DD-WRT link speed

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas DD-WRT link speed

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    RicoPico
    Participant

Aiz gara laika caur Telnet uz D-Link DIR300 (A1) uzstutēju DD-WRT v24-sp2 build 14896. Viss smuki strādā, taču down/up ātrumi vairs nepārsniedz 25 Mbit/s katrs. Pirms tam (ar stock F/W) ātrumi bija ap 80-90 Mbit/s.

Parakņājos ārzemju forumos, taču iemeslu ātruma kritumam tā arī neatradu. Daži saka, ka 183 Mhz rūtera CPU ātrums ir nepietiekošs priekš 100 Mbit/s linka, bet man tas šķiet aplami, jo pirms tam taču viss gāja normāli. Mēģināju kaut ko uztaustīt pēc atslēgvārdiem “Duplex” un “Autonegotiation”, bet arī nekā. Iztaustīju vadus, bet visi ir 8 dzīslu CAT5, tā ka vismaz 100 Mbit/s šiem ir jālaiž cauri. Izpētīju visas DD-WRT web UI sadaļas, bet neko uzvedinošu tur arī neatradu.

Vai kādam ir ideja kurā virzienā man meklēt rubiļņiku, kurš paraus vaļā visus man paredzētos (rūtera dzimtos) 100 Mbit/s?

PS 0: Š is ir mans pirmais eksperiments ar DD-WRT un DIR300.

PS 1: Pa taisno PC jūdzot pie ISP modema man ir visi 250 Mbit/s.

Ievēroju, ka regulāri nobrūk wi-fi. Atjaunojas pēc reboota caur Putty. Uzliku šedulerī rūtera rebūtu ik pēc 3 stundām, bet nu kmŠn, tā tač nav aršana.

Ir kādam līdzīga pieredze ar DD-WRT?

Ralfie
    Participant

Man ar tāds gļuks bij ar DDWRT.. Buffalo HP 300.. wifi raustās.. ātrums pazudis.. pasūtīju nah to DD.. agrāk patika uz lēnā linksisa 54GL spēlēties, bet neta jaudas pieaug, wifi ierīču skaits ar desmitkāršojies.. netiek vairs galā.. jāpēk tev kas jauns..

opengraybox
    Participant

nav isti risinanums dotajai problemai, bet man liekas ka stabilaks ir openwrt ar LuCi gui – varbut verts pamegjinat – un firmware var ieshut bez telnet, bet caur gui !

RicoPico
    Participant

Abi WRT izmanto micro-RedBoot loaderi, tāpēc jā- var mēģināt šūt caut web-GUI. Tik mulsina fakts, ka būs jāšuj virsū kaut kāds universālais Atheros *.img fails nevis personalizētais konkrētā rūtera ROM.

Labs ir, vakarā skatīsies kas sanāks ar OpenWRT. Paldies par komentu!

Atradu smilšukasti no kurienes pagrābt šo-to interesantu. Sarakstā pamanīju Kismet, aircrack-ng un vēl šo-to… A kā tur ir? Tīrajā instalācijā pēc tam caur Telnet arī varēs iebakstīt šos plaginus? Jeb tas ir uzreiz jāiekļauj pakedžā ar ImageBuilder?

EDIT:

Ok, es atradu info par IPK pakām… Sweet. Būs ar ko nodarboties tuvākajā laikā. :>

tox3
    Participant

Man ir DIR 615 ar to pašu wi-fi problēmu 🙁

opengraybox
    Participant

tieshi ta – atheros img bez papildus navarotiem – parejo ar package manager ieksh gui ! Un romi tur ir ka reizi taisiti konkretajam tavam modelim – attiecigi optimizeti ram un cpu jaudai – pliks roms ! Nav bijusi problema un performance issue ari nav bijushi – peecaak pastasti ka sanaca !?

