Dizainers piedāvā «ideāla pārlūka» modeli

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Dizainers piedāvā «ideāla pārlūka» modeli

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Zviedru dizainers Henriks Enerots no kompānijas Antrop piedāvā jaunas idejas, kā būtu jāizskatās mūsdienu interneta pārlūkam. Pēc viņa domām, grafisko elementu standarta izvietojums vairs nav tik ērts, kā tas bija kādreiz. Laiki mainās, un pārlūkam vajadzētu mainīties līdz. Savas idejas Enerots izklāstījis blogā.

Līdzšinējais pārlūka izkārtojums, kad adreses josla atrodas augšā, ir ērts tikai darbā ar nelieliem displejiem. Pie lieliem ekrāniem un augstām izšķirtspējām, pēc Enerota domām, gudrāk būtu tabus, grāmatzīmes un adreses joslu izvietot kreisajā malā. Š ādā izkārtojumā grāmatzīmēm netiek apcirpti nosaukumi, ir vieta, kur pievienot komentārus, kas palīdzētu orientēties lielā grāmatzīmju daudzumā.

Adreses joslu Enerots piedāvā paslēpt zem “New Tab” pogas – nav jēgas turēt to visu laiku uz ekrāna; tā var ietaupīt vietu. Pamatojot domu, dizainers atsaucas uz Google Chrome, kur adreses josla jau sen kļuvusi daudzfunkcionāla. Ar visām idejām kopā ar bildēm un pamatojumiem var iepazīties avotā.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_0_4c9dc_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_1_f6651_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_2_284d7_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_3_edd43_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_4_21d06_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_5_4ccc2_1.png[/img]

migors
    Participant

mja, uz mana 24 collu displeja puse ekrāna gar sāniem ir tukša. ideja ir laba

msh
    Participant

Samurajs, tur rakstā ir viena baigā kļūda – ir “pie lieliem ekrāniem”, bet jābūt “pie lieliem platekrāna ekrāniem” – problēma jau ir “kinematogrāfiem” – uzķērās uz āķi un nopirka 16:9, jo reklāmā stūma batonus, ka zaibis lai pr0n uz kompja skatītos, bet tik pēc tam kāds sāka atčaknīties ka tas arī viss, nu vēl vienīgi par laimi spēles var uzrenderēt uz 16:9 😀

Es ceru ja kāds pārlūks šitās šausmas ieviesīs, tad pārslēdzama izskata veidā, jo nevēlos atsākt lapu rullēt sāniski [21″ monis esošā 17″ vietā vienkārši nav variants] kā senos laikos ar 15″ CRT.

samurajs
    Participant

Ta nebūs vis kļūda 😀 Vai tad 4:3 monitori bieži vairs kur redzami? 16:9 vien tikai ir…

Evers
    Participant

16:9 un 16:10 ekrāni netika ieviesti tikai filmu dēļ, bet arī tāpēc, ka šie standarti ir vairāk atbilstoši cilvēka redzes īpatnībām un taisnība vien ir – cilvēks vairāk un labāk redz pa horizontāli nevis vertikāli. Un 4:3 ekrāns lika vairāk acis mežģīt skatot attēlu šaurā horizontālā amplitūdā. Pie 16:9 acis vienkārši jūtas ērtāk. 🙂

P.S 16:9 un 16:10 nemaz nav īstenais filmu standarts – filmām defaultā (kino variantā) ir vēl platāki standarti.

kaaposts123
    Participant

bet cilvēks vairāk un labāk lasa vertikāli nevis horizontāli

Anonīms
    Neaktīvs

nezinu par citiem parluukiem, bet Operaa uz tabu lauka uzspeiszham labo pogu, tab placement left un ir +- taadspats skats, tikai labaaks, jo ir lapas skriinshots iekljauts.

