Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Batch – text to variable.
Dažas dienas atpakaļ sāku ņemties ar Batch failiem. Tā teikt “kodēt” savas programmiņas. Un nu esmu nonācis strupceļā. Nevaru izdomāt kā lai to kas ir ierakstīts .txt failā dabū iekšā kā variable… Piemēram es ar .bat faila palīdzību uztaisu tādu kā kontaktu grāmatu un visus numurus un vārdus saglabāju .txt failā kau tkur uz cietā diska, bet man tie numuri un vārdi ir arī jādabū ārā. Protams ka es varu to failu pats atvērt un izlasīt, bet man jau to informāciju vaig iekšā Batch. Tātad jautājums šāds:”Kā teksta faila saturu iedabūt iekš Batch kā variable,string?”
Ceru ka pēc manis rakstītā var saprast par ko īsti ir runa. 🙁
-Burkaans
Vispār, man domāt, ka tādas advancētas fīčas šim nemaz nav pa spēkam.
Paskaties šo:
varbūt atradīsi, tur funkciju ir daudz.
🙂
savaa laikaa niekojos ar vb
juutami par pitonu vieglaaks(svara zinjaa) un saprotamaaks…
ieksj vb ljoti viegli tavu veelmi pildiit :>
nomaini .txt uz .bat
Panaceja!
batch faili nav domaati prieksj programmu rakstiisjanas, un tiesjaam labaak tad njemies ar pascal vai visual basic. leetais vispirms izlasi un tad gvelz sviestu.
Nu teoretiski programmu var uzrakstīt, bet…
Cik esmu lasijis tad VBS nav tas ideālākais variants ar ko sākt. Python ir vispiemērotākais ar ko sākt, bet python.org laikam uzlausts un nevaru lejuplādēt…
Paldies par informāciju, esmu noskaidrojis visu ko vēlējos uzzināt.
Lai neaiziet offtopics 😀
Tālāk aiziet “manuprāt”:
Pascal problēma ir tā, ka viņš vecs ir un drīz varbūt padzisīs pavisam.
VB ir problēma, ka viņš ir stulbs.
Būtībā katra programmēšanas valoda ir citiem uzdevumiem. Tādas universālās ir (piem. C), bet veiksmi viņu apgūt tādā līmenī, kad viņas patiešām kļūst universālas 🙂
Kāds ir tavs uzdevums?
speciaali tev atlaide – nopirksi man alu, es ieksjaa neiesju. juus pavadiis mans draugs betons. :>[/quote
😀 😀 😀
Damncrow.. Uzdevums? Man nav nekāds uzdevums… Vnk ar BATCH cenšos atvieglot dažādus uzdevumus.
Piem. Diezgan erti iztirit Cache un Temp failus ar 1 klikšķi.
Izdevas pat nokrašot AVG antivirus. Laigan manuāli nevar atslēgt nevienu AVG procesu. Jo īpāsi ja AVGwatchdog servis skatas vai kads process netiek aizverts, ja tas notiek process tiek atverts pa jaunu… bet tas jau nu aizgaja offtopica. nevermind 😛
Pašam man no tās lietas nav nekādas sajēgas, bet viena tante teica, ka esot kruts 😀
Pašam man ir bijušas domas ķepināt dažādus saimniecībā noderīgus rīkus, bet tas vienmēr ir beidzies ar “ai nafig šito, shift + del”. Kamēr uztaisa tādu tool, tikmēr 100x varēja ar (līkajām) rokām izdarīt tāpatās 😀
Kamēr uztaisa tādu tool, tikmēr 100x varēja ar (līkajām) rokām izdarīt tāpatās 😀
redz tev nav pacietibas, man piemeram ir interesanti paskatities vai es tikshu ar to gala, ta teikt parbaudit sevi.
Pa sliktu jau nu noteikti nenaks! 😀
Preses relīzes