Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Cik zemu vēl var krist IT pakalpojumi?
Cik zemu var krist? Pat frizieris saņem 10x vairāk.
Pagaidiet! Tikai krutākie frizieri par darbu saņem 90€ (10 reizes vairāk) Pārējie mazajos salonos un mazpilsētās saņem tos pašus 9 eiro vai pat mazāk par matu nogriešanu. Tad kāpēc jebkurš IT speciālists grib pelnīt to lielo naudu, ja viņa zināšanas ir tikpat lielas, kā vidusmēra tīnim IT jomā.
Ko tu māki labāk par kruto frizieri.
Hmmm… Tiešām būtu betona alter ego ? Nu ļoti jau līdzīgs “rokraksts”, vēl tikai pietrūka – Kur tu strādā 😀 ?
Ja kāds direktors grib, tad uztaisa “akciju” “reklāmcenu” “promoušnu” un tā ir viņa darīšana!
kvalitatīvi
Es runāju par kvalitatīvu darbu – to, ko viņi tur ir sarakstījuši, ir cilvēku appišana, kā betons to saka. Maximas strādnieki, nekas vairāk! LV jau tā ir sapista darba samaksas sistēma, bet latvieši to vien tik māk, kā sagudrot vēl lielāku sapisienu. Ja nenovērtē savu darbu vai, ja nemāki to darīt, tad dari kā frizieris – izkar izkārtni ar uzrakstu “mācību frizētava” un labo pa velti, bet brīdini vismaz klientus, kas te notiek!
Arī es esmu agrāk strādājis par kapeikām, vairs tā nedaru un nedarīšu. Bet tu izklausies pēc cilvēka, kurš taisa pī pī pī pa 2,5€ stundā (nu vai nu cik tur maximas pārdevējām maksā) un tagad uz putām uz lūpām brēc, ka kāds saka, ka 9€ pa darbu ir ņirgašanās – kā tā var?!?!?! Nu kā tā var?! Aiztaisi muti un ej pīkstini tālāk….
Laikam jau, lai dalec te dažiem, jāmin ar frizieru piemēru. Š…emsim šīs pašas summas – 9€ un 30€. Teiksim, griešanas standarta cena kaut kādā superduper krutā Rīgas frizētavā ir 30€. Bet priekšniecība, lai piesaistītu jaunus klientus, izdomā, ka var uztaisīt akciju un pāris nedēļas, uzrādot iepriekš iegādātu kuponu, piedāvā šo pašu pakalpojumu par 9€. Mūsu pašu shady, kurš, pieņemsim, matus griezis visu laiku kaut kur citur par, teiksim, 50€, ierauga šo te akciju un viss – zvanām Bez Tabu, jo tā cena tak ir par zemu, tas tak nav normāli! Kā var prasīt tādu ciparu par to pašu darbu, par ko citur prasa lielāku! Vienalga tač, ka tā ir akcija un parastā cena ir lielāka – nedrīkst tā!!!!oneone1!!!eleven!!!!
Un kāda, bļeģ, iemesla pēc tu te kaut ko par Maximu jauc iekšā? Pārdzēries Ajax logu tīrāmo esi?
ExDec
Negribas atkārtoties, bet LV ir sačakarēts tirgus (i darba, i pakalpojuma, i pat preču). Arī tie tavi 30€ (un tie ir pat pirms nodokļu novilkšanas) nav adekvāts cipars par normālu darbu. Visi tik pieraduši pa kapeikām strādāt un ļauj, lai priekšniecība drāž tālāk, katru reizi tik uzkraujot papildus pienākumus, bez papildus darba samaksas, kura tā jau ir nožēlojama. Kā vienā humora video teica, strāda divos darbos -viens, lai pietiktu sabiedriskajam transportam, otrs, lai būtu ko paēst…. Un tā arī ir.
Esmu pastaigājis pa datorspecu bodītēm, kur pat burtiski sēž pie kompja divas urlas un domā kā draiverus uzlikt…Kopējais līmenis ir traģisks un katrs tik depingo cenas, lai dabūtu kādu centu kabatā. A klients (parasts jūzers) nespēj adekvāti rīkotie spēc taādu specu apmeklēšanas. Pats no savas pieredzes zinu, ehs cik kompji nav laboti pēc visādu spečuku slēdzieniem….jēziņ, kas tik nav redzēs un dzirdēts. Jā, esmu dzirdējis dažreiz pārmetošus tekstus – ka citur ir lētāk. Nu un? laipni esmu arī pateicis – tad lūdzu ejat. tur kur lētāk. Daļa arī aiziet, un daļa no tās daļas pēc tam atnāk atpakaļ un es zinu, ka vairāk “kaimiņa piedāvājumus, ka pa pudeli sataisīs” neizskatīs.
