Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › DD-WRT link speed
D-Link DIR300 (A1)DD-WRT v24-sp2 build 14896
Parakņājos ārzemju forumos, taču iemeslu ātruma kritumam tā arī neatradu. Daži saka, ka 183 Mhz rūtera CPU ātrums ir nepietiekošs priekš 100 Mbit/s linka, bet man tas šķiet aplami, jo pirms tam taču viss gāja normāli. Mēģināju kaut ko uztaustīt pēc atslēgvārdiem “Duplex” un “Autonegotiation”, bet arī nekā. Iztaustīju vadus, bet visi ir 8 dzīslu CAT5, tā ka vismaz 100 Mbit/s šiem ir jālaiž cauri. Izpētīju visas DD-WRT web UI sadaļas, bet neko uzvedinošu tur arī neatradu.
Vai kādam ir ideja kurā virzienā man meklēt rubiļņiku, kurš paraus vaļā visus man paredzētos (rūtera dzimtos) 100 Mbit/s?
PS 0: Š is ir mans pirmais eksperiments ar DD-WRT un DIR300.
PS 1: Pa taisno PC jūdzot pie ISP modema man ir visi 250 Mbit/s.
Ievēroju, ka regulāri nobrūk wi-fi. Atjaunojas pēc reboota caur Putty. Uzliku šedulerī rūtera rebūtu ik pēc 3 stundām, bet nu kmŠn, tā tač nav aršana.
Ir kādam līdzīga pieredze ar DD-WRT?
Labs ir, vakarā skatīsies kas sanāks ar OpenWRT. Paldies par komentu!
Atradu smilšukasti
EDIT:
Ok, es atradu info par IPK pakām
Centos piekļūt boot loaderim uz 9000 porta caur reset pogu
Es varu piekļūt rūterim caur Putty uz 23 porta- tur viss darbojas nevainojami. Tik noflašoties no tās konsoles nav iespējams.
Palasījos apkārt- citiem rūteriem (pārsvarā TP-Link) ir pieejami Revert romi, bet priekš DIR-300 nav.
Hvz ko iesākt. Bez piekļuves bootloaderim te nebūs aršanas… Turpināšu zondēt forumus.
DIR-300 uz šodienu ir ļoti novecojis modelis ar 100Mbit/s linku un b/g standartu vaifajam. Tapēc nav žēl mazliet palauzt un pamocīt- savu ir godam nokalpojis. Ja nemaldos, tad man viņš onlainā ir kopš 2007 gada. 2009 gadā aizkrita aiz skapja, un tika izvilkts tikai šonedēļ. Vairāki gadi onlainā bez vajadzības restartēt.
Caur web GUI pāršuvu citu DD versiju (V24 SP1 Stable). Tagad vismaz wi-fi vairs nekaras. Bet WAN ātrums turpina tupīt uz 25 Mbit/s. Ja arī iekš Open būs tas pats joks, es rēkšu.
Un te man ienāca prātā notestēt LAN ātrumu saspraužot divus PC switch režīmā. Moš tur ir normāls ātrums? Ta gan būtu joki… Labi, vakarā ņemšos.
sudo mii-tool -F 100baseTx-FD
Tāpēc uzinstalējot Linux uz rūtera un konstatējot ātruma gļukus, instinktīvi aizdomas krita tieši uz dupleksa režīmu. Bet kur to pārbaudīt un pēc vajadzības nomainīt- informāciju tā arī neatradu. Pusbeigtā MB jau sen ir nomainīta, un netu saņemu no dzimtās RJ45 (Gigabit) ligzdas.
Okey pāršuvās normāli, bet lēns bez gala palika gan caur vadu gan wifi. wifi ātrums strauji kritās ja atradās patālāk no rūtera. No bandswich ne smakas izrādās ka ne visi rūteri atbalsta plus vajadzēja maksas versiju (varbūt ko samuldējos) torrentus kačājot kārās nost.
Tā nu viņš man kādu pusgadu šādi nostrādāja beigās neizturēju un nopirku lēto TP-link pa 10ls kurš salīdzinoši lido un ir nenokaujams
Vēl kādu pusgadu nostāvēja putekļus krājot izdomāju uzlikt atpakaļ oriģinālo firmware, bet tas nav tik viegli tur vajag kaut kādus pin kalkulātorus u.c karoč visu sadarīju pēc instrukcijām tika uzlikts, bet internetu nebija spējīgs vairs dalīt pieslēgties pie paša rūtera bija iespējams.
Īsāk sakot labāk lai uz viņa stāv oriģinālais os 1.05 pēdējais pieejamais laikam.
Iekš OpenWRT var protams atslēgt visus nevajadzīgos servisus, tai skaitā LuCI, ko var ieslēgt pēc vajadzības caur SSH vai telnetu,caur init.d ar “onestart”
Smieklīgi ir ka vecs Edimaxis BR-6104K, velk cauri ap 80Mbps 🙂
Man galīgi nepiedur tāds formāts, ja vēl saprast kautko varētu no tās murmulēšanas maximas mikrofonā..
Spriedums: izdzēs sevi!
Preses relīzes