Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Cik maksās Windows 7 uz jauna datora?
Viens ir skaidrs – salīdzinājumā ar “kastīšu versijām” nopirkt Windows 7 kopā ar jaunu datoru vienmēr būs lētāk. Tā, pēc austriešu cenu salīdzināšanas dienesta ‘Geizhals’ ziņām – lētākā Windows 7 Home Premium OEM versija pircējam izmaksās 89 €, kamēr kastīšu versija uzreiz pēc iznākšanas maksās 120 €, un vēlāk kļūs dārgāka.
Windows 7 Professional kopā ar PC būs dabūjama par tikai 120 €, kamēr atsevišķi pirktā būs 280 € vērta. Pati dārgākā – Ultimate OEM variantā maksās 160 €, bet kastīte veikalā – visus 300.
Vispār reiz Bils teica: “Ja zodziet, tad zodziet mūsu programmas!” . Tā jau arī ir – Microsoftam tomēr labāk, ja tas, kas nevarēs atļauties nopirkt legāli – lietos to Windows’u nelegāli, nekā, ka viņš vispār aizietu lietot Linux – zaudēts potenciālais klients uz mūžiem.
Un nevajag jau pirkt ultimate , no kura mājas lietotājam ne silts , ne auksts 😉
Nesen te man daži stāstīja, ka linux nav labs tapēc, ka tam ir pārsimt-tūkstoš versiju. Nu tad pričom mums te ir 6 dažādas versijas ar 7 ? Ar ko atšķirsies tas ultimate no home ? Ja linux’am tā daudzveidība ir tapēc, lai katram specifiskajam gadījumam būtu vismaz 2 distribūcijas, kas visu laiku konkurē/attīstās, tad kāda vella pēc vajag 6 dažādas pc versijas ar winšitu ? Protams, tas viss ir naudas kāšanas pasākums, bet kā viņi pamato cenas trīskāršošanu?
Pirms ripini kādam virsū mucu noskaidro faktus. Pircējs veikalā varēs iegādāties tikai 3 win 7 versijas. Bet linuxšita versiju skaits ir pat kārtīgam linux cienītājam nezināms. Bet galvenais – vienas distribūcijas paku nevar uzlikt uz citas distribūcijas pakas. Jā kāds to sauc par plusu, tad man nekas nav sakāms.
Ja runā par Win7 cenām, tad tās patiešām ir neadekvāti augstas. Nez vai es upgreidošos no savas Vistas, kas tik un tā strādā bez problēmām.
Kamēr Linuxam nebūs pilnīga savietojamība ar visāmfree
Īstenam liniuks entuziastam, bet ne mājas lietotājam nav problēmas lietot dažādas progas uz savas distras- tik vajag mācēt kompilēt kerneli un programmas. Jo lietas kas atšķiras- kerneļu versijas un dažādas bibliotēkas. To visu var iekabināt attiecīgajam kernelim. nekas neiespējams. Teorētiski vari izvēlēties kādu distru gribi un pielāgot sev, pārkompilējot kerneli un pieliekot sev vajadzīgās bibleotēkas.
Nu to mēs visu jau zinājām. Es nerunāju par cilvēkiem, kuriem ir zināšanas un nav kur likt laiku, lai kompilētu sev visādas pakas. Tiem varbūt arī linux from scratch noderēs. Es runāju par publiku (vairākumu cilvēku), kas šobrīd lieto kādu no win versijām un īpaši negrib iedziļināties jautājumos, kas ir bibliotēkas, kas ir kernelis utt.,
1) Mājsaimniecēm, kam svarīgi draugiem.lv, mūzikas paklausīšanās, dokumenta uzskricelēšana, varbūt kāda filma
2) Īsteniem geek’iem, kam patīk kost, čakarēties, kompilēt utt.
3) Geimeriem 😀
Un nedirs, Eudoxus, uz ubuntū var uzlikt jebkuru .rpm paku, vajag tik vienu komandu iesist un viss ies. Vēl vieglāk ir ar SuSi, tā ņem visas pakas priekšā.
Un, katrai lielajai distribūcijai ir katrai sava paka katrai kaut-cik nozīmīgai programmai.
Geimot ta ar var, ja māk.
To kas ir uz wine utt nevar nosaukt par geimošanu, tā ir parodija – gļuki, slikts performance salīdzinājumā ar win OS uz tā paša dzelža un kaudze ticu problēmu.
Geimot ta ar var, ja māk.
To kas ir uz wine utt nevar nosaukt par geimošanu, tā ir parodija – gļuki, slikts performance salīdzinājumā ar win OS uz tā paša dzelža un kaudze ticu problēmu.
Ciči NAV PROBLĒMA
Pirms ripini kādam virsū mucu noskaidro faktus. Pircējs veikalā varēs iegādāties tikai 3 win 7 versijas. Bet linuxšita versiju skaits ir pat kārtīgam linux cienītājam nezināms. Bet galvenais – vienas distribūcijas paku nevar uzlikt uz citas distribūcijas pakas. Jā kāds to sauc par plusu, tad man nekas nav sakāms.
Ko Tu tur pīpē? 😀 Protams, ka var uzlikt no vienas uz citu.
Var mēģināt iepirkt Windows Krievijā. Tur tam būtu jāmaksā kapeikas.
Preses relīzes