Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › CPU nomaiņa no 1 uz 2 kodolu.
Ir divkodolu procis no mātes plates, kura aizgājusi citos medību laukos. Uz kompja ir Dual boot Win XP un Ubuntu.
Ja es nomainu CPU, ubuntu visdrīzāk to pat īpaši nejutīs un strādās tālāk ar divkodolu proci, bet kas būs ar Win XP (tur sievai svarīga info)?
Kāds nav saskāries ar šo lietu. Vienkārši slinkums pārinstalēt XP (backups, čakars ar tiem visiem draiveru diskiem, programmu instalēšana u.t.t.) 🙂
Win XP nokārsies, uzmetīs zilo, izdzēsīs visus sievas datus un pašu sievu pārdos kraupainam arābu dervišam un tavus bērnus nosūtīs uz Indiju strādāt kurpju fabrikās.
cammon, nu beidz tak šitās muļķības laist, par bērniem tak vairāk samaksās sāls raktuvēs
Win XP nokārsies, uzmetīs zilo, izdzēsīs visus sievas datus un pašu sievu pārdos kraupainam arābu dervišam un tavus bērnus nosūtīs uz Indiju strādāt kurpju fabrikās.
[spoil][img]
@Makbluķi, jā, labāk uzreiz hopot pie tevis. 🙂 STFU & GTFO
Auksts pavasaris, es jutu tevī Troļļa sindromu. Ä€tri paņem pāris paracetamola ripiņas, kamēr slimība nav progresējusi :]
Nu pirmais gan apskaties MB ražotāja lapas CPU support listē, vai tā maz atbalsta tavu dual-core brīnumu vispār, vai nepieciešams BIOS atjauninājums, lai nav vairākas reizes kompis jāpārkrāmē. Par softisko pusi nesatraucies- paņem no tā paša Ubuntu vai XP un backupo tak tos datus kaut vai diskos, pirms pārkrāmē- vispār turēt svarīgus datus HDD ir diezgan slidens variants…
=====================
Nu paldies par padomiem (protams, ka es vienmēr veicu backup un priekš tā ir speciāli iegādāts ārējais HDD, šis tas stāv uz CD vai DVD, bet ne visai informācija u.t.t. 🙂 Vienkārši slinkums to visu darīt backupot, ja pārspraužot CPU viss tā pat būs kārtībā.
Jautājums bija elementārs kā diena (un arī to, ka tieši šis CPU der manai mātenei es arī zinu) :), vienkārši bija šaubas vai Win XP nav kāda veidā piesaistīts pie tā iepriekšējā CPU (no sērijas, a ja nu?) :). Ar ubuntu ir darīts tā, ka pat tika mātes plate mainīta un arī cpu līdz ar to nomainījās no Intel uz AMD un viss aizgāja, vecais labais Ubuntu 8.04 (vecā instalācija uz HDD) visu atpazina un strādāja tālāk it kā nekas nebūtu noticis.
Troļļiem pibildīšu. Jaunieši, ja cilvēks jautā, tad tas nebūt nenozīmē, ka viņš ir stulbs?
Turpmāk jautājumus iesniegt saites veidā uz elektroniski parakstītu dokumentu, kurš sagatavots pamatojoties uz visādiem tur MK noteikumiem! o_O
Esmu pret birokrātiju!
Auksts pavasaris, es jutu tevī Troļļa sindromu. Ä€tri paņem pāris paracetamola ripiņas, kamēr slimība nav progresējusi :]
Es jau tik ar koku ārstējams [img]
Esmu pret birokrātiju!
Neba vienīgais, birokrātija pasauli novedīs kapā! 🙂
Turpmāk jautājumus iesniegt saites veidā uz elektroniski parakstītu dokumentu, kurš sagatavots pamatojoties uz visādiem tur MK noteikumiem! o_O
Neaizmirsti arī, ka serverim uz kura izvietots šis dokuments jāatrodas uz USS Star Trek Voyager. Savienojums protams jāveic caur starpgalatisko fāzu transīveru pa taisno uz Delta kvadrantu, šifrēts, lai Borgi no Unimatriksa 01 nepārtvērtu!!!
:>
Preses relīzes