Bērni vācas prom no Facebook

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Bērni vācas prom no Facebook

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Jaunākais Global Social Media Impact Study pētījums astoņās Eiropas valstīs uzrāda, ka jauniešu auditorijai (16-18 gadi) interese par sociālo portālu Facebook strauji krītas. Š ai vecuma grupai lielāku interesi izraisīja Instagram, Twitter, Snapchat un WhatsApp. Jauniešus neuztrauc, ka alternatīvie tīkli varbūt ir mazfunkcionāli vai pat primitīvi. Tāpat viņus maz uztrauc privātuma problēmas, ka publicētajiem materiāliem varētu piekļūt nevēlamas personas vai organizācijas.

Kas tad nepatīk jaunatnei Feisbukā? Pirmām kārtām tas, ka ļoti daudziem tur reģistrējušies vecāki, kas nozīmē lielāku vai mazāku kontroli. Līdz ar to aktuāla kļūst psiholoģiskā cenzūra. Par šo tēmu precīzi izsakās pētniecības grupas vadītājs no Londonas universitātes koledžas prof. Daniels Millers:

“Facebook popularitāte [šai vecuma grupā] ne tikai krītas; faktiski šis serviss sen jau ir miris un aprakts. Lielākā daļa jauniešu jūtas neērti tikai tāpēc vien, ja viņus uzskata par Facebook lietotājiem. Ja kādreiz vecāki uztraucās par viņu atvašu piederību šim sociālajam portālam, tad tagad notiek tieši pretēji: vecāki mudina bērnus regulāri atjaunināt savu statusu Feisbukā.”

[img]https://notepad.lv/userpix/28_16e748d39e1e4156a032c6395413dca8460x276_1.jpg[/img]

Avots

msh
    Participant

Tas stulbākais ir tas ka no purnagrāmatas pat izdzēsties nevar…

Willis
    Participant

Kāpēc tad nevar? Var. Tā dziesma ar izdzēšanos ir gara, bet izdzēst savu profilu var, pareizi bildes paliks neizdzēstas .

m_janis
    Participant

Jau tas, ka kāds vispār reģitrējas jebkādā tā saucamajā sociālajā portālā liecina, ka smadzenes, ja arī ir, domāšanai pilnīgi noteikti netiek lietotas. Tāpat kā tiem, kuri savus datus glabā visādos mākoņos, vai jebkur ārpus sava datora vai mājas (nu izņemot personīgo seifu bankā, ja līdzekļi atļauj). Tieši šāds cilvēku stulbums, nevis nez kādi kosmiski spēki vai kodolkarš arī novedīs pie reāla, ja ne pasaules, tad vismaz civilizācijas gala.

ruukjis
    Participant

Es brīnos kā tu savā paranojā esi atļāvies pieslēgt internetu savam kompim…

dexsters
    Participant

Varbūtība kā kādu interesēs/izdosies uzlaust manu mākoni un ka tas man nodarīs kaitējumu salīdzinājumā ar iespēju ka no dzīvokļa nozags PC ar visu kas tajā un brīvi pieejams(netaisos kriptēt) ir smieklīgi maza.Par to satraukties varētu/vajadzētu lielām kompānijām.

Aldis
    Participant
    Spartaks
    Participant

Varbūt dzīvosim alā? 😀

Noslēpties jau sen kā nav iespējams! Kam vajadzēs, ar attiecīgu piekļuvi, tas atradīs! 🙂

GET USED TO IT!

Kon
    Participant
    usins
    Participant

Es enz, man nav problēma sazīmēts jebkuru cilvēku jebkurā soc tīklā. Galvenais zināt viņa meilu un telefona nummuru. pārējais jau tik cieši sasiets, ka nav kur likties. Reģistrējies kur gribi, bet ja norādīsi savus datus, ko tie sīkie tirliņi bez problēmām dara, tad pietiek novilkt aplikāciju iphone, android un atļaut pameklēt, kuri kontakti sakrīt… un tad jau vsjo… sīaksi atkal rokās un var monitorēt, lai vēlak neizlec pa logu ārā, ja kāds mēģina nodirst….

Kon
    Participant

vsaa datubāze ir ērtāka

msh
    Participant

A kur tas telefona numurs redzami rēgojas?

Evers
    Participant

“Jau tas, ka kāds vispār reģitrējas jebkādā tā saucamajā sociālajā portālā liecina, ka smadzenes, ja arī ir, domāšanai pilnīgi noteikti netiek lietotas.”

Es tavaa vietaa no kauna nosleeptos skapii, bet ak vai, tu jau tur dziivo! 😀

Man ir vairaak draugu kaa es varu satikt katru dienu lai sekotu liidzi vinju dziives gaitaam, turklaat daudzi no vinjiem ir dazhaadaam valstiim. Neesmu es pensionaars kuram vieniigais draugs ir kaiminiene, pie kuras iet, paskirsta fotoalbumus un viss. Sociaalais tiikls ir visgjeniaalaakais veids, kaads liidz shim izgrudrots, lai eerti un aatri sazinaatos ar draugiem, kurus nevar regulaari satikt aci pret aci, kaa arii sekotu liidzi vinju dziives gaitaam, notikumiem, un daloties pats ar. e-pasts? tas ir lietojams tikai officiaalai sazinjai un kautkaadu failu nosuutiishanai.

Sociaalajaa tiiklaa es iepazinos ar savu sapnju meiteni, shobriid jau manu saderinaato. 😉

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?