Tātad no sakuma:
Uzkārās Win un es biju jau tikuntā domājis instalēt Linux,nospiedu brutāli restart,uzliku linux atstājot partīciju (sda2),kurā ir visi dati kas vajadzigi…
Tagad vajag uz Linux tikt partīcijā iekšā,taču Linux rāda Cannot Mount Volume,dēļ tā brutālā restarta!
mount -t ntfs-3g /dev/sda2 /media/disk-1 -o force Vai arii pievieno fstabam, lai shis vienmeer startejoties piemountee. Be to gan veel nedari. Kur tad ir probleema?
P.S. vinjsh bljaustaas ka taa partiicija ir lietoshanaa. ko saka df -h peec shii pazinjojuma?
df – h saka:
girts@girts-desktop:~$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 116G 47G 63G 43% /
varrun 250M 108K 250M 1% /var/run
varlock 250M 0 250M 0% /var/lock
udev 250M 44K 250M 1% /dev
devshm 250M 712K 249M 1% /dev/shm
lrm 250M 44M 206M 18% /lib/modules/2.6.24-23-generic/volatile
gvfs-fuse-daemon 116G 47G 63G 43% /home/girts/.gvfs
Shinii df sarakstaa gan /dev/sda2 neparaadaas, bet nu cik nopratu, beidzot tiki datiem klaat… .
P.S. Ja shis nespees peec restarta piemountot, tad kernels ieskries panikaa. Nezinu par Bubuntu, bet man Suse atljauj ielogoties caur konsoli kaa rootam un salabot auzas. Parasti tad aizziimogoju to rindinju ciet, atkarariibaa, kuru cieto shis nevar pievienot un paarstarteeju kasti.
Kaa ar pazudushiem cietnjiem riikoties ieksh Bubuntu, lai pastaasta vinja lietotaaji.
Patiik man taa lieta Linuxaa, ka kaa kas, taa NAV uzreiz jaapaarinstalee sisteema… . Man ir tikai bijushi divi iemesli linux paarinstaleeshanai, pirmais, paareja uz jaunaaku sisteemu (jaa, var apdeitot, bet ne vienmeer tas smuki notiekas, biezhi uzpeld zemuudens akmenji). Otrs, speeleejoties ar sisteemu, paaraak aizraujos un nobendeeju to galiigi un pavisam.
Preses relīzes