Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Cik perspektīvs ir datortehniķa darbs ?
No XP sī dī kija. Tādu gan ir daudz, šis ir viens no variantiem 🙂
Kā atrast- tagad varu teikt tā, ja sanāk praksēties, tad aptuveni zini ap ko lieta grozās un kādi klienti. ja meklē darbu, vari konkrēto uzņēmumu papētīt, noskaidrot kādi viņiem klienti utt. un tad jau zinās cik aizraujošs darbs būs…
Kādreiz es domāju, ka seriālos numurus nav iespējams no galvas iemācīties, bet XP CD-key ir labāk zināms kā Latvidžas himna! :>
emerčetrideviņierdēerjēiksiksemsešipēiksdivivēdeviņdesmitsešibēefastoņicēkābējē – lūk augstākais INTELEKTS. 😀
Viens cd-key ievadīts tik daudz reizes, ka jau zini no galvas? Ož pēc kaut kā netīra. 😀
😀
ruukjis raktīja:
Ja gribi tiešām spiest uz dzelžiem, tad rēķinies, ka būs ļoti smalki jāpārzin dzelži, pat jāprot tie lodēt (reballing) un uzstādīt diezgan nekļūdīgas diagnozes.
Pilnīga taisnība meklējot darbiniekus ar to saskaros itin bieži. Katrs pumpainais gurķis
Ieteiktu pieslieties praksē kādā lielākā uzņēmumā un pašam pārliecināties vai šādu darbu vēlies. Skraidīt privāti uz izsaukumiem pa Ziepniekkalnu un Pļavniekiem arī var, bet pēc noteikta klientu skaita sāks nervi vārīties un staigāsi ar telefonu pie auss 24/7.
1) Nav tik viegli atrast jēdzīgu datoriķi;
2) Jēdzīgam datoriķim jāmaksā jēdzīga alga (vismaz 500Ls mēnesī), pieliekot klāt nodokļus, iznāk ievērojama summa, bosi nedaudz žmiedzās…
Rezumē – datoru mazāk nepaliks… un kādam tie būs jāapkalpo… darbs garantēts un samaksa arī paredzama laba. Ja vien esi labs datoriķis, nevis lamers.
P.S. Datoram ar brillēm nav sakara – es no 18 gadiem līdz 40 gadiem sēdēju lielāko dienas daļu pie datoriem… un brilles savajadzējās tikai tad, kad vecums iestājās…
Kas pa firmu? Varbūt var kautkā sabīdīt loģistiku, ka aizbrauc tikai uz zaparu, sataisa un notin?
Vai nevajadzetu mēģināt sakonfigurēt tā lai nebirst tik bieži?
Kautkādus automātiskos backupus/restores, nez. Jāzin situācija.
Mazliet par mani. Esmu plaša profila speciālists. Viss ar IT saistīais ir mana sirdslieta. Ir pieredze gadiem strādājot kā meistaram pēc izsaukuma. Pelnīju pietiekami lai nesūdzētos. Pēckrīzes periodā pārorientējos kā remote admins un hakeris (metasploit, deep web, botnet) dēļ vietējo cilvēku maksātnespējas un konkurences no 5EUR pedikiem.
Esmu smagas izvēles priekšā – turpināt cīnīties kā datortehniķim, paralēli mācoties C/C++ un ASM, vai arī pievienoties Azov bataljonam Ukrainā. Jo ar pliku datortehniķa darbu Latvijā nevaru nopelnīt pat tik lai mēneša beigās nebūtu jāprasa nauda no senčiem.
IT ir visstraujāk mainošā nozare, un tai ir jāmāk pielāgoties attiecībā pēc pieprasījuma.
Vēl variants, ko pats piekopju pa reizei ir klientiem piedāvāt upgreid variantus, datoru iegādi, konsultācijas, datoru komplektu stelēšanu no dateks.lv veikala. Parādu viņiem, cik izmaksā kompis piem RD, un cik, ja es viņiem salieku visu, nu kā dīleris, par darbiņu paņemu 20 eiro, komisija no pārdotām precēm kā arī pēc tam tālāko softu salikšana uz jauniegādātas kastes + palīdzu tikt vaļā no vecās kastes. Itkā jau nekas daudz tur nesanāk, bet beigās atkal notiek ieteikšana un rodas jauni klienti. Kaut kā tā, lielos vilcienos….
Preses relīzes