Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Cita tehnika › Cik ilgi lādējas lādējamās baterijas?
Dati: Ni-MH 2700mAh 1.2V
Lādētājs, 5 gadus vecs, Anglijā iepirku: 2.8V 200mA
Lādētājs pat pēc 8 stendam neuzrāda ka uzlādē pabeigta. Bet pēc 2h uzlādēs pāris nedēļas darbojas no pēdas. Viss kārtībā, es vienkārši nevaru saprast? Nav tā ka lādētājs par vārgu? Vai arī es vienkārši sarežģīju sev dzīvu un jāliek man miera, darbojas tad labi.
Mazliet detalizētāk:
Baterijām tās miliampērstundas (mAh) apzīmē teorētisko patērētāja nodrošināšanu ar, šajā gadījumā, 2.7A (2700mA) strāvu vienas stundas garumā.
Tad, lai bateriju uzlādētu, tai jāpievada tie 200mA vismaz 2700(mAh) / 200(mA) = 13.5 (h)
Praksē to būtu vēlams darīt ilgāk (pat par 40-50% ilgāk), kā arī paši ražotāji uz baterijām mēdz norādīt konkrētajām baterijām lādēšanas ilgumu pie noteiktas strāvas.
Piemēram, manām 2600mAh “Philips” baterijām standarta lādēšanas ilgums ir 15h pie 260mAh strāvas. Bet kaut kādām 1300mAh “Mpower” standarta lādēšanas ilgums ir norādīts 14h pie 130mA, bet ātrais – 5h pie 325mA. Vari paskatīties, vai arī Tavējām tas kaut kur nav norādīts.
Parasti cenšos sākt uzlādēt lai lādētos 4 + (vismaz) 12 stundas .
Preses relīzes