Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Datordizaina bakalaurs
Vēlos uzzināt ko tur māca (mācību priekšmeti), kāda noslodze (vai nav bijusi vēlme dēļ tā pamest mācības), kādi uzdevumi tiek doti darīšanai mājās, un citi sīkumi, kuri ir jāzina ejot studēt datordizainu.
PS: Iesakiet kādu patiesi efektīgu pretodu līdzekli. 🙂
Protams, iemācīsies arī daudz ko jaunu un noderīgu – gleznošanu, zīmēšanu, kompozīciju u.c + pašam daudz jāmācās līdzi.
Vakar kā reiz biju uz datordizaina bakaulaura aizstāvēšanu Liepājas Universtātē – nu, domāju būs augstāks līmenis 🙂
@Toms
Pa lielam visi mācās tikai dēļ papīra. Reti ir tāds, kurš ar sirdi un dvēseli ir studijās.
Ok, aizmirsu pieminēt, ka meklēju universitāti Rīgā. Turklāt, ar neklātienes opciju.
Rīgā, cik zinu, LU un BKI māca datordizainu. Kā ar neklātienes opciju – BKI ir, LU – nezinu, bet varētu būt.
Neklātiene ir vēl lielāks fufelis. Klātienē var vairāk iemācīties, cik esmu sapratis. Bet arī lielā mērā no cilvēka atkarīgs.
Tom, Tu pats ko studē?
Klātieni nevaru atļauties. Strādāju pilnas slodzes darbu, kuru labprātīgi mainīt netaisos. 🙂
P.S. Viena lapa, kur tika aprakstīts studijas BKI (tagad jau laikam BSA :D) no studenta viedokļa.
Ok, Tom, pastāsti, lūdzu, brīvā tekstā, kas Tev patīk, kas nepatīk, kā vērtē izvēlēto studiju programmu kā tādu. Kam vēl studiju gaitā jātērē sava nauda (Tehnika, softs u.c), un pakomentē jautājumus, kuri minēti topikā.
Turpretī ir tādi pasniedzēji, kas visu paskaidro un pat nezinātājam viss ir skaidrs.
Noslodze nav diži lielā. Ja visu laicīgi sāk darīt (mājas darbus) tad viss ir kārtībā. Citreiz gadās negulēt vairākas naktis, lai savilktu galus dēļ slinkuma 😀
Protams, no savas kabatas ir jāpēr papīri, krāsas (eļļas, guaša un/vai akvarelis), visādas otas un zīmuļi, kā arī viss cits nepieciešamais.
Priekšmeti – kā jau iepriekš minēju – zīmēšana, gelznošana, datorgrafika, animācija, videomontāža, kompozīcija, mākslas vēsture, filozofija, ekomika, angļu val u.c. Tiesa, var mainīties atkarībā kādā skolā mācies.
pamest mācības nav bijusi doma. Vienīgi jācenšas laicīgi maksāt pa studijām 😀
LiepU ir tāda intersanta neklātienes programma, kā cītīgs vienas nedēļas mācību posms vienu reizi pusotrā mēnesī. Tapēc arī sanāk “piekāpšana”. 😀
P.S. Iespējams, jāapgreido dators būs, softu var iznomāt torentos 😀
Hm… Varbūt Tu atceries, kādus iestājeksāmenus liki? Man ir aizdomas, ka ir zīmēšana. Un tā man galīgi nepadodas. Bet varbūt nepadodas, jo nekad neesmu viņu tā nopietni mācījies (Vizuālā māksla pamatskolā, laikam, neskaitās).
Bija ar zīmēšanu/kompozīciju saistīti eksāmeni. Bet paintresejies sevis izvēlētajā skolā kādi tur ir tieši eksāmeni.
Un kā jau minēju augstāk- vairums cilvēku iet studēt dēļ “Parādi portfolio”. Taču es taisos apvienot patīkamo ar lietderīgo. Vēlos mācīties to, kas mani varētu saistīt, nevis sēdēt lekcijās tikai tāpēc, ka ir samaksāts brangs čungurs. Kā to dara, piemēram, biznesa vadības studenti. Lai vadītu savu biznesu, papīrs nav vajadzīgs. Un iegūtās zināšanas izplēn jau tuvāko gadu laikā. Paliek sausais atlikums- papīrs par izglītību, kuram, praktiski, nav vērtības.
