Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Datora "salikšana pa detaļām"
Lai tavs PC vēl vairāk izceltos – ieteicams tam istabas vidū izbetonēt speciālu fundamentu (kā piemineklim).
BTW, ar ko pilnvērtīgs dators atšķiras no nepilnvērtīga? 😀
=>
=>
=>
Paskaties arī citus i-neta veikalus un salīdzini cenas.
Tam var palīdzēt arī šie projekti, kur var pasērčot cenas:
Protams, ka mātene tev ir vajadzīga, jo uz tās bāžas virsū pārējās kartes – arī bez CPU un barokļa tev neiztikt…
* Skaņas karte parasti uz mātenes ir jau integrēta, ja tev nav mājās super truper skaņas iekārtas, tad vari mierīgi iztikt ar to pašu integrēto.
* Tīkla karte arī ir integrēta.
* Ir mātenes, kur integrēta ir arī video karte, ja netaisies spēlēt jaunākās spēles, tad vari iztikt arī ar to, jo darbam, filmām pilnīgi pietiek.
Domāju, ka tālāk spēsi izdomāt pats, piemēram, TV karte – kā lai es zinu – vai tu vēlies savā datorā skatīties TV un ierakstīt TV pārraides utt – domā pats!
Pāris dienas atpakaļ ar veco labo “3DMark2001SE”, testēšanas laikā ar iebūvēto: ATI Radeon Xpress 1200; 1 GB savācu ap 3500 punktiem, pēc tam paņemu Geforce 6200 256 MB un savācu ap 6500 punktiem. Divais reizes vairāk, nekā ar onboard. Tātad kad liec PC kopā, skaties, kam tu viņu liksi, zinu daudzus cilvēkus, kuri tikai netā sēž, bet sev ir paņēmušu 86000 GT un vēl labākas kartes, bet reāli viņas neizmanto, žēl skatīties.
Mūsdienu mātenēm ir jau integrētas pat spēcīgākas kartes, kā piemēram man uz laptopa – viss tur vnk lido, jo visi veikstpējas parametri ir krietni augstāki nekā mājas PC…
Emm…laikam esmu ko smagi palaidis garām, ka tagad ir mainīts lietotāju iedalījums?
1) Nolādēti geimeri, kas uzskata, ka ja nevel jaunākās spēles, tad dators ir sūds.
2) Mazokisti, tas ir, cilvēki, kuri datoru lieto darbam, izklaidei [mūzika, filmas, etc..visādi krepi], netam, mācībām utt…
Sid
msh
1) Nē, es sēžu uz 1024×768 @85Hz => mans 17″ monis vairāk nevelk….
2) Porķikam iebūvēts videosūds? wtf???? Man uz porķika iet viss, kas man vajadzīgs. Neuzskatu, ka video būtu mēsls, jo ir krietni spēcigāka par galda PC un tās resursi pilnībā netiek izmantoti [noteikti pietiks arī windows 7 un kaut windows 10]!
3) Es domāju, ka TU esi mazliet gudrāks un objektīvāks par dzelžiem….bet izskatās, ka tu piederi tai 1.kategorijai….
1) Tas ir normāli, ka kaut kāds mēsls apēd sistēmas ramu? Nafig tas vajadzīgs
2) Videosūds pret parastu, lētu viduvēju videokarteli ir velosipēds pret motociklu – pārvietoties var, bet…. 😀
3) jā, tu tam porķikam to mikreni nomainīt vari? 🙂 Un vai tai ir savs vRAM?
Pie tagadējajām cenām videosūdu lietotāji ir īsti mazohisti 😀 Nemaz nerunāsim par to, ka var būt zināmas probas ar draiveriem zem linukša [ja tas nav nVidia videosūc], bet iespējas, iespējas… Nav tak 2000. gads, kad gf2 maksāja naudu, tagad par kapeikām nāk gf6 un uz augšu
Varbūt citiem nav tik daudz naudas, lai uzreiz paņemtu video karti pa 50 Ls vai varbūt nedaudz lētāku.
Nu piekrist jau tev var, pa tiem taviem 3 punktiem, dēļ tiem gribot vai negribot ir jāņem kāda video karte.
notebook nekādā gadijumā nepērc ar iebūvēto nvidia 8600 vai 8400 😉
kāpēc?
Preses relīzes