Datora komplektēšana ~450ls

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Datora komplektēšana ~450ls

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Egils
    Participant

komponentes dataleks.lv – https://www.bildites.lv/images/vh6kcd4vu54njx2jx4gw.png

case, hdd man jau ir. ko teiksiet par komplektāciju, ņemot vērā,ka pc tiks izmantots lielākoties priekš grafikas programmām un video? [PhotoShop, AfterEffect, Premiere utml]. gribu iekļauties aptuveni 450 latos. varbūt ir kas piebilstams? varbūt varat piedāvāt labāku komplektāciju?

usins
    Participant

Ja tiešām grafiaki, tad https://www.nvidia.com/object/workstation-solutions.html

Piemēram NVIDIA Quadro 600 vai ko labāku. Š īs kartes paredzētas grafiskajiem darbiem. Vai arī AMD firePro sēriju. bet skaties kā ar tavām programmām. Vienīgi spēles nevarēsi dzenāt. Jo šie ir profesionālie instruenti. Un iesaku 16 GB RAM, ja domā arī renderēt savus darbusm bet to ar laiku var piepirkt. Vēl vajag atsevišķu hdd, kur glabāt pagaidu failus projektam (sākumā var iztikt). Vēl ideāls variants ir būvēt to uz Xeon CPU bāzes, atkal jau piemērots dažādajiem aprēķiniem grafiskajās programmās, bet tad būs vēl dārgāks prieks.

Tā ka laikam Vari ņemt Quadro VGA un par RAM padomāt.

Andron MacBeton
    Participant

Un kur tad Windows licenze?

Nettwerk
    Participant

Betongalva domaa ka licenze jaapeerk tikai Windows, paareejo var piraatisko. Njaa uz taadiem arii laikam turaas normaalie datorservisi, kas peec tam labo shaadu betonsisteemu, softwarezz preinstallaaciju ar visiem zveeriem…

Pie teemas runaajot, ja veelies ar grafiku, tad noteikti kaadu pro video karti, Nvidia Quadro, vai kādu no ATI FireGL. RAM vismaz 16Gb (jo vairaak jo labaak), noteikti SSD disku un Xenon procesoru. 400Ls nesanaaks iekljauties un galaa nopeerc labu monitoru no Dell vai Apple Cinema. Kalibratoru arii.

Crow
    Participant

Kas ir Xenon procesors? Un ar ko nesamērīgi dārgais Xeon, ielikts consumer platē, ir labāks par consumer variantu?

Egil, ja tu jau neesi izspļauts profesionālis, tad tavam līmenim pilnībā pietiks ar parastu kompīti. Ja arī kaut kas neies, vismaz iemācīsies forumos plzhalp! topikus rakstīt. Jā, RAM apjomu derētu dubultot, RAMdisks priekš scratch diskiem un Temp ir ideāls. Bez SSD var un nāksies iztikt. Arī sakarīgu monitoru pamatā atļauties nevarēsi, lai gan vajadzētu. Kas attiecas uz geimeru kartēm un grafikas programmām – varu derēt, ka bez guglēšanas neviens te tāpat īsti neprot paskaidrot atšķirību starp GeForce un Quadro (lai gan ir un visai būtiska). Protams, tā kā enīvej atļauties nevari, mierīgi iztiksi bez.

In short, es pieliktu vēl tikpat RAM, izvēlētos jēdzīgāku barošanas bloku (mazāk jaudas, vairāk kvalitātes) un ne-K proci, jo OC tāpat tu netaisīsi.

Andron MacBeton
    Participant

Izskatās ka tu esi viens no tiem parazītiem-naudaskāsējiem kuri instalē Windas ar next next klaunmetodi.

Mātenei izskatās ir 4 sloti, ja vajadzēs – pieliks vel RAM. Tā jau nu nau tā liet ko nevar pēc tam pielikt.

ruukjis
    Participant

Kas Jūs ķerti esat? Kāds Quadro? Kāds FireGL? Tās kartes ir domātas CADistiem un 3D Maxim ne jau 2D bilžu apstrādei… ķēmi tādi.

Labāk vairāk RAM, SSD un kārtīgu proci… un Xenons arī tikai pie nosacījumā, ja galīgi nav kur naudu bāzt.

Egils
    Participant

Paldies! Tik ísti nezinu kura viedoklim par labu nosverties. Es neesmu baigais pro, tomer iemanas man ir labas uz šÃ­m programmãm. Vairak par 450 nevaru atlauties, tãpÄ›c varbút kads var nokomplektÄ›t kaut ko labãku par šo summu? 🙂

ruukjis
    Participant

Š eit būtu versija, kāds varētu izskatīties datorgrafiķa kompis par tevis nosaukto ciparu:

https://tinyurl.com/bt76cp9

DVD agregāta tur nav, es pat nevaru iedomāties nafig kādam viņu vispār vajadzētu.

shadow118
    Participant

Video karti jau nu gan bik labāku varēja, vismaz tādu, kam ir GDDR5

ruukjis
    Participant

Jo priekš 2D datorgrafikas, tas uzlabos tieši ko?..

P.S.

