LED diodēm dzīvības ilgums ir no 25 000h līdz 100 000h ja divus gadus neesi turējis monitoru ieslēgtu 24/7 uz max brightness tad jābūt visam kartībā ar krāsām(cik nu šādi monitori spēj precīzi attēlot krāsas…)
Monitoru vajag kalibrēt, vismaz reizi gadā, tad nebūs šādi jautājumi. Tiesa, TN matricu pareizi nokalibrēt ir gandrīz neiespējamā misija, bet labāk kā nekalibrēts jau būs.
P.S.
Pats lietoju šo, tiesa, man gan darbs, gan hobijs saistās ar foto/video darbiem, bet arī parastam lietotājam labāk pr0n un citu drazu skatīties pareizās, nevis hvz kādās krāsās (ar ko grēko arī praktiski visi televizori – nedabiski pārspīlēta krāsu gamma).
Nu maza piebilde gan – ja monitors, pareizāk matrica jau velk savas pēdējās stundiņas, tad, protams, nekas, arī kalibrēšana neglābs, bet nu 2 gadi – tas matricai nav nekas (nu ja neskaita 24/7/365 nepārtrauktu darbību 😀 ).
Ja redigjee foto, video, tad CRT esot labaaks. Nezinu ka dazhi peerk, man gadiem straadaa LC monitori. Ieprieksh bija NEC, sanaaca gan vinjam uzseesties. Tagad gan monim nezinu nosaukumu, jo ir peskruuveets. Pirku arii lietotu, nekaada vaina.
Grisha, nekaisi sāli brūcēs :D. Bija man ilgu laku CRT – SONY Trinitron – vienkārši fantastiska bilde. Diemžēl kineskops nomira dabīgā nāvē un tagad pat parastu, nerunājot par kvalitatīvu CRT ar uguni nesameklēsi :). Nav jau tik traki arī ar LCD, tikai pilnīgi noteikti jāturas pa gabalu no TN matricām. Ne gluži lētā gala IPS u.c. variācijām var iegūt arī tīru melno toni, tiesa CRT bildi laikam ne tagadējie monitori ne televizori krāsu precizitātes ziņā nekad nepārspēs, pat perfekti kalibrējot. Diemžēl tehnoloģijas tādas :(.