Protams, ir priekšmeti, kur gadiem ilgi nekas nemainās (filozofijas, mākalas vēstures u.c.), bet ir arī tādi kur viss mainās un +/- pasniedzēji arī seko līdzi visam apkārt notiekošajam.
Tas par LiepU.
Taka LV skolas man kaut kā nepatīk, paši droši ziniet kāpēc, tāpēc man arī ir tāda attieksme, un ziniet, nenožēloju neko, ir pieredze, ir darbs un viss ir kā nākas. Strādājot par to pašu web-devu, praksē jau ir iegājies ar visas šis dizaina teorijas, utt….. taka skaties pats, kas liekas saistoši. Ja nesanāk, pa manam plānam, vienmēr jau pastāv iespēja studēt, jebkurā laikā, kaut vai 40 gadu vecumā 😀 Man vairāk interesē, ātri nostāties uz kājām, nevis pāris gadus, plikam pa nātrēm, aka studentam čakarēties.
P.S. Tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis.
Par dizaineriem runājot. Cik zinu pēc pazīstamiem, ir jābūt ar mākslu uz “Tu”. Datorzinātņu studiju programmās jābūt ar matemātiku lielos draugos. Daudzi pirmkursnieki pat sāk burkšķēt, ka viņiem redz tikai matemātiku un pascal mācot. 🙂
Protams, bija arī daži frukti, kas no mākslas skolas bija izlaidušies – tie zīmē citā līmenī 😀
cos60+sin90+(sin120*tg30)(ctg90+cos380)=..paldies,skolotāj, man tas ļoti noderēja dzīvē
Ideja, ka mācības spēj cilvēku padarīt par intelektuāli, ir dziļi pārspīlēta. Tā pat, ja tev nesanāk un tev nav talanta kaut kādā lieta, neviena augstskola tev neiemācīs to. Arī Wernis gan jau zin, kā ir ar augstskolas diplomu būt absolūtam un pilnīgam idi**** (mums viens kopīgs paziņa ir, hehehe).
RicoPico, ja tā būs tava niša, kas tev tiešām patiks un padosies, da i bez visiem augstskolas diplomiem tev tas padosies, un papīri tad paši nāks, kā man tagad.
Jo diemžēl papīrs bez zināšanām ir tikai tualetes papīrs. Informācija nav zināšanas. Diploms nav zināšanas. Pat mācības kādā skolā nenozīmē zināšanas. Zināšanas ir pieredzē, skola tev palīdzēs tikai virspusēji, šo un to.
Starp citu ir man viens pazīstams LU informātiķu maģistrs. Saku kā ir, cilvēks ar savu diplomu ir uz Jūs. Ne tā, ka neko nezinātu. Bet ir pilnīgs stulbenis. Darbu protams atrast nevar, un brīnās- kāpēc. A tapēc, ka galvā šprotu bundža. In best case. So es tagad ar evil smile paņemšu Weņa diplomus, salocīšu smuki un atslaucīšu nu Jūs jau zināt ko.
Tātad: Iesi pa labi- būsi bagāts, iesi pa kreisi- galu ņemsi.
Jāiet ir mācīties tikai to, kas interesē. Un tikai. Kur līdz ar papīru nāk arī zināšanas. Zināšanas, kuras pats esi iemācijies, un darijis to ar patiku, jo tad tas ir garants, ka arī praksē pēc papīra beigšanas spēsi pilnvērtīgi lietot iegūtās zināšanas.
Savukārt, ja abiturents aiziet mācīties tur, kur “hujviņzinkur”, kur liekas, ka būs viegli mācīties, kur daudz foršu veceņu un varēs fufeli dzīt, tur, kur galvenais ir tikai papīru dabūt.. Nu tad cilvēks tiešām ar to papīru pēc tam varēs tikai pakaļu slaucīt. Divreiz. Katru reizi ejot uz darba interviju.
P.S. Jūtu, tev uz mūžu iesēdies tas, ka piedāvāju reiz tev piedalīties “konkursiņā”, programmēšanā. Bet nekas, gan pāries. 🙂
Preses relīzes