Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Viss pārējais › Datordizaina bakalaurs
Un cik nu papētiju tos mācību plānus, skatos ka atkal viss tiek pasniegts virspusēji, no katras drazas pa mazliet un gala beigās tu zināsi kaut ko par visu un reizē nezināsi neko.
Pēdējie man patīk vis labāk. Mmmmmm….
Diemžēl, lai brauktu mācīties uz Floridu, vajag zvērīgu piķi. Vienkārši zvērīgu…
Pašmācības ceļā knibinoties, mācoties, un piedāvājot savus pakalpojumus iekš ss.lv? Tas, kā Tu saproti, nav nopietni.
Pēc Tava plāna, es uz Floridu studēt aizbrauktu 40 gados.
Kā viņa raksta: “Mums ar tiem datoriem ir nekādas attiecības – pirmajā gadā mācīja pāāāviam nedaudz fotošopu un ilustratoru, šogad nemāca NEKO, tikai uzdod uzdevumus, kas jāizpilda līdz skatei un drīkst uzdot neskaidros jautājumus. …
Pirmajā gadā grafikas programmas bija 2x, šogad 4x mēnesī, bet jēgas nekādas. Par to, vai mācīs ko nopietnāku – šogad bija paredzēts 3D MAX mācīties, bet pasniedzējs teica, ka “te jau nav nekāda skola”.
Iesaku labāk ņemt privātstundas pie kāda speciālista, ja viņu kas interesē, jo Latvijā ar augstāko izglītību ir sūdīgi.”
Tā, lūk. Protams, arī savā ziņā viņas pašas vaina, ka varbūt neizpētīja sīkāk to programmu, pirms iestājās; bet nu nevar jau arī visu paredzēt… Lai vai kā, situācija šajā jomā tiešām neizskatās pārāk spīdoši.
Jā- Latvijā ar studijām ir kā ir… Visas līdz šim manis apskatītās Datordizaina studijas ir ar kaut kādu bullšita piegaršu: Vienās māca programmēšanu un augstāko mateni, otrās daļa lekciju notiek krieviski (FTW?), trešajās- datordizainā nav ne smakas no darba ar datoru, ceturtā nepiedāvā neklātieni, piektajā- cena nedaudz zem 2000 Ls/gadā… Un tā visās iestādēs pa kādam WTF?!… Es vēl neesmu skatijies iestājeksāmenu prasības- gan jau tur arī atklāsies, ka man ir jāmāk aizlikt kāja aiz galvas un kustināt ausis, lai tiktu studēt.
Jo es kaut kā šaubos, ka manai māsai pēkšņi trešajā kursā viss izmainīsies pa 180 grādiem. Un izskatās, ka māsas programma atbilst Tevis aprakstītajām trešā veida studijām “datordizainā nav ne smakas no darba ar datoru”. 😕
Par mācītā svaigumu runājot, programmatūra tur ir jaunākā – Adobe CS5 Photoshop un Ilustrātors, tā kā tiek atrādītas arī jaunieviestās funkcijas.
Kā vienīgos mīnusus personīgi es uzskatu lielo mācību maksu – 1500Ls gadā un lekciju biežumu. Prasās vairāk datorgrafikas lekciju. Bet tā nenožēloju, ka izvēlējos šo skolu.
Par to zīmēšanu ar roku un citām lietām. Ja ar roku neproti zīmēt, tad kas mainīsies strādājot ar datoru? Reāli dizainerim jāprot gan ar roku, gan datoru strādāt.
Interesē vēl cik tās lekcijas ilgas.
zīmēšana – 3,5h vienreiz nedēļā
gleznošana tāpat, kā zīmēšana
kompene arī terorētiski 3,5 stundas, bet nereti vienkārši uzzināju, kas jādara un notinos ātrāk.
Datordizains – 1,5h nedēļā – sistemātiski atrāda visas fotošopa un ilustratora funkcijas.
tās tādas galvenās lietas, vēl ir mākslas vēsture un angļu valoda, kas arī šķiet, ka bija 1,5h nedēļā katra.
Pirmajā semestrī arī bija veidošana un burtu mācība, par to laikiem neatceros, jo otrajā semestrī to vairs nav. Iespējams Bmācība un veidošana parādīsies atkal 2. kursā kā izvēles priekšmeti, neesmu par tiem interesējies
Principā padaudz arī mājās jādara tieši ar datordizainu, burtu mācību un kompeni, līdz ar to 1-2 dienas nedēļā ir pilnībā brīvas.
Vispār ir tā, ka tos pašus principus, kurus iemācies ar roku zīmējot, nāksies pielietot arī datorgrafikā. Līdz ar to, lai kļūtu par veiksmīgu datordizaneri, ir jāprot arī zīmēt ar roku. Nereti klientam var nākties arī kādu ātro skici uzzīmēt, lai paskaidrotu savu ideju, jo ne visi spēj tik labi iztēloties vizuālas lietas. Zīmēt prasme is a must! Ir kas zīmē sliktāk un ir kas zīmē labāk, bet tas nav tik svarīgi, jo jebkurš var iemācīties zīmēt. Vienkārši vajag darīt. Ja izturēsi iestajpārbaudījumu, tad problēmu nav!
Preses relīzes