Charlie Kindel: kāpēc WP 7 nav pievilcīgs ražotājiem un mobilajiem operatoriem?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Charlie Kindel: kāpēc WP 7 nav pievilcīgs ražotājiem un mobilajiem operatoriem?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kā uzskata Microsoft veterāns ar 21 gada stāžu ÄŒārlijs Kindls (Charlie Kindel), bijušais vadītājs apakšnodaļai sakariem ar mobilo programmu izstrādātājiem, Windows Phone nav pietiekami pievilcīga platforma ne ražotājiem, nedz arī mobilajiem operatoriem.

“Man bieži jautā – kāpēc tāda lieliska platforma kā WP 7 nevar lepoties ar augstiem pārdošanas rādītājiem? Domāju, ka platformas bīdīšanai Microsoft izvēlējies metodes, kas neapmierina ne ražotājus, nedz arī mobilos operatorus. Bet Googles pieeja viņus pilnībā apmierina, kaut arī uz patērētāju rēķina,” tā Kindls raksta savā blogā.

Par Microsoft kļūdām Kindls min divas. Vispirms bremzējošs faktors ir striktās aparatūras prasības: visiem tālruņiem ar WP 7 jābūt liels daudzskārienu ekrāns (800 x 480), 3 obligātās pogas (Start, Search, Back), vismaz 8 GB zibatmiņas, un 256 MB RAM, 2 kameras, akselerometrs, kompass, žiroskops, A-GPS. Š ādā gadījumā ražotājiem nav nekādas manevra brīvības, modeļi iznāk vienādi kā ūdens piles.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_hd7_large_verge_medium_portrait_1.jpg[/img]

Otrkārt, Microsoft uzņēmies saistības atjaunināt OS kaut vai līdz pasaules galam. Atjauninājums Mango bija pieejams visām WP ierīcēm neatkarīgi no valsts, modeļa vai operatora. Operatoriem tas ļoti nepatīk, jo viņi pieraduši iztirgot pilnībā pabeigtas ierīces, un tad gaidīt, līdz parādās nākamās.

Google, pēc Kindla domām, izvēlējies zelta vidusceļu. Viņi ļauj ražotājiem darīt to, ko tie vislabāk prot – saražot maksimāli daudz tālruņu modeļu un operatoriem darīt to, ko tie vislabāk prot – pārdot ļoti daudz tālruņu. Bet šeit cieš patērētāju ērtības fragmentācijas dēļ, kura Microsoftam nemaz nav pazīstama.

Applei savukārt ir savs ceļš. Ja ķēdītē ietilpst komponenšu piegādātāji, ražotāji, operatori, lietotāji, tad Apple no tās izmetis ārā ražotājus. Rezultātā Google dižojas ar maksimālu pārdoto Android tālruņu skaitu, bet Apple – ar fenomenālu peļņu.

Lietotāju apmierinātības reitingā WP 7 ieņem pirmo vietu (Customer Think aptauja). Otrā-trešā vieta pieder Blackberry OS un iOS, 4.-5. – Android un Symbian. Tas liecina par to, ka WP 7 izstrādāta, domājot par patērētāju.

Avots

Raivix
    Participant

Tagad izvēloties telefonu ar WP, arvien mazāka nozīme ir ražotājam, jo visas WP trubas ir +/- vienādas. Tagad lielu lomu spēlēs tieši cena un dizains.

BERILS
    Participant

“Otrā-trešā vieta pieder Blackberry OS un iOS” Protams ka iOS ieņems 2. vietu , jo pa tādu summu ieķerts telefons (+500Ls) , vai tad tu iesi stāstīt ka viņā nekā nav , un man viņš nepatīk , tas pat no zombiju puses būtu neloģiski 😀

Raivix
    Participant

Bet tomēr ir tādi, kas dara tik neloģiski un skaidri pasaka, ka iPhons viņu neapmierina. Noteikti arī es pats nepaciestu daudzos telefona trūkumus tāpēc vien, ka esmu samaksājis par viņu 500Ls. Un domāju, ka ļoti iespējams man nepatiktu, tāpēc nepērku un neciešu iPhonus. Varbūt tā ir neliela skaudība, ka nevaru atļauties, bet citi var, taču uzskatu, ka ir citi lētāki un labāki telefoni par iPhone, un nav viņam nekā tāda, kā nebūtu citiem.

BERILS
    Participant

Tu būtu viens no retajiem gadījumiem , bet neesi , jo tev nav un nebūs itelefons , jo tu jau saproti to pirms iegādes… 😀

Cmooon ja tā ir skaudība , tad viņai nav pamata! Rekur mans HTC bravo kuru tirgoju par nieka 115, manuprāt, ir galvas tiesu pārāks par 3gs , jo neko krutāku neesmu pamanījis tajā itel. kas manī liktu rosīties skaudībai.

itel. 4g ~600ls, viņa tuvs konkurents ~285ls , tikai nav ābola aizmugurē ;(((((((((((( /CUTCRYCRY///

msh
    Participant

Kāpēc vienādi kā ūdens piles? Kurš tad liedz uzražot kaut ko labāku par tām minimālajām prasībām? 😀

Vismaz prieks ka kāds krapfõnu izstrādātājs, un tieši maikrosofts, domā šādi, un nav tādi lētie draņķi, kā simts latu androīdi.

Jaunzems
    Participant

Dokumentācija liedz uzražot labāku par prasībām.

Piemēram, tur ir pat definēts tas, cik lielai atstarpei jābūt starp taustiņiem un ekrānu, cik slēdžiem jābūt sānos utt.

Raivix
    Participant

No vienas puses nav slikti – ja cilvēkam jāpāriet no vienas WP ierīces uz citu WP ierīci, tad nebūs jāpierod pie kaut kā jauna. Viss būs gandrīz tāpat.

Bet no otras puses – visi telefoni būs mazliet garlaicīgi ar savu nemainīgo dizainu. Bet ražotājiem būs stimuls uztaisīt kaut ko unikālu, lai atšķirtos. Piemēram, Nokia’s Lumia 800 ir savādāka kā citi WP tālruņi, kas potenciālajam pircējam uzreiz iekritīs acīs.

Jācer, ka ar WP8 iznākšanu MS mainīs standartus un telefoni būs savādāki.

MyNegation
    Participant

Nedaudz offtopic, laikam esmu atpalicis, vecs vai vienkārši neesmu tehnoloģiski progresīvs, bet man vēl aizvien nav telefona ar tačskrīnu. Priekš manis jau nokia e51 ir par lielu. Nesaprotu kādēļ vairs nevar ražot alternatīvu manam reiz iecienītākajam elītajam nokia 6100, jo tas ir tas kas man vajadzīgs, nevis klucis kurš nelien kabatā, izlādējas 2 dienu laikā. Ir taču ērti, ka klausuli var nomest iebāžot roku kabatā, sataustot attiecīgo pogu, tumšajā rītā pastiepjot roku nospiest modinātājam “stop”, neapžilbinoties. Man ir nepieciešams vienkāršs telefons zvanīšanai, nevis apdeitošanai, antivīrusiem un mistiskām draņķa fotokamerām, kurām pikseļu ir vairāk kā manam spoguļ-nikonam.

Raivix
    Participant

Bet nav jau tā, ka tagad ražo tikai tačskrīnniekus. Nokia vēljoprojām ražo arī parastos – lētā gala telefonus ar pogām, labu bateriju un par ļoti labu cenu. Un ražos vēl ilgi, tici man!

Anonīms
    Neaktīvs

Nu par to modinataju nav taisniba, pie sava tača tā esu pieradis, ka varu izslēgt modinātāju acis neattaisot 😀 No sākuma jau bij labi, bij grūti nogulēt darbu, a tagad, viegla rokas kustība pār ekrānu, un modinātājs apklust, pats guļu tālak.

msh
    Participant

Ak tā, dokumentācija liedz ražot ar divkodolu pročiem [uz kuriem patlaban liela daļa sit ķepā], lielāku RAM un ROM daudzumu, lielākiem ekrāniem?

Tas ko tu stāsti izklausās pēc aizkostā ābola pieejas – “mēs ierīcei, kura ir šķietami tāda pati kā vecā, pielikām vienu pogu, un TÄ€PĒC TÄ€ IR LABÄ€KA” 😀

msh
    Participant

Un kur ir problēma lietot to 6100?

Raivix
    Participant

Ar divkodolu pročiem liedz ražot Nokia nevis dokumentācija, jo viņiem nav pieredzes ar tādiem.

msh
    Participant

It kā klucija būtu vienīgais WP trubu ražotājs…

iKey
    Participant

manā uztverē tie 2 kodoli telefonā ir lieka greznība. ja jau programmatūra jūtas labi uz vienkodola CPU, tad kādēļ tai vajag tos divus kodolus?

Tas ir mārketinga triks.

Savukārt modinātājs – nokijas tačiem ir tā: tas trokšņo, modinātājs, zvans, apgriez ar ekrānu uz leju, un tas klusē

Kon
    Participant

es iečekoju infinity blade uz ios un akujel no grafikas, šķiet, ka drīz ar diviem par maz jau būs :>

un portatīvās multimēdiju ierīces (viedtelefoni) iznīcinās handheldus kā sugu

msh
    Participant

Kas ir “handhelds” – kabatas spēļu konsole? Krapfõns nekādīgi nespēj iznīcināt kabatas spēļu konsoles – jo krapfõnam vienmēr būs uzsvars uz sitienjūtīgu ekrānu pa visu priekšu, bet normālai spēlēšanai pirmkārt vajag pogas un vismaz vienu puļķi. Kas krapfõnam nekad nebūs, un bez kuriem tā spēlēšana tāda surogātspēlēšana vien sanāk, ja neskaita maziem bērniem domātas spēlītes [skatīties to tofiku kur mērkaķiem īpads patīk 😀 ]. Cita lieta ka to draņķu spiediena dēļ PS Vita nu ir aprīkots ar skārienjūtīgu pleķi un vēl dažām tamlīdzīgām fīčām. Principā galvenā atšķirība ko tas verķis nespēj – piezvanīt. Savādāk viss tāpat vai ar plusa zīmi 🙂

Bet es saprotu kāpēc tu tā apgalvo – tev arī planšetes iznīcina galddatorus…

Aldis
    Participant

Aha, uz iTouch piemēram, spēles ir labas, ar labu grafiku, performances ziņā ir ok

utt… Bet šad tad tieši fizisku pogu trūkums rada liekas neērtības.

Takā spēlēm – spēļu konsoles būs labāk… 🙂

Kon
    Participant

Īstenībā fiziskas vadības sviras neesamība nav lielākā problēma, daudzās spēlēs vadības kalibrācija ir pietiekami optimizēta, lai spēlēšanas procesa laikā, ievade tiktu uztverta nekļūdīgi. Man vairāk trūkst shift‘u. Un arī formfaktors .. piemēram savu iPod man ir neērti turēt rokās dēļ plānuma.

Bet savu viedokli nemainu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?