Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Dark Mail – e-pasts, ko nevarēs pārtvert
Lietotājam Dark Mail ne ar ko neatšķirsies no pierastā pasta klienta. Tāpat kā vienmēr tur būs mapes Inbox, Sent, Draft. Atšķirība tikai tā, ka netiks lietoti centralizētie serveri, bet e-pasti automātiski izplatīsies tieši starp datoriem (P2P savienojums). Katrs savienojums tiek pilnībā nošifrēts, ieskaitot metadatus (informācija par sūtītāju, saņēmēju, izmēru utt.). Pēc ziņojuma noraidīšanas šifrēšanas atslēgas tiek iznīcinātas. Par bāzi kalpos instant messaging
Ja Dark Mail ieviesīs visi pasaules e-pasta provaideri, arī likumsargiem būs absolūti neiespējami izsekot kādas personas e-mail saraksti. Š obrīd eksistē aizsargātas e-pasta sistēmas kā PGP, tomēr tās šifrē tikai pašas vēstules, nevis metadatus. Bez tam šīs tehnoloģijas prasa papildus zināšanas. No Dark Mail varēs nosūtīt pastus arī uz Gmail un Hotmail, saņemot paziņojumu, ka sūtījums ir nedrošs. Silent Circle ģenerāldirektors Maiks Janke (Mike Janke) uzskata, ka Google un Microsoft projektam nepievienosies, jo tad varētu sanākt problēmas ar valstu specdienestiem. Bez tam nebūs iespējams slepus lasīt lietotāju pastus, lai pēc to satura izsūtītu personalizētas reklāmas.
Paredzēts, ka Dark Mail lietotni vispirms izlaidīs Android un iOS mobilajām ierīcēm, un pēc tam – Windows un Mac datoriem.

[img]Mājaslapablogs
P2P meils ir kruta, ja vien to centralizēti neorganizē viena persona ar šifra algoritma atslēgu, kura savāc un analizē kriminālās pasaules meilus, pēc tam tos pārdodot interesentiem [konspirēts paranoiķis]… kamēr sabiedrībai tiek izplatīts paziņojums “100% safe”. Silk Road arī bija superdrošs un neatklājams… Š aubos, vai mūsdienās vispār ir iespējams noslēpties. Just saying! :>
ar šifra algoritma atslēgu
Nē. Kerhofa princips.
Tad es varu drīzāk cerēt uztaisīt privāto pasta serveri, kurš nekur neleks acīs un tas moš kādu mēnesi netiks pamanīts… kaut gan mx pieprasījumu vienmēr vajag…
P.S.- a kā no inbox vai gmail varēs nosūtīt? Kurā momentā vēstule paliks slepena un neslepena, lai inbox var saprast???
Un kur glabāsies man domātās vēstules (kuras tiek sūtītas man) kad mans dators tiks izslēgts? ja jau nav centralizēts serveris ar klientu db un vēstulēm?? Tad jau lielāka varbūtība, ka pasta balodis ir anonīmāks
Proof of Work

Preses relīzes