Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Cik perspektīvs ir datortehniķa darbs ?
Tas nebūs ne tehnikums ne augstskola izteikti tikai kā datortehniķis .
Vidējā protams ka ir un vēl šis tas.
Gribētos zināt jūsu domas.
Paldies.
Man draugs Jelgavas lauksaimnieciskajā mācījās par kaut kādu PC dzelžinieku, no pāri 100 cilvēkiem līdz trešajam kursam tika 15 cilvēku tika, skola vispār nebija ieinteresēta, bet tieši otrādi gandrīz vai spieda nost. ÄŒalim beigās nervi neizturēja, izstājās, nūģisma
Bet tas tāds, mans subjektīvais skats no malas.
Maza alga, garlaicīgs darbs, + brilles garantētas.
…nervi būs čupā, viegli paslīdēt un sākt smēķēt, mazkustīgs darbs ( telpas -> automašīnas beņķis -> telpas, iedzīvosies muguras problēmās, migrēnā, dabūsi depresiju un beigu beigās ar nervozēšanu dabūsi čūlu. Pēc 10 gadiem no sēdošā darba sāksies pakaļā mesties hemoroīdi, pēc tam ilgi nebūs jāgaida lai iedzīvotos potences un prostatas problēmās :>
Ja esi fanātisks entuziasts, tad ej, citādi – galīgi nenovēlu – savas dzīves norakstīšana mēslainē. Netrūkst citu lielisku iespēju, ja ne šajā banānu republikā, tad citur noteikti.
Man ir viens kursa biedrs, kas ir datoriķis, bet viņš ir slims uz to lietu turklāt ar biznesa ievirzi. Strādā zolīdā privātā uzņēmumā un pelna labu naudu, turklāt vēl labu naudu pelna arī vienkārši visādiem keksiem lasot kopā dzelžus.
Lai gan arī manā vecumā vēl arvien ir arī dulls uz datorspēlēm. Visam laika pietiek, ja ir talants un ķēriens.
P.S.
Wuu, ja Jelgavu ir grūti pabeigt, tad nu tam džekam vai nu datoriķa specialitāte galīgi nepatika vai arī vienkārši augstākā izglītība viņam nebija lemta. Jelgava nav RTU vai LU.
Lai iet uz “Turību”, tur pabeidz tie, kas maksā 🙂
un par veselības aspektiem: praktiski jebkurš darbs atstāj iespaidu uz veselību (pat dīvāna deldēšana un alus sūkšana pie teļļuka).
Man vienīgais mugura liek par sevi manīt.
Un datoriķim pīpēšana dod arī nelielu bonusu – iemesls atpūtināt acis
Daudzi jau arī datoriķus jauc ar programmētājiem, kura ir pavisam cita nozare. tiem jau jāsēž un jāpiefiksē viss, kas ir uzrakstīts (tas pats ir ar tiem, kuri pie datora strādā)
Tradicionālās darbnīcas, kur taisa 3-5 dienās, daudz klientus neapmierina – par ilgu.
Jā – daudzi 9. klases skolnieki kaut ko prot, bet par šo prasmju līmeni mūsu lietotājs drunk_lizard parasti izsakās konkrēti 😀
Kāpēc tā rakstu? Jo nesen bija viens radinieks, kurš iepirka pilnu klāstu Apple produkcijas (MacBook, iPAD, iPhone) un tā kā ir izbijis MS produkcijas lietotājs sāka uzdot tonnām jautājumu (datu, CRM aplikāciju pārnešana, kalendāru sinhronizācijas un citas figņas). Tā vietā, lai parādītu ar pirkstu uz konkrētu iestādi, kur vērsties, biju spiests pats rakt un ja godīgi, nemaz tik rožaina tā dzīve Apple lietotājiem nav. Risinājumi ir, bet ir nepieciešams mērkaķis, kurš raks un to visu ieviesīs uz konkrētā lietotāja tehnikas.
Ja HW jautājumos varētu būt šķērslis ar atļaujām u.t.t., tad SW mierīgi.
Lūdzu, ideja biznesam.
Perspektīvas ir šajā jomā, ja vien nedomā, ka ar viena papīra iegūšanu sasniegsi kaut kādus lielus augstumus. Ir jābūt aktīvam, jāizglītojas un jācenšas pašam būt priekšniekam.
Nu par to mazkustīgo darbu un citām lietām es negribētu piekrist, viss ir atkarīgs no Tevis paša. Es pašlaik strādāju IT kompānijā, dienas beigās bezmaz vai nosvīdis pārrodos mājās. Par laisku sēdēšanu un draugiem.lv lūrēšanu vari aizmirst. Atnāk pasūtījums, jāsavāc kompji, atbrauc kurjers, jāizkrāmē preces un jāsaliek noliktavā, jāatnes uz servisa nodaļu tas un tas, jāsapako savāktais kompis, jāsapilda visi papīri utt. Darbs nemaz ar nav mazkustīgs, protams, ir arī daži tādi brīnumi, kuri tiešām sēž un velk gumiju, bet viss ir atkarīgs no Tevis paša. Ja negribēsi strādāt, tad pat pie “Rimi” kases Tev būs lēns darbs, vienu preci pusminūtē noskanēsi, ja pats gribēsi strādāt, tad viss būs kārtībā 🙂
izklausaas ka par kraaveeju straadaa….
es domātu, ka tiešām ir vērts apgūt šo profesiju, jo pa savu īso dzīvi esmu pārliecinājies, ka šī profesija noder… sanāk dažādiem paziņām šad tad palabot datorus, nu par attiecīgu samaksu… nu un man kā studentam, šāda nauda tiešām noder… hmm… bet palasot komentārus, sanāk arī secināt, ka arī tas pats datortehniķis var strādāt samērā plašā spektrā dažādu profesiju, kas tikai daļēji saistīta ar viņa galveno profesiju… turklāt nereti arī ir iespējas tikai piestrādāt dažādās iestādēs pa brīvo laiku un nopelnīt ne maz tik nesvarīgu papildus naudu…
Bet vienu gan es tev varu teikt droši, ja neesi apņēmies mācīties cītīgi un strādāt kvalitatīvi, tad tev te nav ko darīt… pat esmu pārliecinājies, ka tādu kļustu ir pietiekoši, kas izliekas par baigajiem speciem, bet lāga savu profesiju nezin… nu un tad klientu loks strauji viņiem krītas, un tie aiziet pie tiem, kas vismaz kaut ko jēdz… no personīgās pieredzes, ir bijuši daži nelieli darbiņi, jo kāds mani ir parekomendējis kā saprotošu cilvēku, un šie klienti atzīt, ka iepriekš ir vērsušies pie tādiem “speciem”, kas reāli tikai daudz muldēja, bet ne vella nedarīja… nu un tādu ir pietiekoši… 🙂
nu vot tā es domāju… 🙂
Kādas izaugsmes iespējas ir šādā jomā? It īpaši ja tiec skrūvēt veikalā kastes. Izaugsmes iespējas = 0
Lai tiktu sakarīga kompānijā it jābūt pieredzei un papīriem! Iespēju tādu iegūt = 0
Dzīves sapnis ir visu mūžu skrūvet datorus? Diezvai!
Algas, minimāls! Par kaut kādu garantētu iztikas minimumu kā 500Ls uz rokas, pat vari nesapņot!
Vienīga kā students var piestrādāts šajā jomā, vai jābūt nereālam fanātam ap to visu un strādāt tīri priek pēc.
Preses relīzes