DamnSmallLinux

Sākumlapa Forumi Software Linux/BSD DamnSmallLinux

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Janchux
    Participant

Sveiki! Lieta taada- man jau dators vecs, mekleeju veidus kaa padariit vinju aatraaku. Distrowatchaa atradu par Damn Small Linux(DSL). Tad aizeju uz DSL maajas lapu un tur rakstiits: instalaacija aiznjem 50 MB, darbojas pat uz 16 MB RAM. Padomaaju, ka nebuutu slikti- man kompim 256 MB RAMs, cietais tikai 20GB… Tad nokachaaju. Protams, slinkums vinju instaleet, atstaaju uz naakosho dienu, tikai ierakstiiju vienaa CD-RW diskaa. Tad naakoshaas dienas vakaraa sleedzu kompi- OU ****!!! Cietais disks nokaaries, visu laiku jociigi pljurkshkj un nekas nenotiek! :wtf: :win: :win: :win: Saakumaa domaaju, ka Ubuntam kaada vaina, njemu Windows NT disku, lieku iekshaa, tieku liidz failu kopeeshanai un pusee ticis saak pljurkshkjeet. Tad lieta skaidra- HDD beigts 😥 Eju pie savas IT kartona kastes, 10 minuutes parokos liidz izvelku vel vienu 20GB HDD un Ubuntu 6.06 disku. Uzinstaleeju, viss ok, bet Skype ta nav :hmz: Nu taa, chatot ar ko nav, japaskataas kas tas DSL par zveeru! Lieku iekshaa DSL disku, apskatos kaads ir- lai arii no Live CD, bet tikuntaa kompis LIDO :party: Tikai probleema- kraasas galiigi nepareizas raadaas- kur jaabuut zilam, tur oranzhs, kur jabut oranzham, tur zils. Nu jaa, Tux ar zilu knaabi izskataas interesants 😀 Tad pashlaik esmu uzinstaleejis Fluxbuntu (Ubunts ar Fluxbox), bet gribu to DSL- tomeer populaaraaks un man kaut kaa baigi patika 😉 😉 Varat pateikt kaa dabuut lai kraasas raadaas normaalas??? :win:

P.S. Atvainojiet, ka nav garumziimes, Fluxbuntu vinjas neatbalsta 😀

P.P.S. Ja varat tad pastaastat kaa uz DSL uzinstaleet Skype

shady
    Participant

1) Pasaki lūdzu precīzi – ko tieši tas kompītis saka par to cieto disku?

Ticamāk, ka viņš nemaz nav sabojājies…

2) garumzīmes pamēģini ar šādu komandu konsolē:

Quote:

setxkbmap lv -variant apostrophe

=> vajadzētu palīdzēt līdz nākamajam restartam.

Ja vēlies uz “mūžu”, tad:

Atver xorg.conf failu { /etc/X11/xorg.conf }

Atrodi šādu vietu:

Quote:

Section “InputDevice”

Identifier “Generic Keyboard”

Option “XkbLayout” “lv”

EndSection

Un pieraksti beigās šo:

Quote:

Option “XkbLayout” “lv”

Option “Xkbvariant” “apostrophe”

EndSection

3) Par skype:

a) paskaties – uz ko būvēts DSL un isntalē pēc no tām pakām.

b) nokačā no neta paku un konsolē:

./configure

make install clean

https://www.skype.com/intl/lv/download/skype/linux/

AmmO
    Participant

Jā, es arī to zvēriņu biju ietestējis… Baigi labs, maita, bet apstājos pie tā, ka laikam disks saskrāpējās or something, karo4, nevarēja kursoru izkustināt no vietas… Parcik tālāk nerakos, viens mazs jautājumiņš – Kā to zvēriņu uz HDD dabūt?

shady
    Participant

AmmO:

Quote:

rxvt -rv -T “DSL Hard Drive Installation” -e sudo dsl-hdinstall

=> https://www.troubleshooters.com/linux/distros/dsl/

=> https://www.damnsmalllinux.org/dsl-n/f/viewtopic/43.html

Janchux
    Participant

Shady- liels paldies, garumzīmes īīīīr 🙂 OK, skaipu pamēģināšu, bet kā ar tām krāsām? Nu ka zilās vietā oranžs u.c., skatījos DSL mājas lapā ekrānšāviņus(tā laikam pareizi latviski rakstās), tur bija normālas krāsas! Bet vēl nezinu, ja skaips ier uz Fluxbuntu tad varbūt palikšu uz viņa!

