Datu nesēju atlīdzība: aplikti visa veida PC

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Datu nesēju atlīdzība: aplikti visa veida PC

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Latvijas autortiesību aizstāvja AKKA/LAA mājaslapā parādījies materiāls, kas pauž neapmierinātību ar izmaiņām datu nesēju nodevā – mums šis saraksts esot viens no trūcīgākajiem Eiropā. Kultūras ministrijas aptauja liecina, ka datu kopēšana notiekot arī mobilajos tālruņos un datoru HDD, kuri nopērkami arī atsevišķi.

Š…emot vērā kā bāzi Lietuvā apstiprināto ar nodevu aplikto datu nesēju sortimentu, esot aizmirstas daudzas ierīces kā atmiņas kartes, televizori, mobilie telefoni un citas iekārtas ar ierakstīšanas funkciju. Bez tam Lietuvā zibatmiņas ar nodevu apliek atbilstoši to ietilpībai.

“Latvijas nesēju atlīdzība uz pārējo Eiropas valstu autoratlīdzības fona tagad būs viena no mazākajām un nenodrošinās taisnīgu atlīdzību par autoru tiesību ierobežojumu. Pieņemtais saraksts tuvākajā nākotnē ir pārskatāms, ņemot vērā nesēju iekļaušanai sarakstā skaidri noteiktus kritērijus” – tā rakstīts mājaslapā.

Valda Dombrovska valdība zināmā mērā piekāpusies AKKA/LAA un vakar atbalstīja priekšlikumu, kurš paredz, ka atlīdzība tiktu maksāta par datora komplektiem 2 Ls apmērā par vienu vienību, lai tādējādi autori varētu saņemtu godīgu atlīdzību par to darbu izmantošanu. Iepriekšējais projekts – 1% no cenas – netika atbalstīts. Izmaiņas attiecas uz jebkura veida datorkomplektiem, ieskaitot, portatīvos, netbukus un planšetdatorus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_articlenew_ehow_images_a07_lc_v7_copycdstoshibal505laptop800x800_1.jpg[/img]

Avots

Rainy
    Participant

B** kas viņi galīgi AH****I?

elvisburdajs
    Participant

Žēl ka Dombrovskis ir pārvērties par karjeristu, acīmredzot EK prezidenta kanditatūra liek izdarīt tautai ne tos draudzīgākos lēmumus. Vismaz man tā pēdējā laikā sāk šķist.

Evol
    Participant

Man jautājums:A kā viņi taisās pierādīt to,ka man datorā ir Latviešu mūzika,filmas vai kas cits?

elvisburdajs
    Participant

Mēs visi kopā varētu vērsties augstākajās tiesās, ja taisnība kaut kur vēl pastāv! Juristi sarosās? :>

Plutons
    Participant

Dodiet mums ar noprovēt to kapronu ko pīpējat 😀

Kualds
    Participant

Kāpēc man būtu jāmaksā kaut kāds nodoklis, ja es, piemēram, pērku Nokia 100? Es tur ar autortiesībām aizsargātus kontaktus glabāšu?

Triggers
    Participant

Kad apliks papīru ?

Stat1CX
    Participant

Nu tātad, ja mani defultā uzskata par pirātu un ir jāmaksā, tātad es savu nodokli esmu nomaksājis un varu kačāt cik uziet 😀

aoma
    Participant

Absurdu teātris. Neesmu dziļāk interesējies, ko katra organizācija konkrēti dara, bet nedaudz mulsina fakts, ka Latvijā vien ir veseli 4 kantori. Saka jau, ka dubults neplīstot, bet te nu ir nodrošinājušies ar uzviju. Vispār jau bizness laikam ne pa jokam, ka tā ārdās.

Andron MacBeton
    Participant

A kur problēma ir prasīt šito nodokļu atmaksā? Pārdesmit tūkstoši pēc gada paprasīs atpakaļ, un viss, atcels.

APOC
    Participant

Ļoti interesants komentārs. Būtu jauki uzzināt ko par to saka AKKA, jo teorētiski patiešām sanāk, ka esi nomaksājis autor-atlīdzības naudu.

Protams, pirātisms nav nekas atbalstāms, bet pieņemot šo likumu mēs piespiedu kārtā it kā jau samaksājam par “pirātismu”.

Kā arī vai tas nozīmē, ka saturu, kas atrodas uz šī datu nesēja par kuru jau esam nomaksājuši autor-atlīdzības nodokli varam atskaņot plašākām tautas masām? 🙂

Pilnīgi prasītos kādā tiešajā pārraidē šādu jautājumu viņiem uzdot un būtu interesanti paklausīties ko tad nu atbildēs.

Varbūt kaut ko līdz galam neesmu sapratis.

aoma
    Participant

Neesi gan. Š itas ir tāda kā obligātā apdrošināsana, tik ar to starpību, ka “avārijas” gadījumā jāmaksā bus vien pašam, respektīvi, no atbildības tas neatbrīvo.

Tas, ka vispār šāds marasms ir iespējams, ir saistīts ar to, ka visi šie “autoraizstāvji” joprojām nav tiesīgi bez ordera ierasties pie kāda mājās vai uz ielas pārbaudīt kabatas, (ai, kā viņi to vēlētos), lai gan uz to lēnām virzās, ar uzņēmumiem un iestādēm jau sen tā notiek.

Līdz ar to mēs visi tiekam pieskaitīti potencionālajiem noziedzniekiem, jo savādāk naudas straumīte apsīktu pavisam, no tām dažām paraugprāvām, ko palaikam uzrīko citiem par iebiedinājumu, viss tas liekēžu bars nevar izdzīvot tā vai tā.

yix
    Participant

kasetes un plates kautkā nemanīju sarakstā. Tas ir tāds pats bizness kā fotoradari, ieodmājies, no katra PC vai telefona ko pārdod iekasēt 2Ls. tas viņiem ir tāds bizness ne par ko saņemt naudu. Bet vispār būtu pareizāk pirms iegādes veikalā noskaidrot ierīces īpašniku un tikai tad attiecīgajām gruppām pielikt 2Ls, jo nav normāli ja Uzņēmums pērk darba datorus un tur nav paredzēts klausities vai skatities kautko maksā plusā 2ls. Tās pAKKALAA drīz tā apēdīs visu Latvijas budžetu. jo tur nauda nāks kā pa reni. man personīgi arī gribētos katru meņeis no katra latvijas iedzīvotāja saņemt pa 1 santīmama. Vairāk neko neprasu 🙂

Snorx
    Participant

Kas, tam caukritušo jurisprudences studentu kantorim elpot apnicis? Tādus ar AKM un pie sienas… Nepietiek ar BSA un citiem amerikāņu pakaļas laizītāju kantoriem. Ne velti Birkavs ieriktējās par BSA šefu, kad viņu kā premjeru nometa?

Andron MacBeton
    Participant

Birokrātiju var apkarot TIKAI ar papīriem! Nau ko te muldēt tukšu, vajag darīt tā kā es teicu!

BERILS
    Participant

tagad būs jākomplektē kompīši , nevis jāpērk gatavi. šausmas.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?