[spoil][img]
Un pie viena paziņai iešaut pa pakausi, lai nelien visās lapās pēc kārtas. Vai uztaisīt atļauto saišu listi un pārējām vispār pieeju liegt jau defaultā…
Nevar viņu noķert, ja neiekačā kaut ko datorā labprātīgi (Cancel vienmēr var paspēt nospiest arī tad, ja automātiski sākas download).
Citreiz dabūn 100% vesalus failus citreiz puse faili ir lietojami, citreiz visi tie tavi faili ir metami ārā jo ir korumpējušies šifrācijas laikā un tur neko nepadarīs… 😉 Cilvēki protams ir paši meģinājuši lauzt vaļā šifrāciju, bet tur tiek pielietots mahten labs šifrāciju veids un ja tev nav pie rokas kāds superdators, tad vaļā varbūt dabūs tik pēc pāris gadiem(atkarīgs no datu apjoma)…
Neredzu jēgu ‘maksāt’ … dzīvē tu tak ar neej naktī uz maskačkas epicentru, nepieej pie čigānbandas un nedod naudas čupiņu tikai lai ‘tevi’ nesit un neapzog! Tad kapēc jābaro šos kv.rpļus kuri palaida šo vīrusu? Jo vairak maksās jo lielāka būs vēlme uztaisīt nākamo sūūū.. jo takš labs peļņas avots! Neviens neko nemaksās, ‘peļņa’ nebūs un atmetīs ar roku šādām jaunām darbībām…
Format visus cietņus datorā, tad reinstall windowsu un miers! Datorlietotājs nākamreiz uzmanīgāks būs
Var meigināt vilkt datus ārā ar visādiem recovery soft tūļiem un te teiciens kopš saķeršanas jo mazāk dators ieslēgts jo labāk(lapsim izraut arī baču ārā) jo bez strāvas viņš nevar aizšifrēt datus un tas notiek pakāpeniski jo pašā sākumā viņš tik iesaknējas windows mapēs lai nevari viņu izravēt un tad tikai tālāk reālais šifrēšanas process notiek, bet kā jau teicu ļoti garš un laikietilpīgs process vairāku dienu garumā dēļ pāris GB datu.. No pāris kompīšiem esmu dabūjis ārā kaut kādus datus pa druskai no šā un tā, protams, ka uz bezmaksas pasākumu nekad mūžā neparakstījos jo tās ir garas jēl garas mocības…
P.S. Parasti spēlejot flash spēlītes inficēt ar šo vīrusu NEVAR! Pats/-i drošvien novilka kādu ”vajadzīgu” addonu lai spēlētu(kaut vai java un flash ir jau ieinstalēts kompī), rar failu dekompresēja vai exe failu palaida un lieta darīta….
Zinu jo uz testa vecā kompja iemeiģinaju šo vīrusu… novelkot .rar vai .zip nekas nenotiek, notiek kaut kas notiek tikai tad kad atver vai ekstraktē, taspats arī arī .exe(bet ir arī ekši, kuri novelkoties automatiski palaižas datorā)
Pisec.
Ir viens vīrusa kodols, bet ir 100un1 visādi paveidi no kuriem vēl visādi paveidi atzarojas. Paveidi ir uzkodēti zvērīgi lai noslēptos un apietu visādus antivīrusus. Nejau taspats ‘v1 lokeris’ joprojām rinķo apkārt, bet gan jau nez kāda atzara modificētie paveidi riņķo joprojām…
Kamēr cilvēki uzķērisies un maksās viņiem, tikmēr arī zagļi taisīs un modificēs tālāk jaunus atzarus visādus kuri apiet antivīrusus jo vēl nav definīcijās iekļauti.
Tāda Cat & mouse spēlīte – kamēr pele skries, tikmēr kaķis ķers….
Ð’ÑÑ‘ пропало! Ð“Ð¸Ð¿Ñ Ñнимают, клиент уезжает…
Vienīgais pareizais risinājums šajā gadījumā ir aizmirst par HDD saturu! Forever!
Cik lielam pamuļķim ir jābūt, lai tupi spiestu next-next-next-ok-ok un nobeigtu to visu ar “Eu! Kur ir mani faili!!??” Es nezinu kādēļ, bet man pat ir kaut kāds iekšējs naids pret šiem dauņiem!
CTB ir lielisks tūlis, lai šos idiotus pārmācītu un paldies Dievam, ka pagaidām nav For Dummies risinājumu!
Cilvēkiem beidzot ir jāmācās normāli lietot datorus!
Rezumē – Format C un lai paši mācās vismaz uzinstalēt pareizi.
Jā, un pēc kaimiņu forumā rakstītā ir CTB versijas, kam 3 dienu miera periods. Beigās vairs nevar savākt kur zaraza saķerta.
Savā ziņā tomēr piekrītu Vārnim par dabisko atlasi. Nākamreiz cilvis domās divreiz pirms spiest uz visādiem “YOU ARE THE 1000000th VISITOR. CLICK TO CLAIM!!!!”
Hmm, nu labi. Izskatās sērīgi. Tad nākamais jautājums- kā SEVI pasargāt no šī draņķa?
Es sāktu ar to, ka beigtu lietot windows.
Preses relīzes