Staveja uz kompja win7,gaja viss labi,atnacu majas nebutojas,nu neko japarinstale,visus citus diskus aizmirsis laukos,njemu to pashu win7 un instaleju,bet ieprieksh biju uzlicis dazhiem folderiem aisardzibu,ka parejie lietotaji tur netiek,bet tagad netieku D diska,visus premissionus uzlieku bet neatver,kaa lai tiek ieksha?
Paldies!
2.daļā 2.6 punktā taisni ir par force mount. Sāc studēt.
sudo pmount-hal /dev/sda2
(sda2 mans disks tas)
Paprasija paroli,ievadīju,un parādija šo
sudo: pmount-hal: command not found
Ievadiju
sudo fdisk -l | grep NTFS
Parādījās
/dev/sda2 15258 30515 122559885 7 HPFS/NTFS
Un talāk tur nekā nav
Bet vispirms pamēģini vēl šo piespiedu montēšanu:
sudo pmount -w /dev/sda2
Nekādi nesanāk force mount,nāksies laikam nonest un izveidot jaunu partition
Man jau likās ka ar to win aisardzību pat tas nebūs redzams,jautājums paliek tikai tāds,kā viņu uzmountot…
Protams priekshaa tam kjeemam jaakraamee sudo, bet nu vajag tikai divas rindinjas:
mkdir /mnt/windows
mount /dev/sda2 /mnt/windows -t ntfs -r
Visa probleema. forseet neko nevajag un rakstiishanas tiesiibas jau ar tam diskam nevajag, cik sapratu, galvanais jau datus atguut.
caur disk managment shis ir pievienots?
girts@girts-desktop:~$ sudo mkdir /mnt/windows
[sudo] password for girts:
mkdir: cannot create directory `/mnt/windows’: File exists
girts@girts-desktop:~$ sudo mount /dev/sda2 /mnt/windows -t ntfs -r
girts@girts-desktop:~$
Un D disks atkal pazud no computer
Mazs jautaajums, kaa tev ir ar anglju valodas zinaashanaam? Ka ar veelmi pamekleet informaaciju?
Pameegjini uzzinaat, ko katra no taam komandaam meegjina dariit.
Piedevaam ljoti meetaajies te rinkjii. TAd tev LInuxaa neko nevajag, tagad seedi Linuxaa. Ko Linux saka par df -h ?
Negribaas to penteri paarlasiit, bet aatrumaa paarskrienot paari, netapa skaidrs, vai tas >:( disks irpartiicija vai pilniigi atseviskjsh disks? Kas tad iisti notiek ieksh Disk managment ?
How to force mount ntfs partition on ubuntu
Kur tas Menidžments ir?Tikai nesmejies,,,
Ar angļu val zināšanām itkā viss ir ok
Kur tas Menidžments ir?Tikai nesmejies,,,
Nesmejos, bet konstateeju faktus.
Labaa poga uz My Computer > Manage > Disk Managment. scriinshotu, luudzu, studijaa.
P.S. Meegjini atbildeet arii uz neatbildeetajiem jautaajumiem, savaadi es neko nevareeshu ieteikt. Skatos, paareejiem jau ir apnicis. Taa ka, saac atbildeet uz tev uzdotajiem jautaajumiem, savaadi var naakties stiept uz datorsalonu, lai tauta remontee.
Pilniigi noteikti zinu, ka es tiktu tiem failiem klaat minuushu jautaajumaa, bet nu shinii gadiijumaa truukst daudz info, kaa arii tiek veiktas diivainas darbiibas.
Kur tev paraadaas shitaads uzraksts: Windows Unclean Shutdown Windowsaa vai Linuxaa? Vienaa postaa tu lieto Linux, naakoshajaa Windows.
Piedevaam ljoti apshaubu tavas anglju vaodas zinaashanas.
Izlasi tak linuxaa iiso manuaali par mount komandu.
Uzraksti beidzot sakariigi savu probleemu. Un saac atbildeet uz jautaajumiem. Viss. Es tikmeer kluseeju, kameer nebuus sakariiga apraksta un atbildes uz jautaajumiem.
Preses relīzes