Sākumlapa › Forumi › Software › Internets, P2P un Serveru programmatūra › Bēdas ar Mikrotik konfigurāciju
Klausot LV IT forumu ieteikumiem, esmu iegādājies Mikrotik RB951G rūteri.
Viss būtu skaisti un pārlieku sarežģīti manai gaumei, bet ir lielas problēmas ar tā uzstādīšanu.
Problēma ir sekojoša.
Esot nedaudz advancēts interneta lietotājs, pieslēdzu rūteri pie Baltcom modema, tālāk pie datora ar vadu. Tālāk ar winbox iegāju konfigurācijas panelī, kur piedāvāja saglabāt uzstādīto (default) konfigurāciju – spiedu OK, jo viss izskatījās pareizi.
Tālāk gāju uz Quick Set un uzstādīju visu pēc tā, kā šķita sakarīgi (skat. bildi:
Kā redzams ekrānšāviņā, ir notikusi neliela problēma.
Kamēr rūteris ar vadu pieslēgts pie stacionārā datora – viss internets iet uz urrā.
Arī android ierīces atrod bezvadu tīklu, var pieslēgties un internets strādā kā jāstrādā. Pat MacBook ar jaunāko OS spēja atrast rūteri, pieslēgties un to lietot.
Problēma ir ar Windows ierīcēm, kas met ārā, bildes kreisajā, apakšējā stūrī redzamo, erroru.
Š is error ir identisks gan Windows laptopam, gan stacionārajam ar WiFi adapteri. Pārbaudīju pie “Manage Wireless networks” un izdzēsu iepriekšējās konekcijas, lai viss, kā saka, sāktos no sākuma.
Troubleshoot saka, ka rūteris nav pieslēgts tīklam vai ir izrauts no elektrības.
Es īsti nesaprotu, kur kofigurācijā esmu gājis greizi, jo nelīdu nekādos advancētos settingos.
Vai variet, lūdzu, palīdzēt atrisināt šo problēmu?
P.S. Var arī palīdzēt ar uTorrenta portu atvēršanu? Biju mēģinājis, tas arī ir sarežģīts process.
Būšu pateicīgs par Jūsu palīdzību.
descr: BALTKOM
descr: Riga, Latvia
Kad šito spameri beidzot izmetīs?
Un tēmas iesācēju ar vajag izbanot. Es viņam jau atbildēju “būtā
Sākumā, nomainot uz WPA2 + aes, arī bija ķibeles ar konekcijām (tieši windows datoriem), bet, ļaujot rūterim un datoriem atvilkt elpu (10min), visi datori spēja pievienoties wifi.
Tagad nākamais jautājums: Portu atvēršana uTorrentam. Kā to izdarīt pareizi?
[url=https://https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/UPnP]https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/UPnP
cits skata punkts (mans): cilvēks ir … bet grib būt UH, nopērk profesionālu tīkla tehniku, “jo foruma teica” un pēcāk sanāk pazemojums jo nemāk ar to rīkoties. Principā tāds apzimējums kā pro. tīkla tehnika nav korekts, ir “labā prakse” ierīkojoet tīklu – labo praksi var panākt ar rūteri pa 20LS var panākt ar rūteri pa 100LS, kā arī otrādak cenas tās pašas, bet rezultāts nekāds – tātad ko es gribu pateikt – TPlinks arī darīs visu ko cilvēks vēlas un to var izdarīt ar nex-next-done procedūru !!
Iepriekšējā savā
P.S.
Nē, nevar nopirkt 20Ls vērtu rūteri, kas kaut attālu būtu pielīdzināms sakarīgam rūterim pa 100Ls.
Anyway. Par portu forwardošanu. UPnP negribu, jo visam nav nepieciešams slēgties klāt internetam un vērt vaļā portus. Tāpēc šobrīd esmu izveidojis NAT Rule UDP un TCP protokoliem. Vai tas ir izdarīts pareizi?
TCP protokolam:
UDP protokolam:
Vai ir pareizi?
Varbūt ir vēl kādi settingi, ko būtu nepieciešams pieregulēt labākai rūtera darbībai?
Situācija kāda ir, tāda ir. Ctrl + Z dzīve nav. Tāpēc jācenšas pielāgoties.
Ja esi te, lai tikai pārmestu manu lēmumu, lūdzu, paud to kur citur.
Ja esi spējīgs palīdzēt, lūdzu, izdari to. Būšu tikai pateicīgs.
Atveru lapu, tā neielādējas, uztaisu refresh, un ielādējas lapa kā normāli – kādēļ tā varētu būt?
Š āda problēma ir manāma uz Windows, ne Mac datoriem.
Pēc bildēm izskatās pareizi.
=>opengearbox
Challenge accepted – mans mikrotiks pret tavu TPlinku. 😉
Vai varbūt Tev ir nojausma, kāds varētu būt iemesls tam, ka nereti lapas neielādējas ar pirmo reizi?
Atver lapu, bet tā vai nu neatvers (rāda, ka nav tāda) vai neielādē lapas css stilu. Ar refresh viss aiziet.
Un nevaino routeri ja kompji piedirsti līdz CD-rūmei.
Preses relīzes