Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Darbs IT sfērā(bez iepriekšējas pieredzes)
Tātad, pavisam īsi par sevi. Ir pabeigta vidusskolas izzglītība un ir vēlme strādāt praktiski par jebko, kas ir saistīts ar IT, 1-2 dienas nedēļā. Uz kādu darbu pusi vajag skatīties un cik lielas iespējas vispār ir atrast darbu IT sfērā bez iemaņām uz papīra? + kādas praktiskās iemaņas būtu kā priekšrocība manā gadījumā?
P.S. Vidusskolā bija tāds priekšmets kā informātika(pēc manām domām, nekas derīgs). Tur dabūju 10 gan ieskaitē, gan gadā. Vienīgais, ko tur mācīja, bija kā apieties ar ms word un excel.
Visprātīgāk būtu meklēt kontaktus caur universitāti – vai nu universitātes sludinājumu serveri, vai kursa biedri kas jau kaut kur strādā.
Reāli ir tā, ka nevienam tā īsti tos studentus nevajag – vismaz, ja viņi nestrādā pilnu laiku.
Tu vari skatīties uz kaut kādām junior developer vietām. Noteikti sagatavo savu portfolio, references un kārtīgi sagatavojies intervijai (ja tiec līdz tādai). Ja nav nekādas iepriekšējās pieredzes, tad nu sorry – meklē internetā kādus freelance darbiņus, sākumā, ļoti iespējams, par velti, uzbūvē savu portfolio un tad mēģini vēlreiz. Bez pieredzes domāju, ka neviens tevi neņems 🙂
Bez pieredzes […] neviens tevi neņems 🙂
Tieši un konkreti.
Ta tiesak varetu? Es domaju meginat tikt kaut kur saistiba ar datorlabosanu, tas liekas primitivakais, ko varu iedomaties. Liepaja viens pazina prakse gaja viena salona un ar ko tadu nodarbojas(windows install u.c.). Tada vieta vismaz kada pieredze butu, cik majas kompim kas ir bijis vajadzigs software limeni varu ar visu tikt gala.
Bus jaapskatas ko universitate var piedavat un par junior developer…
Par to, ka bez pieredzes neviens nenems, es saprotu un tapec par to saku domat tagad, lai dabutu kadu pieredzi un, beidzot universitati, kadam butu “vajadzigs”.
P.S. Sorry par garumzimem, rakstu no publiska kompja.
“Atvainojiet cienitais, diemžēl dati ir bojāti, jūsu 5 gadus kratās bildes neizdosies glābt.”
Neminēšu konkrētu firmu, bet varu pateikt, ka vārds nevienam lasītājam nebūs svešs.
Labi ka cilvēks bija tik attapīgs, un pazvanija man… Un ne tādi vien nāk…
#10 damncrow @ Vakar 19:05
Matemātikā 6 ir slikta atzīme. Enīvej – lai ko tu darītu, neej nekur saistībā ar IT (pat kaut ko saistītu nē). Š itie džeki visiem ir jau pieriebušies 😀
Valodas padodas? Komunikācija arī? Tulks!
Prusakam, Š ajos laikos ar tādu cv nekur tālu netiksi, turpini vien izglītoties universitātē un stingri nospraud savus mērķus. 🙂
Evers, Tieši tā, pārinstalēt OS nav māksla..
Nav garumzzimes, jo tieshi shobriid es straadaaju UK 🙂
Blin: 😀 😀 Man matemātikā bija 4, un tas ko maina? Atzīme jau nosaka pēc X faktoriem, slinkuma pakāpes, nevis pēc tava prāta spriešanas spējām, man piemēram 4, tikai tāpēc, ka sēdēju mājās un mācījos web lietas 🙂 līdz ar to KD tika bastoti, un rezultātā vai tas kaut ko padara sliktāku. Bet nu katrs var spriest pēc sevis.
Tikai centies izteikties vienkāršos nepaplašinātos teikumos, citādi darba devējs tevi nesapratīs.
Nu nevajag tik traki, ja? Tikko ar kafiju aplējos šito lasot [img]
Weblietas ir pārāk augsta (vai tik ne pēdējā) abstrakcijas pakāpe, tur matemātikas noderīgumu var meklēt ar uguni. Bet pamatos… jā gan, mhm, aha.
Jā, Evers… ja es varētu/mācētu, es ar vienā mierā izdarītu :D:D
Man ar matemātika nejiet
Evers – tad jau tajā stundās patiesībā Tu mācījies matemātiku – spēļu teorija arī ir matemātika (un kāda vēl – Nobela prēmiju ekonomikā saņēma matemātiķis tieši par spēļu teoriju). Tik skolotāja jums tāda pastulba bija – neiebrauca…
🙂
Jā, es zinu, man ir tikai 3 trūkumi – skaistums, gudrība un pārspīlēta kautrība…
😀
Preses relīzes