Aldis
    Participant

Nekāda vaina nav arī 4:3 moņiem… Un šitie sidebar-i mani ir kaitinājuši jau kopš Office XP laikiem, vnm. slēdzu nost, ja nemaldos Office 2010 tie nemaz nepastāt.

msh
    Participant

Ever, ak tu nāāāābadziņš…. Zinot cik viegli tu uzķeries uz katras kaut cik veikli nomaskētas ēsmas, es nebrīnos, ka tu šitādus tekstus bīdi. Jā, tiešām, platekrāna moņi netika ieviesti filmu dēļ, bet ne jau arī tur kaut kādu redzes īpatnību dēļ, tas viss ir fufelis. Tie tika ieviesti, jo tādas pašas diagonāles platekrānam ir par desmit vai cik tur pročiem mazāks laukums kā normālam 4:3, attiecīgi viņu ir lētāk uzražot + patērētājam iemesls pirkt, jo kaut kas jauns 😀 Tu tekstu lasi vertikāli? Kādai tautībai tu piederi – ķīniešiem? 😀 4:3 liek mežģīt acis? Izklausās gan vairāk ka tu esi redzējis tikai 4:3 CRT moņus @ 60 hz, un tur tev tā “acu mežģīšana” rodas… Jā, ir cilvēkam redzes īpatnība ar redzes lauka platumu, bet kamēr tu nesēdi metra attālumā no 40 centimetru plazmas, tu to tāpat nevari izmantot, un nokoncentrēties tu tāpat vari tikai uz vienu punktu, tāpēc ja mana moņa vietā būtu kaut kāds Full HD, varētu vienīgi acis vairāk bolīt uz visām pusēm. Pie 16:9 acis jūtas ērtāk? Nu es gribētu redzēt cik ērti tu lasītu neinteresantu tekstu uz full HD izšķirtspējas moņa pret tādu parastu 17″ 4:3 [pardon, reāli te ir 5:4, vismaz pikseļu ziņā] kāds ir man – tajās garajās teksta strīpās tu daudz biežāk pazaudētu rindiņu 😀 Bet sūds par teoriju, atver acis un paskaties realitātē – ja tu nopērc platekrāna full HD moni, tad tu vari vienkārši, rupji izsakoties, sūkāt līko – tev ir zems, plats monis, no kura darot parastas lietas, piemēram, sērfojot netā, tu vari labi ja divas trešdaļas platuma izmantot. Bet tad ja tu neesi tik kruts un nevari atļauties to full HD, ko tad? Tad vispār ir dirsā – jo 16:9 standarts ir laba atmazka lai uzražotu smieklīgas izšķirtspējas ekrānus. Piemēram, manam desmit gadus vecajam, neejošajam hāpē porķikam ekrāna izšķirtspēja ir 1024×768 – bet jaunajiem brīnumiem, ja ekrāna platums ir tie 1024 pikseļi, tad aukstums ir nožēlojami 600 – kā tādu var palietot?! Un ja 1280, tad augstums ir 900, joprojām ļoti trūcīgi.

P.N. Es savulaik pusgadu palietoju piecpadsmit komats cik tur collas 16:10 moni. Tā vietā nopērkot šito LG Flatron 782LE, sajūta bija vienkārši fantastiska, lai arī sākumā pie augstuma bija grūti pierast 😀

Aldis
    Participant

aha, mazāk jāskrollē un jāiedziļinas lapā, utt.. 🙂 esmu arī pasēdējis kādu laiku pie bezjēga plata, bet pa vertikāli ņemot – šaura moņa.

Piemēram, es browserim vispār pēc iespējas lielāku lauku atbrīvoju lai lapa redzama.

Rainy
    Participant

operā var mainīt visu kā grib takšto tas dizaineris pats ir atpalicis…

Nelabojams
    Participant

Esmu plato monitoru atbalstītājs, kaut gan filmas skatos ļoti reti. Ja pastāvīgi ir darbs ar dokumentiem, datiem, kartogrāfiju, u.tml., tad ļoti jauki, ka vari blakus salikt 2 dokumentus, nolikt kartei blakus kādus vajadzīgus datus, u.t.t. (man 24″ Samsung Syncmaster’s, 16:10)… un vēl blakus uz otra monitora turēt vaļā skaipu, e-pastu un visu citu sīko drazu 🙂

Tā ka šāda pārlūka kompozīcija man tīri labi patiktos.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?