Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Datorgrafikas izglītība Rīgā?
Cena – ne vairāk par sotaku gadā.
Pašlaik esmu pamatskolnieks, vai kaut kur Rīgā manai vecuma grupai ir iespējams profesionāli apgūt Photoshop un Illustrator programmas?
Cena – ne vairāk par sotaku gadā.
Š ādi kantori ir kā sēnes pēc lietus. PagŠglē ierakstot vēlamo programmu ko vēlies apgūt + vārds “kursi”.
Gadu tev to neviens nemācīs. Sertifikātu tev arī neviens par to nedos. Cenas ir ļoti atšķirīgas. Ir kantori, kuri prasa 100Ls un uz augšu, ir arī zem 100Ls. Par kvalitāti diemžēl neko nepateikšu.
P.S. Š īs ir lietas, kuras vari apgūt pašmācības ceļā lasot tutorials, staigājot pa ekspertu blogiem u.t.t. Būtu muļķīgi tērēt naudu par lietām, par kurām pretī nedod nekādu papīru vai pierādījumu tam, ka tu to esi apguvis un proti. Ja nauda kā spaļi un nevari nosēdēt mājā, tad tik uz priekšu.
Par mākslinieku piedzimst, brush un citu lietu izmantošana nav māksla
Ja biji domājis augstkolas, koledžas, universitātes u.t.t., tad par tādu ciparu – aizmirsti.
btw izlasot par to, ka šobrīd esi pamatskolā es īsti sāku neizprast tavus tvītus:
btw izlasot par to, ka šobrīd esi pamatskolā es īsti sāku neizprast tavus tvītus:
nedari neko
Cik zinu, Latvijā nav nevienas normālas skolas, kur mācītu ne Adobe Photoshop, Illustrator, ne ko tamlīdzīgu… 🙁 Vai nu brauc uz ārzemēm, vai nu mācies no pamācībām, vai nu nedari neko
Nav nevienas normālas
Ko tev dod photošhop apguve, ja tu pat “kādu putnu, meiču sexsīgu” uz baltas lapas pat nemācētu perfekto uzzīmēt.
Sāc ar kādu mākslas skolu, un tad iegūtās zināšanas, apvienojot ar pašmācības pieredzi apvieno vienā un beigās jau sanāks kaut kas labs 🙂
Plus otrs, dizaineriem jābūt radošiem, jāsajūt krāsas, jāzin, ko pieņemsim kāds klients grib redzēt, etc, jāveido tā, lai patik visiem.
Vārdu sakot, čakars.
nu juus maucat….
ps. visiem potenciaalajiem fotozjopisteim – jaunzems=mopsis=firefoxsitis.
vot.
Tālāk jāapgūst paņēmienu, kā to dabūt uz datora, attiecīgi, īstās programmas. Te nu pašmācības, vai nu kur ārzemes. IEsaku pašmācības.
Bet kā jau vienmēr – jābūtr smadzenei! Punkts.
Preses relīzes