Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Deanonimizācija Notepad.lv portālā
Domāju, ka šādi uzlabotos viedokļa izteikšana, būtu ērtāka jaunu lietotāju reģistrācija un iesaistīšanās foruma satura veidošanā, kā arī būtu efektīvāka cīņa pret negodīgiem un rupjiem foruma lietotājiem, indivīdiem.
Visiem esošiem lietotājiem visi esošie anonīmie, jeb niku konti saglabātos, ar vienu noteikumu, ka šie lietotāji ievēro foruma, portāla lietošanas noteikumus, pretējā gadījumā nika konts tiek slēgts un pēc tam ir tikai publiskā konta lietošanas opcijas, ja arī ar to netiek ievēroti noteikumi, profils tiek banots. Š āds solis atvieglotu mums cīņu ar visādiem X reizes reģistrētiem lietotājiem, nemiera cēlājiem.
Vienu vārdu sakot, būs kā citur, gribi izteikt viedokli, izmanto soc kontus.
Soc kontam tiek paredzētas visas tiesības, veidot tēmas, rakstus, komentārus, viens lietotājs visur, portālā, forumā, vēstulēs, visās portāla funkcijās.
Diemžēl šajā versijā to tehniski nav iespējams vairs realizēt.
Š im jautājumam, apspriedei ir pievienota arī aptauja.
Cīņai pret troļļiem iesaku karmas sistēmu. Kam karma negatīva – tie nevar postēt un ietekmēt citu dalībnieku karmu.
Bet… ja man te būtu jāpiesakās ar savu feisgļuka kontu, tad es to vnk nevaru izdarīt, jo man tāda nav… it kā jau nav problēma uztaisīt kkādu feik profilu, bet vai tam ir jēga… piem., zābaks.lv pie rakstiem jau sen neko nekometēju, jo nav tādas iespējas…
ok, iespējams, ka es tāds rets izraktenis, bet anyway…
un.. anonimitāte? Was ist das? tāda vēl eksistē?
Ja vēlme pierādīt savu profilu – teiksim, kā ir twitter, e.t.c..
to var verificēt, iegūstot pie nika nozīmīti – [img]
Autorizēt to var caur draugiem vai FB.. Nu tāds mans uzskats.. 🙂
Un neaizmirsīsim ka ir klauna statuss… – biežāk tik vajag izmantot.. :] Klauna niks rozā – tas ir forši, tekstu varētu iekrāsot pelēkā krāsā, lai ir neuzkrītoš..
Un ja vēl jaunajai versijai ieviestu balsošanu pa komentāriem, tad vispār super – ja koments sapelna vairāk kā 10 mīnusus, automātiski to noslēpj, apskaties kā tas strādā spokos.. 🙂
Es bedrē piemēram aizklapēju reģistrāciju, un atstāju to tikai caur draugiem.lv pasi – bet vārds un uzvārds sistēmā neparādās, ja lietotājs to negrib, un viss notiek caur nikiem…
Nedomāju, ka lietotāju reģistrācijas aizstāšana ar sociālo tīklu profilu pilnīgu integrāciju atrisinās pamata problēmu, jo arī jauna sociālā profila izveide nesagādā ārkārtīgas neērtības. Ideja par profila reitinga sistēmu nav slikta, tomēr vajadzētu apsvērt iespēju to apvienot arī ar foruma tēmu (varbūt arī jautājumu un/vai atbilžu?) vērtēšanas sistēmu, lai lapas apmeklētājam pasniegtu kvalitatīvu saturu.
Runājot par kvalitatīvu foruma saturu – manuprāt, vajadzētu pret visiem lietotājiem (nu varbūt mazliet vairāk pret lielākajiem grēkāžiem) ievērot vienādu cenzūru, jo, piemēram, nevajadzētu būt situācijai, ka lapas vecākie (nevis pēc statusa, bet tie, kuri šo forumu lieto ilgāk) var atļauties apsaukāt un aizvainot citus foruma apmeklētājus? Manuprāt, spēles noteikumiem visiem (arī Samuraja mīluļiem, atceroties, kā kādreiz auklējās gar ķirzaku) būtu jābūt vienādiem, tad arī var cerēt, ka kaut kas šajā sakarā mainīsies, neaizmirstot par elementāru cieņu pret citiem foruma biedriem (ne visiem tas, kas vārnai liekas vienkāršs un pašsaprotams, tāds arī ir).
Manuprāt, ja parādītos verificētie konti, tad tiem arī būtu lielāka uzticība.. 🙂
Komentēšanas sistēmas uz punktiem, nu tas arī ir plašs jēdziens, var sadot plusus, sadot mīnusus jau defoltā, bez nekādas jēgas, te varētu ko padomāt vairāk. Š is gan vairāk jautājums attiecās uz kontiem kā tādiem, nevis uz satura lietām vai papildus funkcijām, šo var izskatīt kā atsevišķu lietu nākotnē, kā labāk uzlabot šo saturu, bet ja man piemēram pazudīs 10 – 20 visādi murgaini komentāri un komentāri sakārtojās hrono secībā kur viens paspēj uzriet otram, otrs aizstāvās, viens otru sapluso, samīnuso un topika komentāri vienkārši kļūst nelasāmi, neizprotami, izrauti no konteksta, un tā pat beigās man būtu jāspiež skatīt vairāk, lai to visu kopsavilkumu saprastu.
Kāda tur tam trollim starpība pāris sekundes, vai 10 min? Aizies uzvilks dūmu un uztaisīs kontu vēlāk.
Tirliņiem nesagādā problēmas sataisīt jaunus twitter u.c. kontus.
Karmas sistēma ir pati piemērotākā.
Profila ratio piereģistrējoties – nulle,
Profils dzīvojot savu dzīvi vāc mīnusus un plusus no komentāriem… Tad nu arī vai nu ratio ceļās uz augšu, vai laižas lejā..
Moderiem uztaisīt fīču, ka redz TOP-u, ar jūzeriem kas iedzīvojušies mīnusos, automātisks melnais saraksts, kuriem izdalīt klauna statusus…
OK.. var netaisīt šādu sistēmu – bet taga nesmejaties.. 🙂
Man godīgi sakot patīk Apple
tur – uzdod jautājumus, viss notiek, memberi atbild uz jautājumiem, un jautātājs ja ir dabūjis korektu atbildi pasaka paldies kādam memberam – līdz ar to, topiks ir atbildēts… un members dabon plusiņu, jo vairāk plusiņu, jo krutāks members.. 🙂
Domājams kopā vajadzētu kādu ratio sistēmu + verificešanu, un tā lieta jau kaut cik aizietu.. 🙂
nākošā Notepad.lv versijā, ko drīzumā arī plānoju palaist
Cik drīz mums tā laime spīd?
* Plusiņu, mīnusiņu ‘sistēma’
* Tiesības administratoram pēc brīdinājuma banot.., teiksim uz nedēļu
Preses relīzes