Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Cenzūra Ķīnā: ne domādams neizdomāsi!
Īpaši nobažījušies sociālo portālu turētāji – vēl nevar zināt, kā tie patiks komunistiem. Katrai ārzemju lapai, kas vēlēsies tikt iekļautai “baltajā sarakstā”, būs jāpierāda ierēdņiem, ka tā nesatur nekādu kaitīgu
Patlaban privātpersonas Ķīnā vairs nevar uz sava vārda reģistrēt nevienu mājaslapu. Lai to izdarītu, jāvēršas pie kādas kompānijas, kam ir biznesa licence, vai pašam jāatver sava firma. Esošie blogi un privātās lapas tiek bez žēlastības sijāti
Kad process būs pabeigts – varēs 100% apgalvot, ka internets Ķīnā ir zem totālas varas struktūru kontroles.
Laiks kad veikalos rindā nācās stāvēt vismaz 1h, laiks kad cigaretes, šmiga, cukurs un daudzas citas lietas bija tikai uz taloniem, laiks kad preču izvēle nebija nekāda, laiks kad pasaules apceļošana bija iespējama tikai KGB darbinieku pavadībā, kas vēroja katru tavu soli – jā tie tiešām bija “labi” laiki. Es tevi nesaprotu. Nemaz.
Pareizi dara. Laiks, kad nebija nedz mobilie, nedz nets, bija skaistākais, ko piedzīvoju. Zvans no taksofona maksāja divas kapeikas, bērni skolās lasīja grāmatas un rakstīja sacerējumus, nevis gamoja CS caurām diennaktīm. Vēl bija bezmaksas veselības aprūpe, bezmaksas augstākā izglītība, nebija bezdarba, nebija bomžu (tie sēdēja pēc “panta” par dīkdienību), nebija narkomānu un pederastu (tiem arīdzan bija “savs pants”). Ja, bija deficīts un blats, bet tāpat visu varēja “dabūt”. Vai tagad nav blats (retoriski…)? Mani vienaudži mani sapratīs (kaut nedaudz).
Jā. Tikai tevis pieminētajā laikā jau gulags kā tāds bija praktiski nolikvidēts un krievi politieslodzītos orgānos neiztirgoja. Un neaizmirsti ka viens no padomijas sabrukuma iemesliem bija esošā ekonomikas modeļa neatbilstība reālajai situācijai.
Lai arī es nēesmu dzīvojos padomju savienībā, taču esmu dzīrdējis gana daudz viedokļus par to. Lai arī katrs tur var atrast ko labu, taču, gandrīz vienmēr, gala verdikts ir negatīvs…
pienākoties
Vara nav nekas cits, kā citu cilvēku paverdzināšana saviem uzskatiem, gribai un vēlmēm.
Un tiem kas bļauj, ka Ķīna dara pareizi, un slavina totalitārismu:
Ja šāds režīms būtu pašlaik Latvijā, tad mēs tādas ziņas nemaz te kopīgi neapspriestu, jo šāda veida tematus apspriest būtu aizliegts!!!
Vienīgais dēļ kā es jebkad dotos karā, ir cilvēku brīvība.
Vēl pasakiet, ka Amazon superīgais izgājiens ar Orvela grāmatu dzēšanu no Kindle bija tikai pati nejēdzīgākā sakritība cilvēces vēsturē. Nu un Austrālijā arī jau ilgi notiek dažādi filtrēšanas mēģinājumi. Bet Austrālija tak ir, omfg, demokrātiska valsts! Pašlaik angļu lordi kā ķerti, lūk, taisās absolūti izskaust pirātismu, tādēļ obligāti nepieciešams ieviest totālu kontroli internetiem. Pārējai pasaulei domāta Google, kas novēro. Pigu jums, ne brīvību. Kapā būsiet brīvi, ja Harons neprasīs monētu, lai jūs Stiksai pāri pārceltu 🙂
esmu vairāk kā pārliecināts ka šo pašu ideju vien ķīna arī bīdija uz priekšu.
internetam jābūt brīvi pieejamam un necenzētam. kādēļ komunistiem vispār kaut kas ir jācenzē? no kā šie baidās!?
internetam jābūt brīvi pieejamam un necenzētam.
Kāpēc? Ar ko internets atšķiras no visa pārējā pasaulē? Internets nevienam nepieder? A pieder gan. Iekārtas, kas to nodrošina, pieder čupai kompāniju. Iekārtas, uz kurām glabājas dati, arī pieder lielai čupai kompāniju. Tai skaitā kompānijām, kurām tas pieder de facto
Aiz interneta brīvības un fiziskas nespējas racionāli izskaidrot un kontrolēt šo masu psihozi (khmm) un nenormāli lielo, arvien pieaugošo (liekās) informācijas daudzumu tiek pārkāpti praktiski visi likumi [“iipashi valods likumss”].
Interneta brīvība sāk besīt apmēram tikpat daudz kā mazgadīgo vandāļu teicieni “brīva Latvija – daru, ko gribu”.
Bet es te spēlēju Devil’s Advocate. Nodibināt kaut kādu varas formu un pēc tam ar zobiem un nagiem cīnīties pret to ir cilvēku dabas pamatā. Nekas no nekā nerodas un no kosmosa negatīvā enerģija ļaunu diktatūras režīmu nesūta. Paši ķīnieši vainīgi. Ne-ķīnieši arī.
100. Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.
Es nezinu vai tas ir pareizi (par cenzūras aizliegumu). Reizēm patiešām gribās, lai kaut ko nocenzē. Bet kurš būs tas, kurš izlems ko cenzēt un ko – nē?
Padomju laikos nebija bezdarba, bezpajumtnieku, prostitūcijas, … Reāli jau bija, bet par to nedrīkstēja rakstīt…
Tagad, savukārt, var rakstīt visu, kas ienāk prātā… mūsu prezis zaglers atļaujas apšaubīt Satversmes tiesas spriedumu…
Tas pats mudaks aicina neizmantot Satversmē paredzētās iespējas:
Gan kapitālims, gan sociālisms savā ziņā ir ļoti līdzīgi – pie varas esošā elite dara ko grib, a tauta dzīvo kā sanāk…
internets ir pārāk globāla padarīšana lai pateiktu kam tas pieder. ja tas pieder dikti daudziem – tas nepieder nevienam. nevienam nebūs pilnīga kontrole pār to – tā teikt viss ko var izdarīt ir peldēt pa straumi, taāu ja kaut kāda šizofrēniska idīšu banda domā ka tas ir OK atņ emt nu jau tik ierastu un būtisku cilvēka dzīves sastāvdaļu, tas nenozīmē ka tas ir OK.
Preses relīzes