Bils Geitss izsmej Cukerbergu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Bils Geitss izsmej Cukerbergu

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Ekskluzīvā un apjomīgā intervijā, ko Microsoft dibinātājs Bils Geitss sniedza izdevumam Financial Times, ar asu kritiku tika šaustīts Facebook līdzdibinātāja Marka Cukerberga jaunais jājamzirdziņš https://internet.org . Jau iepriekš Cukerbergs deklarējis, ka vispasaules interneta izvēršana esot Lielais Mērķis un tam jāpiešķir “augstākā prioritāte”. Tieši Cukerberga paaudzei esot tas izaicinājums cilvēci apgādāt ar internetu.

Vietnē Internet.org Facebook šefs aģitē sabiedrību par globālā tīmekļa ievilkšanu tām cilvēces divām trešdaļām, kam šobrīd nav pieejams nekāds internets. Bils Geitss uzskata šos aicinājumus par smieklīgiem:

“Es mīlu IT sfēru, bet ja gribam uzlabot dzīves kvalitāti, vispirms jāparūpējas par tādām lietām kā izdzīvošana un bērnu pabarošana.”

“Kā prioritāte tas ir joks. Kas ir nozīmīgāk – internets vai pretmalārijas potes? Ja jūs ticat, ka tīmeklis ir atslēga visam – labi. Bet es tam neticu.”

Geitss ir pazīstams ar savu mecenātismu un veselības atbalsta projektiem jaunattīstības zemēs. Viņš arī nesaprot, kāpēc tik daudzi miljardieri sponsorē muzejus tā vietā, lai investētu cīņā pret slimībām un aklumu.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_zuk_1.jpg[/img]

Avots

Anonīms
    Neaktīvs

Latvijā viņš viltīgi ir sacīnijies lai visās skolās cilvēkus radinātu pie M$ un visās valsts iestādēs M$ tiktu uzskatīts par vienīgo. Baigais bruņinieks.

richijs
    Participant

Tur jau nav Bila vaina, ka Latvijā māca gandrīz tikai MS produktus. Drīzāk jāmet akmens mūsu pašu izglītības un zinātnes ministijā, kas ir šādu vienpusēju programmu apstiprinājusi par labu esam.

SFiX
    Participant

Ko tad citu mācīsim? Alternatīva ir tikai Linux. Tad varēsim sūroties par nolādētajiem liberāļiem, kas mums spiež virsū savu bezmaksas programmatūru.

romajo
    Participant

Nu, varbūt ne gluži linux, bet par opensource lietojumprogrammām gan varētu padomāt, nevis ņaudēt, ka trūkst līdzekļu dažādām lietām tai pašā laikā izgrūžot milzu naudu par M$ office iegādi.

Participant

Nu man personīgi tie visi jūsu LibreOffice noderētu tikai tad, ja man vairs nebūtu naudas un ja internetā visus trackerus valdība būtu aizvērusi.

Un MS jau sen bija visus pieradinājis..

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?