 🙂 Un mazās skrūvītes liekas nepaliek. 😀
trūkumiem
Bet, visiem ieejas ventilatoriem ir putekļu filtri un korpusā ir pozitīvs spiediens, tāpēc, putekļu nav daudz. Taču tā pat iekšastfutfutfupareizi
Taa kaa veel viena lieta, kur staav tavs stacionaarais kompis.
P.S. Mana atrashanaas vieta nav apspriezhama, bet anglijaa latopu neevajadzeeja vispaar tiiriit, aizbraucu uz Latviju, katru nedeelju gandriiz naacaas tiiriit no putekljiem. Tas gan, protams, no aareejiem apstaakljiem atkariigs.
Preses relīzes