Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Boot.lv drošības caurums
Š eit varam vairāk palasīt un izdarīt savus secinājumus par notikušo.
Cik pats savā laikā esmu pētijis boot.lv, tad sīku caurumu netrūkst. Tad nu šis gadījums var kalpot par piemēru, ka lapas drošība ir pati svarīgākā lieta.
Links uz sarunu iekš php.lv
Tā būtu pareizi gan no ētiskā viedokļa, gan no likumīgā.
Par atrastu kļūdu un to publicēšanu nevienu nesoda (juridiski nesoda, bet ētiski gan – kā šajā gadījumā ar banu), bet, ja to jau pielieto, tad tas jau ir pārkāpums.
Konkrētais cilvēks izdarīja abus => publicēja un pielietoja.
Vismaz viņš pats atzīst, ka vēlējās uzmanību => to arī dabuja (pat ļoti lietu, jo tagad visos forumos zinās, ka ir tāds koders ar segvārdu “betons”, kurš izbanots no boot.lv).
Ja man, kā administrācijas loceklim, atsūtītu kļūdu par notepad.lv, tad es viņam pateiktu lielu paldies un palūgtu nepublicēt – kamēr kļūda nav izlabota (ja viņš vispār vēlas to publicēt). Vai arī paslavētu viņu pats publiski.
Bet, ja viņš, neko man neteikdams, sāktu čakarēt man lapu un mēģināt pievērt tādā veidā adminsitrācijas uzmanību => es noteikti viņu aizvāktu no šī foruma, nopietnā gadījumā uzrakstītu arī iesniegumu policijā par nesankcionētu piekļuvi.
ētisks sods ir tāds, ja Tu viņam pasaki fui, publisku vai privāti un dusmīgi pakrati ar pirkstu. 😀
par konkrēto gadījumu – jā, protams, ja viņš jau parādīja, cik nopietns šis caurums ir, nomainot tos parakstus, tad viņš bija jāizmet momentā. Kādas vēl pateicības tur. Nu labi, var jau pateikties par pateikšanu, bet nekādu atzinību par izmantošanu gan nevar izteikt.
P.S. Nonākšu pretrunā ar draugiem.lv. Tur gan uzslavēju katru, kas kaut ko ir paveicis priekš citiem, lai nebūtu tā “naudiņa” no cilvēkiem tik daudz izsūkta. Ir lietas, ko vajag lauzt, hakot, utt, bet ir lietas, ko labāk nedarīt, šo saprotiet kā gribiet.
Preses relīzes