Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › dators bračkam
kompi kā manslīdzīgus dzelžus
Ja komplektācijā ir kas maināms, es gribētu zināt kāpēc un kur es esmu iebraucis purvā ?
Nemainīgus gribētu atstāt dzelžu parametrus >
CPU-Intel Core i5
MB-Gigabite ATX ar 4 RAM slotiem
RAM-DDR3, X.M.P
HDD-Western Digital Caviar Black lielāku par 1TB nevajag
PSU- +600W, noteikti ar modulŠ—ajiem kabeļiem
VGA-Gigabyte, 2GB, GTX, DDR5
Nezinu kurā korpusā visu bāzt, zinu tas noteikti būs korpuss ar gaisa filtru .Tāds kā pie manis it kā nav slikts
Haswell:
Bloku var ņemt arī Corsair, ja ZT 550-nieku kāds cits paspēj paķert. 600W teorētiski nav vajadzīgi, bet tad otrs variants ZT 650, kas arī ir ļoti ok variants:
Ar lētajiem korpusiem jāuzmanās. Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt tos, kuriem tādi torņi kā Hyper 212 vispār lien iekšā, kur nu vēl par filtriem runāt.
Varbūt
Bet tā, viss jau kopā ies un strādās.
Par cooleri jāpiekrīt – varbūt nafig nevajag nemaz? Īpaši tādos kā Silencio, Obsidian un Define R4 stock aurošanu īsti dzirdēt nevar, un caurumu trūkumu dēļ lielajiem aftermarket arī gaisa apmaiņa ir švaka pēc būtības.
Vienam no jaunajiem, neatceros kuram Dateksā esošajiem cooleriem ir 4 paaudzes gultņi un jaunākie Cooles Master cooleri ir ar labākiem stiprinājumiem sānos .
tādu Kingston vajadzētu būt labam
SSD: Da jebko, tikai ne parasto Samsung. Kurš Intel tieši interesē?
Kingston NAV labs tāpāt Intel nav labs, nekas, kas ir bāzēts uz Sandforce NAV labs. Tiem sūdiem pat trims jēdzīgi nestrādā. Š obrīd iespaidīgākais pēc rādītājiem ir Samsung 840 Pro… pat parastais 840nieks saliek lupatās Kingstonus un Inteļus.
Ja baidies par kvalitāti, tad skaties uz Plextor pusi – tie kopš neatminamiem laikiem ir tāds kā kvalitātes etalons datu glabāšanas iekārtu lauciņā.
Ja gribi mega performanci, tad šobrīd nekas nesit pušu Samsung 840 Pro.
Vēl, pagaidām mani nav pievīluši, OCZ diski. Diezgan ātri un sliktas atsauksmes ar nav dzirdētas.
SandForce bazētiem diskiem ir problēmas ar Trim izpildi līdz ar to viņi laika gaitā zaudē savu ātrumu. Nav jau tā, ka viņi tāpēc ir nelietojami sūdi un pēc gada vispār vairs nekust, tās ir mili sekundes, kuras tu zaudē. Bet kāpēc pirkt Intel, ja par tādu pašu cenu, ja ne labāku, var dabūt disku, kuram šīs problēmas nav?
Par Ivy Bridge un Haswell nav skaidrība, pareizāk sakot, nav nekāda skaidrība .
Līdz šim neko jaunu komplektēt nav bijusi vajadzība un es par tādu Haswell laikam lasu pirmo reizi .
SSD jau ne tikai uz Windas uzstartēšanos darbojas 😀
Visas programmu ielādes, gamučos Loadinigi, viss, kas saistīts ar datu nolasīšanu no diska, būs jūtami ātrāks.
Un ēd vairāk jamie dēļ FIVR jeb iebūvētajiem voltāžas regulatoriem. Bet pieļauju, ka rezultātā savukārt mazāk ēd plate. Redzi, ka visām, pat krutajām platēm VRM palikuši mazāk un arī dzeses nav tādi kapakmeņi vairs.
Ar stock dzesi idle temperatūra tagad ir pacēlusies no ~35°C uz ~38°C.
Bet par barošanas bloku problēmu – pilnīga pīle. Ja pareizi sapratu no JonnyGuru, C6 power state gadienā ja arī baroklis izslēgsies (kas ir ļoti maz ticams pats par sevi), tad vienīgā nelaime būs nesaglabāts EFI statuss un rezultātā nāksies iziet POST, nevis uzreiz Windulis atpakaļ uzleks.
Tas, protams, nemaina faktu, ka jamie ir zaļi. Bet kādam taču ir C1 ir jāizpērk 😀
komplektācija izskatās šādi
Nav skaidrība par RAM, te domas dalās
No SSD diskiem ņemtu pārbaudītu vērtību, 120GB SSD pa pieņemamu cenu ir tikai Kingston
Varbūt var no sākuma dators lai darbojas bez SSD diska, pēc laiciņa varbūt SSD būs pa pieņemamāku cenu un tad to piepirkt klāt ?
Manam datoram pašlaik iekšā ir divi 500GB HDD saslēgti RAID 0 un es kaut kā nemanu lai man kompis strādā lēni un lielāku ātrumu it kā neprasās,
iespējams kamēr neesmu licis kastē SSD
Preses relīzes