Sākumlapa › Forumi › Software › Debian Linux atbalsts › debian interneta pieslēgšanas (manuālas) problēmas
Nolēmu vispārīgi iepazīties ar Linux Debian vidi (vajadzīgs augstskolas studiju darbam), tomēr sanāca neliela aizķeršanās ar interneta pievienošanu. Un nu nekādi nevaru saprast, kāpēc man neatrod Interneta savienojumu. Man ir statiskais IP un šo informāciju vajag ievadīt manuāli… atradu šādas tādas pamācības un rīkojos šādi:
1) ctrl+alt+F1
2) ielogojos kā root
3) rakstīju pico /etc/network/interfaces
4) failu izmainīju līdzīgi šim.
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.90
gateway 192.168.1.1
netmask 255.255.255.0
(tikai citi skaitļi)
5) saglabāju, izlogojos
6) rakstiju pico /etc/resolv.conf
7) faila ierakstīju
search my.flat
nameserver 192.168.1.1
(citi skaitļi)
😳 saglabāju un izlogojos
9) restartēju datoru
darbība bija aptuveni šāda, tomēr internets netika atrasts, kur esmu kļūdījies. vai abi faili pareizi aizpildīti? Vai varbūt esmu aizmirsis par kādu darbību? varbūt vismaz varat iedot linku, kur aprakstīts, kā šo darbību veikt grafiskajā vidē, ja nevar izskaidrot, kā to veikt tekstuālā vide? lūdzu jūsu padomus padomus…
Un tu saki, ka aizpildot šitos logus + DNS ar no Win nošpikotiem datiem – neiet internets???
nu neizprotu… nevar būt ka man ir tik līkas rokas, ka es pat instrukcijai nevarētu izsekot…
man te radās jautājums, kā izpaustos tas, ka debian manai tīkla kartei draiveri neatrastu?
jo uz vecā ubuntu (8.10) man arī neizdevās piedzīvināt netu. bet uz 9.04 un 9.10 nets aizgāja…
Ko darīt? Uzinstalē Debian Squeeze, ko patlaban tikai izstrādā. Uz palikšanu tāds nederēs, bugu būs papilnam, bet eksperimentiem gan.
Velc te:
Es arī pamēģināšu uz VirtualBox uzmest 🙂
Tas jau paliek interesanti… Vairāk nevienam nav nekādas idejas?
varbūt kāds zinošs fedora lietotājs varēs te kko ieteikt?
izskatās, ka pa šo laiku bez ipašām problēmām man ir aizgājis tikai nu jau nopeltais ubuntu 9.10, lai gan tas pats, caur maniem eksperimentim ir ticis 2 reizes piebeigts… 😀
ar to interneta problēmu pamēģini konsolē:
ifconfig -a
vai outputā parāda to eth0 tīkla karti, ar ip adresēm, vai kartes statuss ir UP.
ja neko tādu nerāda, tad pamēģini:
dmesg | grep eth
vai outputā ir
eth0: registered as blabla
🙂
Par tavu 3,5 GB vietas problēmu. Nu tas ir drusku par maz. Pie automātiskās partīciju veidošanas 512 MB obligāti aiziet SWAPA’m, cik tad atliek?
Debian Squeeze man aizņēma 4,3 GB + SWAP.
tad nu savam ubuntu uzprasīju, kāda man ir tīkla karte, un šis atbildēja – VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II]
varat lūdzu piepalīdzēt uzmeklēt draveri šai tīkla kartei priekš Debian… es, ja godīgi, pat īsti nezinu, no kura gala sākt meklēt un kā izskatās tas, ko man vajag atrast… 🙂
nolēmu patrenēties uz tā paša ubuntu
draiveri atradu… tam pat bija smuka pamācība, bet, tiklīdz tiku līdz tai vietai, kur jākompilē, man izmeta paziņojumu, ka trūkst linux header failu… nu lab caur synaptic tos novilku (interesanti, kā to var izdarīt uz linux, uz kura nav neta 🙂 ).. uzinstalējās, bet vienalga met to paš paziņojumu… varētu gadīties, ka esmu izlaidis kādu posmu, bet pēc pamācības itkā viss ir ok … itkā… lai gan vēl joprojām līdz galam neesmu sapratis ko te daru… 😀
varat, lūdzu, pastāstīt, kā pareizi jākompilē…
un vēl kas… kā zināt, kāda linux header versija man priekš debian jau iepriekš jānovelk?
linux-headers-2.6.31-14-386 – cik sapratu, pirmie skaitļi ir kernel versija, 386 ir procesora tips, bet kas ir tas 14?
kkā sāk izskatīties ka sāku iebraukt galīgās auzās… 🙂
Preses relīzes