RicoPico
    Participant

Nu jāsāk jau ar to, ka mans mēģinājums noflašoties caur web GUI beidzās ar fiasko:

[img]https://notepad.lv/userpix/1481_untitled_1_2.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/1481_untitled_2_1.png[/img]

Centos piekļūt boot loaderim uz 9000 porta caur reset pogu, bet arī neveiksmīgi. Putty vienkārši vairs neslēdzas klāt. Raksta Connection timeout.

Es varu piekļūt rūterim caur Putty uz 23 porta- tur viss darbojas nevainojami. Tik noflašoties no tās konsoles nav iespējams.

Palasījos apkārt- citiem rūteriem (pārsvarā TP-Link) ir pieejami Revert romi, bet priekš DIR-300 nav.

Hvz ko iesākt. Bez piekļuves bootloaderim te nebūs aršanas… Turpināšu zondēt forumus.

Crow
    Participant

Būū. Savu DIR-300 savā laikā nevarēdams izciest kāršanos aizlidināju jamo ar stūri pret sienu (jā, esmu tik komiski nesavaldīgs). Tas gan neliedz jamam pāķos <10 Mbit/s gremot, aber arī tad pēdējā laikā nafig nojūdzies.

RicoPico
    Participant

Da nē, pašam DIR-300, kā dzelzim, nav ne vainas. Ar prošivku v.1.03 ļoti labi strādāja. Out of the box firmware gan gļučīja tā ka maz nelikās- pāršuvu jau pirmajā lietošanas nedēļā, jo tas kāršanās vājprāts nebija izturams.

DIR-300 uz šodienu ir ļoti novecojis modelis ar 100Mbit/s linku un b/g standartu vaifajam. Tapēc nav žēl mazliet palauzt un pamocīt- savu ir godam nokalpojis. Ja nemaldos, tad man viņš onlainā ir kopš 2007 gada. 2009 gadā aizkrita aiz skapja, un tika izvilkts tikai šonedēļ. Vairāki gadi onlainā bez vajadzības restartēt.

Andron MacBeton
    Participant
    RicoPico
    Participant

Neizturēji manu gaušanos? 😀 Paldies par linku! Ja Tu saki, ka priekš upgrade DD-WRT un OpenWRT termināļa komandas sakrīt, tad mēģināšu flašoties. Priekš openWRT vispār daudz vairāk informācijas pieejams. Nesaprotu, kāpēc es pašā sākumā iespītējos uz to DD.

Caur web GUI pāršuvu citu DD versiju (V24 SP1 Stable). Tagad vismaz wi-fi vairs nekaras. Bet WAN ātrums turpina tupīt uz 25 Mbit/s. Ja arī iekš Open būs tas pats joks, es rēkšu.

Un te man ienāca prātā notestēt LAN ātrumu saspraužot divus PC switch režīmā. Moš tur ir normāls ātrums? Ta gan būtu joki… Labi, vakarā ņemšos.

opengraybox
    Participant

gribas domat ka gluks ir *WRT softa un tapec wan to lan ir tads pii – jo es skatos ka tu saki RicoPico ka image ir universalais nevis deveisam, kas varetu nozimet ka vinsh nepareizi interprete chipu un attiecigi caurlaide ir nekada ruterim, ja tads pats rezultats ir ar rokam pasham ceptam image nu tad ruters ir jamet mistkaste – pat LTC akcijas ruteri kas veikala maksa 7LS bija ar dedicated image, ko es testam uzliku – no mistkastes gandriz zelts sanaca 🙂

RicoPico
    Participant

Līdzīgu ātruma apcipšanu no OS puses esmu piedzīvojis iekš Debian bāzētajām distrām. Tur pēc noklusējuma man eth0 darbojās uz 10Mbit/s. Lai dabūtu 100 Mbit/s, bija katru reizi pēc PC rebūta jālien terminālī un jāizpilda “sudo mii-tool -F 100baseTx-FD” + restart autonegotation. Pēc tam es uztaisīju skriptu, kas to rindiņu palaiž startupā, bet nu anyway- kas par sviestu… Nez, iespējams mana 100M tīklene uz PCI slota ākstījās. Iebūvēto MB NIC man savulaik izšāva zibens (mācība neizmantot kaktu ISP, kuri nelieto surge protection).

