Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › DHL Latvija
No interneta sūtu bieži un daudz ,bet ar kko tādu saskāros pirmo reizi
Neliels ieskats manā veiksmīgajā pirkumā caur DHL Latvija.
Ar šo kompāniju ir lielas problēmas viņi cilvēkus iedzen strupceļā un lielos naudas izdevumos.
Man atnāca sūtījums no Ķīnas 25USD vērtībā ,bet lai to atmuitotu man viņiem ir jāmaksā 24,20 EUR + Muitā aprēķinātie nodokļi. Nav strīds par muitas nodevu esmu ar mieru to maksāt ,bet strīds ir par to,ka viņi prasa 24,20 EUR ,ka itkā atmuitošot manā vietā – kaut gan bez manis viņi to nevar un man pašam ir jāiesniedz vesels lērums ar papīriem viņiem lai tos pārnestu pāri ielai un iesniegtu Muitai manus dokumentus,bet tā paciņa nav tik vērta lai es maksātu viņiem tos 24,20EUR kaut gan es par pakalpojumu viņiem jau esmu samaksājis un summa nav maza ,bet reāli piegādāt viņi nevar un prasa papildus summas – tā ir tīrāka cilvēka mānīšana,krāpšana un apzagšana jo par to nekur nekas netika minēts izņemot muitas nodokli ar kuru es arī biju rēķinājies . Pastāv otra iespēja atmuitot pašam ,bet es dzīvoju ventspilī un man šāds brauciens izmaksās tīri degvielā + 30EUR nokavētā darba diena + 50EUR un nedod dievs būšu aizmirsis kādu papīru braukšu 2x uz rīgu no ventspils. Zvanīju uz muitu un prasīju kas notiek uz ko viņi man atbildēja ,ka paciņa stāv pie DHL muitas zona un visas šās nekārtības ir tikai dēļ DHL pārējās firmas ar to lieliski tiek galā un ieteica vairāk neizmanto šo pakalpojumu.
Tad savelkot visu kopā es esmu samaksājis par pakalpojumu kuru neesmu saņēmis jo tīri dēļ DHL esmu iedzīts stūrī 25USD vērtā paciņa pārvēšas tuvu pie 100EUR ar viņu palīdzību pārnesot pāri ielai manus IESNIEGTOS dokumentus muitai vai variants Nr,2 pašam braukt un atmuitot,kas izmaksās tuvu pie 150EUR 25USD vērtā paciņas ar visiem muitas nodokļiem.
Principā es uzskatu,ka DHL mani ir apzaguši ar nolūku iedzenot cilvēku stūrī,kas viņiem ir izdevīgi.Ļoti godīgs uzņēmums ar smuku shēmu,kā maksimāli visu sarežģīt un izsūkt no cilvēka maksimāli lielāku summu .
P.S. – tas nav LV. Bet ar jocīgi…
Arī nekur nebij jabrauc…caur e-past nosutiju pirkuma kvitanciju,vienkarsi no paypal uztaisīju “PrtSc” un ka JPG nosutiju uz vinu pastu,un jau no pasa rīta bija atbildē ka varu iet pakaļ precei .Kamera maksāj 21ero būtu bijis 22ero tad būtu bijis 21%PVN pasta jasamaksa par preci… jo prece nāk no ķiinas ….
Tava bija no eropas vai no Azījas….ja parsniedz 22 erik tas ir PVN ,bet ka par ataisīšanu būtu bijis jamaksa arī pirmo reizi dzirdu…mans pamanijis ka daudzkart bijusas vaļa jo cits skočš,muitai savs…
Tai pašā diena arī saņēmu no ķīnas samsung neoIII pus telefonu par kuru gan samaksaju 52 ero,par to muita neko,vot tur gan būtu bijis pvn ap 10er 🙂
Nē nopietni – es gāju ar izdrukātiem invoisiem un bankas konta printscreeniem un man viss bija ok. Bet kamēr sēdēju rindā, esmu arī redzējis, ka čali, kuram tur bija kaut kādas dīvainas summas un kurš gribēja lekties pasūta pēc bankas izsniegtas un apstiprinātas izdrukas un patur viņa iesniegto printsceenu, kuru viņš ļoti vēlējās saņemt atpakaļ
+/- tieši tas pats, kas man pirmajā reizē tur dodoties:
24 eur par to, lai nav jābrauc uz turieni, jāmeklē kādu puslegālu vietu kur atstāt auto, jāmeklē muitu, jāsēž rindā un jācūko pusi dienas nav nemaz tik slikts piedāvājums. Ja to jau esi darijis, tad tas viss liekas samērā vienkārši, bet pirmajā reizē neapzīmēto māju meklēšana, vienkāršajiem mirstīgajiem neskaidrie uzraksti, darbinieku stāvvietas, muitas zonas un iebraukšanas aizliegumi rada sajūtu, ka tu dari kaut ko maksimāli nelikumīgu vai kā minimums ļoti neikdienišķu, nevis vēlies vienkārši samaksāt nodokli un saņemt paciņu.
Neesmu antoška kuru fuksēs visos caurumos kā viņiem tīk a tev laikam patīk ka fuksē un ņem priekšā un uz tādiem arī DHL zaļi dzīvo kā tu.
Preses relīzes