Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Cik mēs esam gudri un vai gribam kļūt vēl gudrāki?
Tad nu tagad pacentīsimies jautājumus sagrupēt plašākos variāciju lokos, bet komentāros izpausties varam arī sīkāk. Varbūt kāds var pateikt kurā mācību iestādē, lai savu kāju nesperam, vai tieši otrādi, kurā būs tā, pēc kuras guvums bija lielāks nekā cerēts.
Parasti ar izglītību lepojas tie ar vismazāko smadzeņu jaudu.
VeA pats pirmais bakalauru laidiens bija forši, bet kā tagad līmenis mainījies – jārunā ar pašreizējiem studentiem.
Zināšanas, ko ieguvu augstskolā, esmu pielietojis tieši daudzas reizes. linukšu dīdīšana, kodēšanās 3 valodās – kursi bija labs iesākums tam, lai pats saprastu, kas ir kas un mācītos tālāk. patika shēma “uzdodam nelielus darbiņus, lai cilvēki ieinteresētos – wow, ar šito, izrādās, visādas taustāmas lietas var sataisīt!”. un sēdētu kojās un taisītu viskautko incantu. ;>
Un tiem, kas saka, ka augstskolā mācītais nekam nav derējis: nepareizā programma vai arī nepareizā skola tika izvēlēta. Konstruktors nevar darīt savu darbu nezinot fiziku, agronoms nevar darīt savu darbu nezinot botāniku utt. Un tieši to augstskolā māca attiecīgajās mācību programmās.
Jā, tā ir skola no kuras nāk daudzmaz izglītoti kadri. Procentuāli.
Augstskolas lielākā daļa sastāda programmu vadoties lai parazītiem (pasniedzējiem) sanāktu pilna slodze. Tapēc arī Tūrisma vadībai ir Pascal programēšana u.t.t.
propesorsmācīties patstāvīgi
Augstskolas nākamie kursi, maģistrantūra sniedz tikai dziļākas zinības šaurā specialitātē; ja smadzene atļauj, to var apgūt arī pats. Bet bāzei ir jābūt, bez tās nekādi.
Parasti šādi izsakās ļaudis, kuri nespēj iestāties/pabeigt augstskolu.
Gudri d1rst nav malku cirst.
Lai gan mana pārliecība ir, ka izglītība ir viss tas, kas palicis pāri, kad viss iemācītajs ir aizmirsts, tomēr ir virkne reglamentēto profesiju, kur bez diploma nevar. Arī bez tā – augstskolas jēga nav faktoloģijā, eruditīvajās zināšanās – kārtīga augstskola iemaca kārtīgi, akadēmiski pareizi domāt. Videnē to neapgūt.
Man ir jurista diploms (2. līm. augstākā + 5. (augstāka) prof. klase), esmu ieguldījis sešus sava mūža gadus, lai to iegūtu, un es, Beton, ar to lepojos. Jo man ir. A citiem nav. Es varu būt ļoti-ļoti piedzēries, bet arī tad man ir diploms. A citiem nav. Vai nav forši?
P.S. Š obrīd pastāvīgi, neviena nepiespiests studēju trasoloģiju (vajag darbam satiksmes negadījumu seku izpētē). Augstskola iemācījusi meklēt informāciju, analizēt un sistematizēt. Nebūtu augstskolas, tad jaunas informācijas apstrāde man prasītu x10 vairāk laika.
Ir doma turpināt koledžā…. cerams viss izdosies kā plānots 🙂
stingri
Ja nu kādreiz notiks tāds brīnums ka gribēsies kaut ko mācīties tālāk, latvijā tas nenotiks – kāda velna pēc mocīties vairākus gadus un vēl par to maksāt naudu lai beigās dabūtu papīriņu, ar kuru ārpus latvijas var pakaļu atslaucīt? 😀 Tāpat tas viss notiek tikai tā papīriņa dēļ.
ka, ja ir pusotra simta labi izvēlētu grāmatu, tad var iegūt tik daudz zināšanu, cik cilvēkam vajadzīgs.
Mūsdienās gan es šo skaitli palielinātu līdz pusotram tūkstotim, un tas nevienam mūsdienīgam homo sapiens
Preses relīzes