Un vai tu pats maz jēdz, kas ir DDR5?

nevertell
    Participant

Kamēr vien fotožopa un tā plagini neizmantos kārtīgi AVX instrukcijas, videokarte noderēs visur, kur tiek izmantots OpenCL/Cuda.

ruukjis
    Participant

=>nevertell

Es tomēr atļaušos palikt pie tā, ka SSD būs lielāks ieguvums kā krutāka vidkarte. Nav jau tā, ka manā specifikācijā kompis būtu ar integrētu Intel HD. Es ļooooti apšaubu, ka grābstoties gar fotošopu, tu spētu pateikt atšķirību vai vidkartei ir GDDR3, vai GDDR5.

P.S.

OpenGL – jā, OpenCL – jā, CUDA – fotošops to nekad nav sapratis un vēljoprojām nesaprot.

gangstalv
    Participant

CUDA -> After Effects un Premiere saprot gan un After Effects vairs nav vien 2D, it īpaši ja izmanto pluginus kā Element 3D, protams tas ir opencl variants

usins
    Participant

https://www.nvidia.com/object/media-and-entertainment.html

Atver saiti un izlasi! Ir labāk un kudiš labāk! Nevajag liet, ja neesi iepazinies ar specifiku. Tas tikai LV antoros tā ir, ka mēģina ar geimeru kartēm un pročiem darbināt grafikas un video apstrādes programmas.

Normāli kantori iepērk tam paredzētus workstation no HP, DELL, IBM, sliktākajā gadījumā saskrūvē paši, bet ar attiecīgajiem dzelžiem. Protams, maksā samērā dārgi, bet atpelnās kalpošanas periodā, jo dzelži paredzēti nonstop darbam pie lielas slodzes.

usins
    Participant

Un kā vēl apteiksi, kad vēlēsies norenderēt reklāmas plakātu ar 10-40 slāņiem. Tad vienkārši GPU iesaistīsies renderešanā.

Nevajag domāt, ka šīs augsta līmeņa un veikstpējas programmas izmanto, lai izgludinātu pumpas draudzenei un tad saglabātu nožēlojamā kvalitātē….

usins
    Participant

Prasīja jau komponentēm. Par softu nav prasīts. Jo par to naudu tikai Windows, un kaut kas no Creative Suite kaut kas sanāktu. Tiem softiem reāli kredīts jāņem un tad tiešām ir jāpelna ar to naudu. Vai arī uz trial perioda laikā jāsapelna pāris K ls, lai var nopirkt.

ruukjis
    Participant

=>gangstalv un usins

Jums abiem prātvēderiem vajadzētu iemācīties lasīt iesākumā:

1. Nevienu brīdi neko neesmu teicis par After Effects un Premiere (Turklāt After Effects arī nesaprot CUDA, par Premiere nezinu), ir atsevišķi PS plugini, kas saprot CUDA, bet tas nav pats PhotoShops, nedz arī After Effects, ja vēlies vari pastudēt PhotoShop speceni.

2. KUR es kaut ko rakstu par GPU? Jeb usins ar nesaprot, kas ir GDDR?

Tātad vēlreiz – vai kāds no Jums kaut cik pamatoti, roku uz krūts liekot, var apgalvot, ka labāka grafiskā karte būs lielāks ieguvums nekā SSD? Iekļaujoties autora cenu kategorijā, protams.

Foxsk8
    Participant

Priekš kam 450 Ls. Paņem plati, paņem kādu AMD proci, Quad Core, ieliec 8 GB ramu, kādu labu video karti un strādā. Max sanāks kādi 250 Ls.

https://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlYyM7Y0NgIxirMTM0uAQoa1OkrmBpamlhiCJqYGZuiCZiaWJuYYgpYG5mjaa2sB

230 Ls. Tici man, ja tu ar savu video apstrādi, video veidošanu nedarbojies profesionāli un nepelni ar to sev iztiku, ienākumus, tev nafig nav vajadzīgs dators par 450 Ls. Tas ir vienkārši krāna staipīšanai un nekam citam. Es pats sēžu uz līdzīgu kompelktāciju un reāli dators man ir darbam, un pilnīgi visam pietiek, gan vērt 100 MB lielus PSD failus, gan apstrādāt video, audio, un normāli darboties bez bremzēšanas ar datoru.

Otrs, tev jārēķina veiktspēja vs laiks vs iegūtais labums = money. Ja tev ir jāapstrādā 30 video dienā, cita lieta, tu nevari gaidīt 5 min ilgāk lai tev kas notiek, neiekļautos termiņos, bet mājas apstākļiem tev neko labāku arī nevajag. Cilvēki izmet naudu pērkot datorus, ar domu, ka uz tiem tiks modelēts sazin kas, bet beigu beigās ar tādu zvēru tiks browsēts tikai un vienīgi internets un paspēlēta kāda torrent veikalā paķerta spēle.

Egils
    Participant

Liels paldies par ieteikumiem. Man vairāk saistoš bija ruukjis komplektācija un es paņēmu nedaudz labāku videokarti un līdz ar to arī barokli. https://tinyurl.com/komponentes .

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā