Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Diskusija: Rūgtā patiesība par trīsdesmitgadniekiem
Tu runā par kādu vietu Latgalē?
[spoil][img]
Facebook Share
Un man arī ir pārdomas par Latvijas situāciju. Pie mums ir pārāk daudz cilvēku, kas ir tikuši kā saka krieviski “из грÑзи в кнÑзьи”. Piemēram ir kādas nozares speciālists, kāda pieņemsim valsts uzņēmumā, kas saņem tādu un tādu algu varbūt pat ne sliktu, bet viņš tajā vietā strādās visdrīzāk visu mūžu un uz augšu netiks.
Uz augšu tiks kaut kāds kaut kāda menedžera rada gabals, kas vispār neko nejēdz no tās lietas, ar ko nodarbojas uzņēmums. Un šis tirliņš ” vadīs” to visu procesu it kā, paralēli saņemot nevājo algu, bet uzņēmums turēsies uz manis agrāk pieminēto speciālistu vai speciālistu grupu.
Kamēr augstāk stāvošie faktiski traucēs viņiem strādāt. Un šis modelis ir faktiski visur Latvijā ar retiem izņēmumiem. Un kamēr neļaus vadīt konkrētas nozares konkrētiem speciālistiem, kas ir izauguši no apakšas uz augšu tikmēr te būs tāds bardaks.
Man sievasmāte strādā ‘valsts’ darbā jel daudz gadus, labajos gados bija tīri ok mūsdienu naudā ap 400eur uz rokas bij, bet tad visiem nocirta uz minimālo – atalgojums 360eur/mēn uz papīra par 35darba stundu nedēļu, kontā ienāk kkādi 220eur mēn, ja viena dzīvotu, tad pat visus reiķinus nespētu nomaksāt, kur nu vēl par tiem grašiem parūpēties par kaut ko ledusskapī 😉 tā kā tā nauda vienā vakarā, kā ienāk, tā pazūd, bet cilvēciņš tik rukā neredzot jēgu par ko rukāt!
Izcīnija brīvību un sadzērās aiz priekiem, ka nu drīkst Līgot un Jāņot, nu drīkst vel sazinko, 10 gadu garumā. A pa to laiku pāris tūkstoši Kangareļu izzaga rūpnīcas un nodeva lūžņos.
Tagad nau ku strādāt, tapēc arī var maksāt neko.
Plusoju Hominidae teikto!
Padomju mantojums – prasīt, lai iedod darbu! Un tad bļaut, cik maz maksā, ka nav jēga strādāt, cik alkatīgi uzņēmēji utt.
Tak, bļ*d, radiet to f*ck*ng labi apmaksāto darbavietu, esi tas darbadevējs, kas “adekvāti” maksā.
Mūžīgi tik ar pirkstu rādīt “Š itais vainīgs pie tā, ka es slikti dzīvoju!”, kamēr paši pat dirsu nevar pakustināt.
Labs piemērs absolūtam stulbumam ir ES pārtikas pakas kuru sastāvā bija piens kura vērtība bija kosmoss un par kura cenu pie vietējā zemnieka varētu dabūt litrus 5cus.
Kas vainīgs? Nu ne jau tagadējie trīsdesmitgadnieki.
Par ko balsoja tava māte?
Padomā!
Jēdzīgu? Tobiš – strādāt pa profesiju. Vienkārši nekur nevajadzēja nevienam vai arī bija vajadzīga n-to gadu pieredze un/vai nereālas prasības, ko tikko koledžu pabeidzot nevar dabūt gatavu. Par to, ka katrā profesijā prasa zināt krievu valodu, vispār likās nereāli. Un biju gatavs praksi, 6 mēnešus, strādāt par brīvu!
Tā nu atbraucot uz Īriju, sāku strādājot par minimālo algu, atļaujos maksāt īri Dublinas centrā, dzīvot (nevis izdzīot), ceļot, palīdzēt tuviniekiem Latvijā, iekrāt.
Tagad domāju atgriezties Latvijā, un baili paliek iedomājoties, ka kādu laiku varētu saņemt minimālo algu, par ko es vairs neko no augstāk minētā nevarētu atļauties.
Man visi bijušie emigranti tik stāsta, cik tie latvieši UK ir debīli palikuši. Strādā rūpnīcās vai bodēs un nekas viņiem neinteresē. Naudu saņem lielu, strādā virsstundas, maksā lielu naudu par istabiņu (vai PAT dzīvokli), maksā lielas nodevas par TV un auto un dzīvo vietā ar pretīgu laiku ārā. Nezinu, tie pazīstamie, kuri atgriežas Latvijā, izskatās pēc nopērtiem suņiem. Kad viņi bija ārzemēs, šad tad atrakstīja to, ka ilgojas pēc draugiem, nevis pretīgajiem strādniekiem – imigrantiem apkārt, kuri dzer vai vienkārši eksistē.
Ir jau arī izņēmumi – zinu veselu vienu cilvēku, kurš UK ir pabeidzis bakalauru, maksājot kosmiskas summas par mācībām.
Es personīgi labāk saņemtu mazāk, bet būtu kaut kas, nevis saņemtu vairāk un būt lupata. Reiz tiku aicināts uz UK, teica, ka alga milzīga, viss super, vien guļ viņš 5h dienā un brīvs ir tikai svētdienā. Phe..
Lai gan nevajag teikt hop, ja man piedāvātu Zaļo Karti dzīvošanai ASV, es noteikti pamēģinātu, bet ne naudas dēļ. Kalifornijā būtu super..
Preses relīzes