Tu esi kādreiz strādājis tirdzniecībā? Es esmu, es zinu, kas ir acijas preces. No tām parasti ir jātiek vaļā (nav svarīgi – pārtika vai tehnika -katram savi iemesli). Pakalpojums nevar būt pa drastiski zemu cenu, jā, var tur bik palaist tip akciju vai pieslīt ko citu, bet nejau, ka speciālisti strādās pa kapeikām. Ja, piemēram, sirds /smadzeņu operācija maksātu 1000€, tad tu arī ietu, ja kāds privātprakses kantorītis tev piedāvātu operēt pa 100€. Lūk, pasaki, tu bļeģ ietu? Maximu ar taisīja pa akciju (sarausa naudiņu ķešā un beigās viss sagruva. Ko tad tur dirsa, ka skrūves netuirēja, būtu pateikuši, ka vienkārši tā taču tikai AKCIJA!) Pakalpojums maksā tik. cik tas maksā. Un viši šitie “gudrīši” tik čakarē prātu un tirgu.
100%, ka tas viss balstās uz principu:
Atnāk klients ar kompi. Š ie labākā gadījumā izpūš putekļus un palaiž ccleaner.
Pēc pusgada klients atnāks un teiks – man kompis tomēr tāds lēns. Š ie atkal piedavās “iztīrīt”. Ja klientams gudrāks, tad pateiks, ka bija jau te pirms pusgada un tīrīja, neka slabāks jau nav palicis….kompītis tāds lēns.
tad atbilde būs – nu ja…2 gadi kompim jau…nav jau vairs jauns. Bet mums šomēnes ir akcijas piedāvājums uz jaunu datoru! Vienkārši super piedāvājums! (un padomā tik – atkal jauna akcija būs!)
Un, lai kāds nedomātu, ka es te cepos, jo kāds man depingo cenas, tad pateikšu, ka ar mani tam nav nekāda sakara. Viņi man nav un nemaz fiziski nevar būt konkurenti.
Ta lūk, tiek rasta peļņa….
Tapēc 9eur, par tādu ‘apkopi’ es maksāju labāk nekā 30 😉 Servisa kvalitātē atšķirība nekāda, atšķirība tik maka biezumā pēc pakalpojuma samaksas.
p.s. zinot kas notiek backsteidžā it kā nopietnos servisos(ne vietējā maskačkas podjesta firmā), slikti paliek un labāk pats atrodu laiku apkopt savu kompi, nevis vedu un dodu naudu, kur visādi burkāni sazin ko un kā izdara. Vienīgā reize, kad iegriežos servisos ir ja garantijas termiņā, kas noplīst… Savu maku tukšot datorservisā – nu nē!
Parasti datoru iztīru pa velti jo pirms instalēšanas ieraugot tās šausmas iekšpusē sev nepiedošu adot tādu atpakaļ!
Man galvenais lai dzelzim būtu ilgs mūžš!
Iz kritērīji ja cilvēks pats liek iztīrīt datoru un prasa cik tas izmaksās tad protams saku ideala iztīrīšān un kvaletatīvas termopastas nomaina nu 10 eiro
A portatīvajiem tur ipasniekam saku ka nabags karsē,javeic tīrīšanas darbi kā likums visi kartīgi piedirsti ar drazu! Portatīviem ka zinams tirīšān tīri sarežģita,bet beigās ari 10 eras paprasu.
Tas tā neesmu nekads speciālists ,bet tīri tīk ta lieta un ja par naudu iespējam tad vēl vairāk tīk:)
Neliela piebilde par 30Ero.lai nestu tīrīt PC es nezin kam janotiek tas ir rīgas cenas nekāda gadījumā Letgales Te 10 ir kosmoss citi pat 5 eras nevar samaksāt…talab nevienam ar savu hobiju virsu nelien!
Zvana otrās dienas vakarā esot udens uzliets konu!
Vot blēd uz dādiem klientiem toč cemmes ko peras ar kafijas krūzēm gar elektronik
Idiots!
Preses relīzes