Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › cik labs/slikts dators?
Par to energoefektivāti, neesmu lasījis nekādus reviewus vai ko, bet tikko aptuveni pusotru h ar i7 laptopu nosēdēju mašīnā, darbojoties ar coreli un bačene noēdās par 50% – mani tāds darbības laiks apmierina.
Arī minēji ka tev tur 3d vai kas. Ja darbojies ar 3d un renderēšanām, tad viennozīmīgi i sērija būs tam piemērotāka. Man tāds vaļasprieks ar 3d paķēpāties un varu pateikt, ka i7 uz mana vecā 3GHz p4 fona renderē vnk zibenīgi.
Neņemot vērā AMD pimpjsūkātājus un antipatērētājus, smilšu tilts ir izcili energo effektīvs. Tā ir arhitektūra, kurai palielinot darbības frekvenci lineāri palielinās enerģijas patēriņš. Tāpēc viņi var atļauties likt šitādusklusi.
Tuvākajā laikā būs i5 2400, varbūt par godu jums sataisīšu benčmārkus aiz neko darīt.
😀
Ja cilvēks, kas grib sastellēt adekvātu kasti ar AMD proci ir “AMD pimpjsūkātājs”, tad kas esi tu, kam galvenais ir tikai ī pieci un viss pārējais var būt vislētākie sūdi – inteļa zombijs ar tukšām kabatām [lasīt – cilvēks kas grib uzlēkt augstāk par savu pakaļu]? 😀
Un nacher tev ūber keisu priekš PC zem ~800 latiem ?
Izdosi 50 latus par barokli, 30-60 par keisu, 70 par mātesplati, 50 par disku (huļi arsināties, jāņem vispār 2 vai 3) un tev pāri paliks 110-80 lati no budžeta priekš procesora un videokartes.
Datu diskam ātrums vispār ir +/- pie kājas, jo, ja gribam ātru sistēmu, ņemam SSD. Ja gribam nodarboties ar nopietnu reidu, jāņem reidkarte par pāris sitmiem.
Datorkorpuss virs 30 latiem ir vai nu akūta vajadzība vai luksusa prece, atkarībā no dzelžiem. Parādi man dzelžus, ko tu šajā budžetā vari dabūt, kuriem ir akūta vajadzība pēc krutā keisa ar trejdeviņiem ventilatoriem ? Ja neiet runa par htpc.
Krutās plates vajag tikai priekš klokošanas un tiem, kas domā, ka sli/krosfaers nestrādās ar 8x/8x vai 16x/4x ātrumiem. Vai arī tiem, kuriem vajag inteļa quick sync.
Beigās sanāk video karte par 50 latiem vai arī pentījums/athlons iks trīs un karte par 70 latiem. Procis varbūt ta pavilks, bet videokarte nē.
Par PSU taisnība, bet tagad Antekam nav pieejami viņu lētlabie 350 zemes vati.
Taču šobrīd es neupgreidotu NEKO nevienā virzienā, ne Intel, ne AMD.
Pirmkārt, tūlīt jāiznāk (dedlains ir 19. septembris) AMD buldozeriem. Nākamā gada iesākumā iznāks inteļa Ivy Bridge – tie, kas jau sēž uz Sandy – nav jēga upgreidoties, tie, kuri plāno upgreidot inteļa kasti – vērts pagaidīt Ivy (22nm, mazāks die-size, mazliet lielākas frekvences, cenas plānotas it kā Sandy līmenī, jo faktiski Ivy to pašu sandjiku nakamā revīzija vien būs). Man domāt irmazliet jāuzgaida – tuvāko mēnešu laikā viss kļūs skaidrs, vismaz par AMD.
Š ābrīža price-performance šedevrs ir, nenoliedzami, 2500K. Ēpisks procis.
Vispirms jāvienojas, ko katrs uzskata par “uzvaras gājienu”…
Ikviens, kurš kaut mazliet interesējas par IT, protams nenoliegs, – arī es nē – ka CPU ražošanā AMD šobrīd ir iedzinēju lomā, taču nevajag aizmirst krietni mazākus AMD naudas un cilvēku resursus, attiecīgi lielāku proču pašizmaksu un, attiecīgi, ierobežotu spēju manevrēt ar cenām. Plus sūdīgs menedžments, nespēja atrast CEO, nokavētie lēmumi, palaistas garām izdevības utt.
Cik līdz šim lietots, labākais lētais
Ko tad tu ieteiktu likt kopā par 350 latiem ?
Ir skaistāk ne? Plus vel paliek pāri 30Lschiftek
Un tas baroklis, pat ja brendīgs, ir mjēsls.
Preses relīzes