Ammo- Jap, man arī sākumā negāja pele. Bet tad sapratu ka DSL par peli uzskata klavieri, kura man USB portā (vnk palasiiju to sākumu, kad Linux ielādējas- aizmirsu nosaukumu) Paņēmu veco klavieri kas iet parastajā klavieres portā un pele aizgāja! Paskaties, mošk tev tāpat! Un to uzinstalēšanu uz cietā- paskaties, kaut kur izvēlnē (Fluxboxiem laikam visiem ir tā, ka izvēlnei piekļūst noklikšķinot ar otru peles taustiņu uz desktopa. Man liekas bija tā- Apps>Tools>Install to HDD vai kautkā tamlīdzīgi.

shady
    Participant

Hms…patiesībā DSL neesmu nekad lietojis (būs jāpatestē), bet drīzāk jau problēma (par tām krāsām) ir kur citur..

hms..

1) Kas tev pa videokarti?

2) Vai uz citu linux distributīvu tev arī problēmas ar krāsām?

3) Pārbaudi – vai tev vispār arī uz windas ir pareizas krāsas, jo šāds defekts var būt kaut vai no bojāta monitora vada…

Janchux
    Participant

1) Īsti nezinu, integrētā…

2) Nē

3) Pirms uzzināju par Linux man bija Windows XP, arī viss gāja…

usins
    Participant

skype shodien nestrādā visā pasaulē- tā ir viņu problēma! 🙂

Janchux
    Participant

usin- zinu, man par shiem jareec, bet citas reizes man arii probleemas.

P.S. Es tevi paziistu 😛

shady
    Participant

1) Tev laptops? Pēc laptopa modeļa var sagūglēt informāciju…

2) Nē, jo neesi lietijis vai vnk uz citiem linux viss kārtībā?

3) Defekts var parādīties jebkurā brīdī;)

Janchux
    Participant

1) nav laptops 🙁

2) Uz citaam distraam probleemas nebija

3) Bet uz Fluxbuntu kraasas visas :duno:

P.S. Izsleegshu datoru, paskatiishos kompim iekshaas, varbuut buus kaut kur rakstiits :duno:

Janchux
    Participant

Es tomēr domāju labāk uz Fluxbunta palikt. Viss tomēr darbojas jau pašā sākumā. Apnicis jau mocīties ar to distru izvēli. Un uz DSL ar setxkbmap lv -variant apostrophe nekas nenotika 🙁

Tad nu mēģināšu Skype instalēt 🙂

samurajs
    Participant

Skype uz 6.06? Hmmm… a tam vispār varēja? 7.04 gan var.

Janchux
    Participant

A kā tur īsti ir, feisty fawnam var Fluxbox desktopu uzlikt? tad būs jakačā alternate install cd un japaskatās… Tiešām, fluxbox ir Dapper Drake… interesanti…

shady
    Participant

samurajs: m? Parādi man versiju uz kuras nevar uzlikt?:) Cammon…skype var uzlikt uz jebkuru linux distru (jā, un arī agrāk varēja – nejau tikai tagad pie jaunākajām versijām;)

—-

Janchux: Uz jebkuru linux distru var uzlikt jebkuru grafisko vidi.

Darbības soļi šādi:

1) Nodzēs esošo grafisko vidi (ja tāda ir)

2) Uzliec savu vēlamo grafisko vidi.

samurajs
    Participant

shady: uz agrākām ubuntu distrām bija milzīgi daudz sūdzību par skype, tikai uz 7.04 daudzmaz pieklājīgi var uzlikt bez liekiem chakariem…

osh
    Participant

DSL bāzēts uz Debian. Tā ka var instalēt Skype no DEB pakas. Vienīgi es nezinu, vai APT un DPKG ir iekļauti standarta instalācijā.

shady
    Participant

samurajs: Esmu lietojis 5.10 un 6.06 ubuntu – neatceros, ka tur būtu kādas problēmas ar skype.

usins
    Participant

skype vairs nestrādā- krievu krakeri un hakeri pastrādāja ļoti netīru darbu.

AmmO
    Participant

:rofl: Janchuk, bet lieta jau tāda, ka man ir PS/2 Klava un PS/2 Pele, pārbaudīju uz divām savām klavām un neiet ne ar vienu! :win:

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā