Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › PHPBB › Cik ātrs ir tavs Notepad?
Š ito tēmu vien 30 sekundes vēra vaļā MURGS.
Un tas ir bez reklāmdrazas. Ir, ir švaks. Pa dienu gadās arī taimouti. DEAC iepirkuši rūterus no betona, что ли.
Btw.. Shady, par lapas optimizāciju ir pāris ideju + varu palīdzēt.
Mini Operai pamaniju bug-u. Nospiežu uz kāda linka, piemēram pie jaunākajiem rakstiem – šams ilgi domā, un pazaudē konekciju – vai nu ja nepazaudē, pārlādē pirmo lapu vēlreiz. 😀 Tas tā pavisam kaitinoši. 😀
Ja kas, tēmu .css failiem kaut kas nav kā vajag. Pie profila tēmu itkā var nomainīt, bet nenomainās. 🙂
Tad vai nu ir, vai nu nav tēmas.. 😀
Pāris bugi vēl:
* Ieejot kāda profilā malā parādās poga : Sadarbība, kas noved pie neesoša linka
* Profilu lapā aiz avatara rāda mistisku “1”.
* Daļā lapas labajā malā parādās klucis “Jaunākais Portālā”, bet nefunkcionē.
* Labojot profilu avataru nomainīt var ielādējot profila bildi no datora – tas ir forši. Bet tur pat blakus ir mistiska bilžu izvēle no vēl mistiskākas tukšas galerijas.
* Navigācijā ir divas vienādas izvades – gan Sākums, gan IT ziņas noved pie pirmās lapas. Tā tad, poga IT ziņas sanāk lieka, kā arī Googles meklētajam tādi joki ne visai patīk.
* Postēšanas procesu padara lēnāku tas ka uzmet uzrakstu [Posts iepostēts, doties uz tēmu u.t.t..] To redirektu vajadzētu nogriezt nevis 5 vai cik sekundes bet noņemt vispār.
* Nav saprotams, kad postē ziņu vai sūta vēstule – *huļi* rādās aile titulbilde? Un postēšana forma priekš parasta lietotāja ir nedaudz pa sarežģītu jo tur daudz kā lieka.
* Lielākas bildes iziet no rāmjiem iekš postiem… arī šajā topikā… 🙂 Priekš lietotaju bildēm jāuzliek max-width kādi 500-600px…
Vēl dažādus bug-us biju atradis.. bet nu šie laikam tādi acīs iekrītošākie kas būtu jāsalabo.. 🙂
Jaunā notepad.lv versija tiks balstīta pamatbāze, jeb portāls, raksti, komentāri uz WordPress sistēmu, bet forumam notiks upgreids uz phpbb3 versiju.
Otrs, par ielādes ātrumu. Š obrīd nav optimizēti SQL pieprasījumi, datubāzes darbības ātrums, kā arī lieko resursu ielāde. Kurš te kaut ko muldēja, ka nemāku optimizēt, man vienkārši šobrīd šim visam nav laika, jo reāli man šobrīd sākotnējais projekts, hobijs ir pārvērties par maizes darbu, programmēšana man ir ikdienas darbs, no 8 rītā, līdz 10 vakarā. Loģiski ka tam nav nedz laika, nedz arī vēl par 3 vakara stundām veidot šobrīd veco versiju, labāk vairāk laika, ja sanāk veltu labāka risinājuma izstrādei.
Nāk laiks, nāk pieredze.
Plus daudz kas atkarīgs arī no mūsu servera, uz kuru atrodās vēl pāris demo, testa projekti. Tā kā šo serveri uz sadarbības modeli mums sniedz serveris.lv, neko sliktu šobrīd teikt nevaram. Ja gribam jaudu, jaudas normāla servera izmaksas mēnesī būs no 50 – 100 Ls. Kur reāli šādas naudas portāls reāli nemaz nevar atpelnīt, lai kaut vismaz būtu par nullēm.
Š obrīd mēs katrs šo vidi veidojam ar saviem komentāriem, tēmām un darbu, cik mēs katrs varam tam veltīt savu laiku.
Otrs, kas man visvairāk ir noriebies.
1. Kolēģu riešana virsū, Shady, un Samuraj, aizveriet vienreiz mutes par to, ko Jūs nejēdziet, es taču nesaku ka Jūsu darbs ir slikts, vai esi rakstu uzrakstījis nevienam nevajadzīgu. Š ādi teksti un info grauj vienkārši cilvēku un zūd vispār kāda motivācija kaut ko lietas labā darīt.
2. Uztaisīs kādu risinājumu, atnāks dirsēju bars, vienam nepatiks zaļā krāsa, citam nepatiks ka raksti redz stāv kollonā, bet viņš grib listā, utt…. Veči, es arī esmu tikai cilvēks un visiem es nevaru izpatikt, vai veidot tādus risinājumus bez budžeta, lai visiem viss patiktu.
Problēma tiek risināta un tas ir pats galvenais 🙂
Tā kā šo serveri uz sadarbības modeli mums sniedz serveris.lv
Š ito es sen gribēju dzirdēt, gan ne no Fokša 😀
30
Š ādam apmeklējumam ja viss ir normāli nooptimizēts un nekas cits uz tās kastes rijīgs negriežas, pietiek ar gigabaitu rama un vienu procesoru lai viss lidotu. VPS par padsmit latiem mēnesī pietiek atliektiem galiem. Un reklāmas to točna nosedz 😀
BTW biju vīlies, kad ielogojoties ar draugu pasi man to nepiedāvāja sasaistīt ar esošo profilu :/ Tas tā – ieteikums nākamajai versijai 🙂
Paroles maiņa arī šķiet, ka pāris gadus jau nestrādā. Katru reizi kad izdomāju šeit ienākt, nākas iet un epastā meklēt auto ģenerēto paroli.
p.s. Par muldēšanu “jaudas normāla servera izmaksas mēnesī būs no 50 – 100 Ls”
Foxsk8 nopelna no manis uzlīmi…
Š ādu plakātu tu vari līmēt sev mājas uz sienas. by foxsk8
Preses relīzes