Tāpēc uzinstalējot Linux uz rūtera un konstatējot ātruma gļukus, instinktīvi aizdomas krita tieši uz dupleksa režīmu. Bet kur to pārbaudīt un pēc vajadzības nomainīt- informāciju tā arī neatradu. Pusbeigtā MB jau sen ir nomainīta, un netu saņemu no dzimtās RJ45 (Gigabit) ligzdas.

richijs
    Participant

Pirms pāris gadiem arī aiz neko darīt un vēlmes pēc bandswich dir-300 pāršuvu DD-WRT v24-sp2 nožēloju vēl šodien ka to darīju. kā nekā tālajā 2008 gadā samaksāju 30ls par viņu

Okey pāršuvās normāli, bet lēns bez gala palika gan caur vadu gan wifi. wifi ātrums strauji kritās ja atradās patālāk no rūtera. No bandswich ne smakas izrādās ka ne visi rūteri atbalsta plus vajadzēja maksas versiju (varbūt ko samuldējos) torrentus kačājot kārās nost.

Tā nu viņš man kādu pusgadu šādi nostrādāja beigās neizturēju un nopirku lēto TP-link pa 10ls kurš salīdzinoši lido un ir nenokaujams

Vēl kādu pusgadu nostāvēja putekļus krājot izdomāju uzlikt atpakaļ oriģinālo firmware, bet tas nav tik viegli tur vajag kaut kādus pin kalkulātorus u.c karoč visu sadarīju pēc instrukcijām tika uzlikts, bet internetu nebija spējīgs vairs dalīt pieslēgties pie paša rūtera bija iespējams.

Īsāk sakot labāk lai uz viņa stāv oriģinālais os 1.05 pēdējais pieejamais laikam.

Andron MacBeton
    Participant

Tava nemācēšana nenozīmē DD-WRT vainu.

Andron MacBeton
    Participant

Atheros 2317 procis iekš DIR-300 A ir 180MHz ātrs. Cik Mbps NATošanu jūs no viņa vēlaties? Kā arī kur ir versijas minētas? Neredzaqt ka ir dažādas versijas tam DD-WRT? Protat elementāri atslēgt nevajadzīgus servisus? Ja ne tad $%&*%^*

Iekš OpenWRT var protams atslēgt visus nevajadzīgos servisus, tai skaitā LuCI, ko var ieslēgt pēc vajadzības caur SSH vai telnetu,caur init.d ar “onestart”

Smieklīgi ir ka vecs Edimaxis BR-6104K, velk cauri ap 80Mbps 🙂

Foxsk8
    Participant

Albers pasēdēs. Atbilde: Vienkārši apnika 🙂

RicoPico
    Participant

Biš novācu flūdu. WTF, dude? Albert, Tu esi cirvis, piedod manu franču valodu! Š oreiz biedris Lagzdiņš tiešām palīdzēja, par ko viņam paldies. Es saprotu, ka Tu, Albert, neesi diez ko prāta spējām apveltīts, bet nu vismaz tad nelien tur, kur Tev ir absolūti melna bilde. Es, godīgi sakot, vispār nesaprotu ko Tu dari IT portālā.

Andron MacBeton
    Participant

Es nesaprotu kapēc to neiznēsāto kropli nebano. Tiešām šī foruma veidotāji ir tādi paši?

Ralfie
    Participant

WTF? Tas ir kautkāds sīko trends tagad forumos likt video atbildes?

Man galīgi nepiedur tāds formāts, ja vēl saprast kautko varētu no tās murmulēšanas maximas mikrofonā..

Spriedums: izdzēs sevi!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 21 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā