Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Būs svarīgas izmaiņas Datu aizsardzības likumā
Paredzēti trīs ļoti nozīmīgi jaunievedumi:
1. Par notikušu datu noplūdi jāziņo 24 stundu laikā
2. Ja cilvēks uzzin, ka par viņu ir savākti dati, viņam būs tiesības noskaidrot šīs datubāzes mērķus. Bez tam viņš varēs pieprasīt dzēst visus datus par sevi
3. Naudassodivarēs sasniegt vairākus procentus no gada peļņas.
Līdz ar to tiks izslēgti tādi gadījumi kā ar uzlauztajām Sony vai ASV banku kompānijas Citigroup datubāzēm, kad daudzas dienas atklātībā par to netika ziņots.
Arī Facebook tagad nāksies pārskatīt savu politiku, kad pēc pieprasījuma it kā datus dzēš, bet uz servera tie vienalga paliek.
Cik ir naudassods 1% no gada pelņas, kura tādiem gigantiem, kā Facebook un Google mērāma miljardos? To katrs var izrēķināt pats…

Es pēc šitā panta visus drāzīšu, cik reizes neesmu pieprasījis, lai izdzēš manu nožēlojamo eksistenci no tādām vietnēm kā zābaks, da arī te savulaik (nav aktuāli :D), bet jo infantīlāks admins, jo pret lielāku sienu Tu atduries. Ars pat veica analīzi, jo vieglāka reģistrācija, jo grūtāk tikt no ārā bedres :>
Protams, jautājums, kā tas darbosies praksē, un kāds būs mehānisms sūdzību iesniegšanai par ārzonu uzņēmumiem.
No peļņas vai no apgrozījuma? Normāls uzņēmums parasti strādā ar nelieliem zaudējumiem. Peļņa ir priekš tiem, kas kotējas biržā. Pārējie nav ieinteresēti uzrādīt peļņu.
😀 Reāli tad jau es varētu arī pieprasīt bankām, kas darbojās elektroniski un sniedz savus pakalpojumus elektroniski, dzēst mani no parādnieku sarakstiem, melnajiem datubāzes sarakstiem. 😀