Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Doma par SSD iegādi.
Jebkurā gadījumā fotožopai vairāk intresē atmiņas daudzums, ja tu nopietni pieķeries tai lietai.
Ä€trdarbība ir ievērojami labāka. Piemēram, restarts aizņēma 23sek. svaigam Win7 bez papildus programmām.
Ä€, un tur tās aprakstītās ķipa problēmas – atkal, nespēja kaut ko optimizēt vai vienkārši nepareizās programmas.
P.N. Es savas kastes izmantošanas nolūkus varētu aprakstīt +/- kā tofika autors, un esmu ar to pilnīgi apmierināts. Specifikācijā ir bik starpība, vai ne? 🙂
SSD galddatorā ir tāds padārgs lietotāja untums, nekas vairāk. Nepieciešams tas ir carputeros, portatīvajos, kas tiek izmantoti kā portatīvie, nevis pārnesamie datori un tamlīdzīgās ierīcēs.
Man atkal nonsenss liekas nosauktajām darbībām lietot SSD. Izmantojot tavu mašīnas analoģiju – nu apmēram tas pats, kas ja es izdomātu ka man braucienam uz puskilometru attālo veikalu vajag nevis 136 zs motoru, bet, teiksim, 336 un braukt ar pedāli grīdā, jo, lūk, piena un maizes nokļūšana mājās par minūti ātrāk radīs nu nereāli lielu starpību un pilnīgi pajāt ka procesā tiks izlietots 3-5 reizes vairāk degvielas un riepu un bremžu nodilums būs vismaz 10x lielāks… 😀 Ir lietas, par kurām ir vērts maksāt, un lietas, par kurām nav. 20 ietaupīta sekundes ielādes laikā vai 10 milisekundes taba atvēršanai nav vērtas vismaz 60 ls, vismaz man. Tofika autora aprakstītās lietas arī vairāk izklausās pēc kaut kādām parastām problēmām. Bet nu jā, mūsdienās jau optimizēt sistēmu nav stilīgi, stilīgi ir pirkt arvien stiprākus dzelžus, naivi cerot ka ar naudu un līkām rokām izdosies apdzīt tur to likumu, kurš nosaka to, ka progas paliek rijīgākas ātrāk nekā dzelži stiprāki. Bet protams, bagāts dara kā grib “just because” ar vēdeklītī izplestiem pirkstiem, bet nabags kā var… 😀
P.N. Ja man būtu 64 bit sistēma, tad man būtu vismaz 8 GB RAM – nu tajā tavā “just because” stilā – nu kaut vai tāpēc vien, ka neviens SSD ātrāks par rāmi nevar būt.
Alternatiiva SSD? Hmm, padomaasim – nesleedzam laukaa PC, nodrosjinamies ar baigo daudzumu operatiivaas atminjas, un glabaajam visu Ramdiskos :> debiili vai ne?
Izmantojot tevis aizsākto analoģiju taikšu tā. Jā varbūt līdz veikalam tie 336 zirgi lielo ieguldījumu nedos, bet nekad nevaram zināt vai nebūs kur tālāk jābrauc… Labāk, lai ir jauda ko izmantot nekā, ka viņas nav un prasības no tehnoloģiskās puses tikai aug un šāda nepieciešamība būs agri vai vēlu un PC arī nemaina katru mēnesi (vismaz es) Kā jau teicu, ja tavā skatījumā nav vērts, tad nav ko stāstīt, ka citam ar nevajag un, ka problēma ir roku leņķī. Labi, ka tev vienīgajam tādas taisnas rokas izdevušās. Iesaku tev atvērt optimizēšanas salonu jo paklausoties tevi liekas, ka peļņa tev varētu būt nepajokam jo kurš gan teiksim pa 20Ls negribētu optimizēt sistēmu un ietaupīt kādus >100Ls par upgreidu.
Nelielam ieskatam SSD vs 7,2k hārds: 3x ātrāka win bootošanās, multitasking 6x ātrāks, PS atvēršana 7x ātrāk, utt. Tie ir tikai daži piemēri. Nez var jau teikt, ka useris nemanīs atšķirību, bet der atcerēties, ka lai arī ko nedarīt uz SSD tas vienozīmīgi notiks ātrāk. To vai kopsumma attaisno ieguldījumu ir jāizvērtē katram pašam…
o, kas nemainās – teiksim, instalētu spēles
😀 😀 😀
Vot spēles tieši arī mainās.
Par Photoshop’u + Es tikai dēļ tā vien liktu. Neiet runa par sistēmas ielādes ātrumu, bet atverot RAW un apstrādājot, tikai saprot ko nozīmē, ka 7200 ir par šauru. Sākot ar filtriem un beidzot ar konvertāciju, parastais HDD bremzē visu procesu.
Un Ps, win, office un videoredaktoru versijas es nemainu vairākas reizes gadā. Vienīgi mani baida, ka tmp faili varētu “sagrauzt” dažus SDD sektorus.
Bet nu noteikti dažs labs tūlīt apgalvos ka tai manis pieminētajai kastei SSD vajag ielikt… 😀
Preses relīzes